88

Анонимен

преди 5 години

Нищо гръцко няма на тоя свят.

87

Анонимен

преди 5 години

До АнонименОтн.:...гръцкото кисело мляко...В един от магазините, където пазарувам тука, продавачите ме посрещат с усмивка и с думите: "Днес имаме българско кисело мляко". Защото аз съм им показала дребния шрифт на опаковката, където пише "Произведено с бацилус булгарикус". Не ми е ясно защо гърците именуват киселото мляко, овчето сирене и други продукти част от кухнята на балканските народи като гръцки.

86

Харпунджията

преди 5 години

Мусаката не е гръцка,защото гърците са живяли на п-в Пелопонес само,и през 550г. сл.хр. там не е бил останал нито един елин.После дошли византийците,в по голямата си част бели хора/българи/ тогава други бели не е имало с изключение на германците и персите/иранци/.Та мисълта ми е че в Атина киселото мляко не става,климатът не позволява.Интересно как са правили заливката без йогурт ? С мляко от маслини и лемнче сигурно.

85

Хахахахахаха

преди 5 години

Не бе, Северномакедонска е мусаката, Александър Северномакедонски е хранил войската си мусаса, когато е тръгнал на поход да завладява света :)

84

Защо

преди 5 години

А защо в старите хроники пише, че скитите са търгували и продавали кисело мляко на гърците. Киселото мляко се поевява сред конните номадски или полуномадски народи в Източна Европа към, който принадлежат и прото българите.

83

Анонимен

преди 5 години

Мусака с кисело млЕко и чесън обичам!

82

наблюдаващ

преди 5 години

Нали си спомняте филма "Троя",с Брат Пит.Около него,"мирмидонците" са български момчета(със черните доспехи и шлемове).И знаете ли защо?Ами, режисьорите не са намерили в Гърция истински типажи на древните еленски войни и мирмидонци(!?)...За това са отишли в страната,където живеят наследниците на мирмидоците(яки и атлетични траки).Та тъй,дребните и тесногръди византийци не стават за мирмидонци!

81

ХАХАХАХАХАХА

преди 5 години

Значи, за да се знае ще ви светна ! Светът е открит от македонците : Шекспир = Юлиян Ешехспиров , Мао дзе дун = Манол Цветкович , Джордж буш =Георге Бушовски , А.Меркел=Ангелинка Меркантилова , Марк Зукърбърг = Марко Захариновски , Барак Обама = Боре Обущарски , Виктор Орбан е В Обрановски. Там има от всичко ! Защото всичко е от там ! Китайците са строили стена , да се пазят от Македонците ! Македонците са измеслили пирамидите , а египтяните само са търкаляли камъните ! :) :) :) :) :) :) :) :)

80

РККА

преди 5 години

Кошмари в балканската кухня....водят до киселини в стомаха.

79

Анатоли

преди 5 години

До АнонименДраги, може и тогава да се разпространяват в Европа, но в първоначалната си форма, в Египет, мусаката НЕ СЕ Е приготвяла с картофи, а с ***! И до днес в Египет муската няма нищо общо с нашето ястие на слоеве! А патладжанът идва от Индия!

78

Анатоли

преди 5 години

И пак да спомена, понеже спорът не стихва: Мусаката е арабско ястие. На арабски musaqaa означава охладен, изстуден, автентичната мусака се е консумирала охладена. По-късно ястието приема различни форми, вариации след като се появява във византийската, османската, българската кухня! И сега мусaката в България, Египет и Гърция няма нищо общо - различни рецепти, вид на ястието! Хапвайте мусака ( независимо каква!) и се наслаждавайте на живота! :)

77

Анонимен

преди 5 години

А днешните гърци какво общо имат с древните гърци и защо им носят името? Днешните са от африкански произход и са преселници от Северна Африка.

76

Анонимен

преди 5 години

Не знам за мусаката и македонското кисело мляко. Но киселотото мляко по магазините не е българското кисело мляко. Отврат е.

75

Tiko

преди 5 години

Bah tez malqki, chovek na balkanite nishto ne moze da licensira ot tqh.

74

Nalum Cepik

преди 5 години

А чаламбата турска ли е или гръцка? Със сигурност не е българска.

73

Хорятис Малакисменис

преди 5 години

Гръцка е само любовта между мъже. Единствено това са изобретили гърците. Другото всичко им е крадено от съседите.

72

Анонимен

преди 5 години

1600г. картофите се разпространяват в европа

71

Анонимен

преди 5 години

1600 година не е имало Македония, остава Филип и Александър да са пътували до Америка хиляда години преди Колумб

70

Анонимен

преди 5 години

Мусаката е моя, сега си я сготвих и ще ям, а те да си спорят колкото искат чия е мусаката.

69

Ставрос Танасис

преди 5 години

Разберете, че мусаката има източен произход. Вероятно, персийски или арабски още от времето на Византия е разпостранена на балканите.