65

Анонимен

преди 5 години

До 52. Българите вършат черната работа ако нямат образование и незнаят езика. Самите БГ посредници ги Лъжат в заплащането. Ако имате образование и професия знаете езика сами си намирате работа и си живеете като човек. Наемите са скъпи но за сметка на това храната е много евтина. За една стая се плаща до 800 евро. Ако сте двама делите по 400 евро и нямате проблеми. Ако сте семейни с деца с детските си плащате наема. Със заплатите си плащате сметките за ток парно вода и ви остават довлно пари.

64

12345 до софето

преди 5 години

Пристигайки в Германия -още на аерогарата шофъора на автобуса слезна и купи билет на българин ,виждайки го ,че не моге да се оправи и тогава се качи и подкара автобуса.Това ми беше първото от многобройните впечатления от Германия

63

Анонимен

преди 5 години

Пари могат да се печелят навсякъде! Който си може си може. Ако цял живот имаш работническо/заплатаджийско мислене пари няма да видиш. Няма как.Българите в чужбина масово си мислят че като се "издигнат" и като почнат да вземат 2-3 хил. евро и вече са забогатели. А не се замислят че почти всеки що годе успешен бизнесмен в България това са му приходите за един ден.Та всичко е въпрос на умения, знания и гледна точка. Повечето хора са роби по душа и не могат да се отърсят от това.

62

999999999999999

преди 5 години

Някой от пишищите тук лошо за Германия бил ли е въобще в там?:):):)Въобще знаете ли за какво става въпрос?Изключая тия дето ходят в "Текезесето" без език и образование и за малко-3месеца

61

Анонимен

преди 5 години

Със сигурност им е по лесно от колкото в ***.

60

Опа

преди 5 години

Лесно ли им е на българите в България? Интегрират ли се? Справят ли се?

59

sofeto

преди 5 години

За германците българите както и много други националности са напълно безинтересни, безразлични са им. Единствено понякога ни имат за "римляни", необразовани и нарушаващи техните закони и наредби!

58

Мен

преди 5 години

Само да добавя за 6 години си купих кола за 15000ев. Платих я в брой. И спестих 45000ев. Това в левове са над 115000лв за 6 години. Е няма такава позиция в България с честен труд да искараш толкова много пари.

57

Анонимен

преди 5 години

Като го гледам тоя на снимката добре се е интегрирал хахаха

56

Men

преди 5 години

Аз от 6 години живея в Германия, с цялото си семейство. Преди да отворят трудовия пазар за всички го напрвиха само за висшисти. Една минута не съм чакал на следващия ден си стегнах куфарите. Вкъщи си говорим на български нали сме си българи. На скоро се замислих. Аз коя държава обичам повече?.Аз обичам повече Германия , тя е най-хубавата страна на света. Обаче за България ми е мъчно много, особено като гледам как се гърчат един друг българите.Аз няма да се върне просто ще ви чета глупостите

55

Анонимен

преди 5 години

Българите слугуват на немците за мизерно заплащане, повечето живеят като животни там и отделят от хляба си да пращат в България да помагат на семействата си, а в България близките им купуват с парите вносни немски или от ЕС стоки и парите пак се връщат в Германия да плащат немците на слугите.

54

Анонимен

преди 5 години

А пропо кради мила се един ден ще ти се върне Сигорно ще дае от дяла земица оре и копае нали

53

Анонимен

преди 5 години

За подчертаване дамата е от БСП а не герб

52

Анонимен

преди 5 години

Питам за една позната дали е на помощи в Мюнхен втора година Сигорно е социално слаба

51

Анонимен

преди 5 години

Този на снимката Българин ли е?Потам за един приятел.Ром ите вземат помощи от БГ, помощи от Германия и рядко ще видиш да работят. Търсят лесното както винаги.

50

Анонимен

преди 5 години

Когато България беше с Русия българите живееха добре.

49

Анонимен

преди 5 години

Ром и русофил не се интегрират !Наледен пример България - първите възвеличават Банго Васил, а вторите - паметника на съветската армия !

48

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.

47

Анонимен

преди 5 години

Българите вършат най-черната работа в Германия, а немците гледат на тях като на хора втора категория.

46

Анонимен

преди 5 години

41, разсмя ме, човече! Парадокс - аз съм приел да съм втора ръка, за да спася децата си! Цирка е, че не ме смятат за втора ръка. Микой съсед не е откзал да ми помогне, нито аз на някой съм отказал! Приказките колко са студени в Австрия и Германия са пропагандни измишльотини! Когато работиш, плащаш ипотека, участваш в местния живот ( знания по чужди езици са задължителни!) няма проблем и си добре дошъл! Стига да си културен и да спазваш местните порядки. Аз не говоря отличен немски, а английски.