28

Анонимен

преди 5 години

Развеселиха ме статията и коментарите, като за понеделник следобед. А онези са си направо за диагноза, едниту лууди, другите аллтави. Безумно сложното кулинарно вълшебство от картофи, малко месо или каквото щеш там, яйце, млеко с малко подправки. А самата рецептата е измислена от Македон или Ахил и се е надграждала през вековете и вече е по - секретна от тази на кокакола. Егати тасака.

27

Анонимен

преди 5 години

''Гръцки собственик на ресторант разказал, че македонците представяли не само мусаката за свое национално ястие, но също и "гръцкото кисело мляко и гръцкото кафе". Брей пък аз си мислех,че киселото мляко е Българско пък другото е Йогурт.Ама и тия гърците са страшни ***.

26

гяволи рийшли!

преди 5 години

не е ясно за какво спорят! толкова ли не знаят, че мусаката е чисто българско национално ястие, както и гювеча! не трябва да се оставяме да се обсебват всичко наше от разните там съседи!

25

До Спартак

преди 5 години

Как изпусна да кажеш,че и Спартак е българин.Мусаката я има във всички балкански страни,дори и унгарците я правят и казват ,че е техна.А А Македонски бил тракиец,колкото ти си скандинавец.Оф,тези "пИтриоти" недоконсервирани !)

24

Анонимен

преди 5 години

Мусаката е турско ястие има я и в гръцки вариант ,но той е взаимстван от турската мусака!

23

Земаха ги за мезе

преди 5 години

...Македонските готвачи обаче настоявали, че "мусаката от векове принадлежи на Македония..Какви ти векове, от ХИЛЯДОЛЕТИЯ, ше знайш, на Александър Велики преди 100 000г. баба му е готвила мусака от мамут и заливка с яйца от птеродактил

22

До ШибиРибето

преди 5 години

Гръцкото кафе няма нищо обща с турското,а се ограмотете накрая ,преди да критикуват,щото вечно критикуват,а *** за зеле не ставате.А мастиката чия ?

21

ШибиРиби

преди 5 години

Нека се карат, гърците за какво гръцко кафе говорят? За онова дето цял свят го знае като турско ли? А киселото мляко? Узото е българско и метаксата е българска. Само грозните дебели и кусмати гъркини са гръцки оригинал... и се обиждат ако не им посетите задния двор.

20

ГБГ

преди 5 години

Е, не им ли писна и на двете нации само да мрънкат кое на кого било. Голям праз, мусака. Всички на балканите я ядем в един или друг вид. А, да питам за праз-лука има ли някой претенции?

19

Анонимен

преди 5 години

Крадеца вика дръжте крадеца,защото мусаката е турско ястие!Гърците нямат никаква национална кухня,всичко е крадено от турци,италианци ,българи!

18

Анонимен

преди 5 години

До хахахаЩе ядат и тия, и ония ....йогурта, ама ха да видим.

17

хахаха

преди 5 години

Бахура също е Македонски и в скоро време ще го гризнат яко, само че забелен.

16

Анонимен

преди 5 години

Ех тия макета бе всичко е тяхно :)))

15

Анонимен

преди 5 години

Има три кисели млека, в зависимост от бацилите: с лактобацилус булгарикус; лактобацилус северомакедоникос и лактобацилус гръкомалякос. Майтап, последните два ги няма, но съвсем скоро ще си ги измислят, ссерсемите комшийски.

14

Анонимен

преди 5 години

Мусаката и киселото мляко са си традиционно български ястия, гърците са били вегани и са ядяли коприва и мащерка, чорбата от лук е традиционно гръцко ястие.

13

Анонимен

преди 5 години

Мусаката е от Турската кухня, не е нито македонска нито гръцка.

12

Шопо

преди 5 години

Сиренцето и квасеното млеко са наши !!!

11

Анонимен

преди 5 години

мусаката е арабско ястие ` гювеча е турски `хляба е български

10

Анонимен

преди 5 години

Византийците от векове крадат цялата Балканска история и се опитват да поробят другите, Василий 2 *** е бил византиец-грък.

9

Forever

преди 5 години

Тези македонци,отдавна се пънат и те да дадат нещо на света.