47

Абсолютно!

преди 5 години

много хора си мислят че лятото въздуха е чист защото видимостта е добра. Това е най голпмата заблуда! Видимостта зависи от влажността и праховите частици. А всъщност на вредните газове които се отделят от автомобилите не се виждат с просто око и почти не влияят на видимостта.Така че бъдфете сигурни че дори през лятото въздуга е точно толкова отровен колкото и през зимата. Прото има друга влажност и по малко запрашаване.Властата много добре знае какво е положението но си мълчат.

46

Абсолютно!

преди 5 години

Тия дето обяснявате че само печките замърсявали изобщо не сте наясно. Печките замърсяват само 3 месеца в годината и това замърсяване няма нищо общо със това което отделят автомобилите!Специално дизеловия двигател отделя коктейл от най мръсните и отровни газове. Въглеродни микро сажди, азотни окиси и какви ли не други ***.Печките димят 3 месеца. Дизелите димят НОНСТОП! 365 дни в годината. Всеки втори дизел в Бг. е изтърбушен, няма катализатор, или има чип за да "върви" повече.

45

Абсолютно!

преди 5 години

Защо позволиха дизела да стане масов при автомобилите??? Това беше най голямата глупост която сътвори Европа. А можеше да правят автомобилите фабрично да вървят и на газ и на бензин. И двете са евтини, и замърсяват в пъти по малко от дизела.В задачата се пита КОЙ реално спечели от популяризацията на дизеловия автомобил?Защото в крайна сметка губещи са всички! Всички дишат въздуха в градовете.

44

Абсолютно!

преди 5 години

Трябва да се въведе пълна забрана за автомобили с ДВГ в градове и целия градски транспорт да мине на ток.99% от замърсяването е точно от автомобилите. И особено от дизелите които последните 10 години станаха много популярни заради грешната политика на ЕС. Сега осъзнаха грешката си ама късно. Заради тази грешка България сега има най мръсния въздух в ЕС. Най големите дизелови трошки идват тука. Хората ги купуват защото са евтини.Трябва да дигнат данъците за дизела и да смъкнат за бензина и газта

43

Анонимен

преди 5 години

По време на бензиновата криза, преди над 20 години, по улиците на 1 час се виждаше по 1 държавен автобус и някой заблуден мерцедес. Въздуха в големите градове беше като на Боровец. Вероятно малко хора са го забелязали това тогава, а още по малко го помнят. Колите са основният причинител на градското замърсяване на въздуха. Става дума както за имитацията на катализатори, така и за прахово замърсяване. София е най - зле. След Бургас, заради нефтозавода.

42

Do 42

преди 5 години

"Самолетите имат. Филтри"...Ти да си виждал ауспух с катализатор за реактивен двигател? Защото аз не съм. И едва ли някой някога е виждал и ще види. За какви филтри говориш? Единственото, което могат да направят е да ползват керосин без тежки метали и други вредни примеси, но за такива количества това ще оскъпи много полетите, така че, забрави. Самолетите имали филтри...И къде точно са сложени тези филтри, смея да попитам...Ама ме е страх да не отговориш, че...

41

Анонимен

преди 5 години

От мераци да си защитят вътрешния пазар от чужди производители се набутаха и сега плачат. Не ги съжалявам, и без това десетилетия лъгаха както за емисиите, така и за разхода. А продават скъпо недоработени и умишлено състаряващи се ***. При съвременните технологии колата може да е практически вечна. В смисъл, да трае един човешки живот. И да си я сменяш само защото така ти харесва, а не от нужда.

40

Анонимен

преди 5 години

До 35Самолетите имат. Филтри се слагат на неща които зависят от нас, това с вулкана дори няма да го коментирам...

39

Анонимен

преди 5 години

До МунчоОпредели ли са го хора които за разлика от вас не използват малкото си гръбначен мозък.

38

прецакани

преди 5 години

Каквото и да пишете, последните губещи сме всички потребители! Не, че имам нещо против по-чист въздух, вода..., но всички датчици и катализатори и клапи и т.н., ги плащаме като по-висока цена. Даже при по-старичките пак се плаща, защото се дават пари за изтърбушване на катализатори, за махане на разни сонди, за модули дето "лъжат" компютъра. Ефектът-пак замърсяват, но сме платили цял куп пари по веригата. А постоянно тормозят европейците, защото няма кого друг-Индия ли-там има даже двутактови

37

69

преди 5 години

До Анонименсъс сигурност под наем, защото не се ли кара батерията се разрежда

36

Вътко

преди 5 години

До МунчоНяма зелени и червени братчет, има зелени и *** ;). Че вредните емисии са вредни спор няма, но че влиянието им глобално върху околната среда е силно преувеличено, а всички ограничения са с икономическа цел никой не иска да признае.

35

Мен

преди 5 години

Пак някой ще взима пари под масата.

34

Мунчо

преди 5 години

Е кой пък ги определи тея 168 милиграма грама окис?Що не са 100, що не е 1 кило.То да е ракия, пак е трудно да се определи, някои се напиват от 50 грама, други отнасят една бутилка и питат за втора.Голяма уюдурма. Тва зелените ще се окажат по-вредни от червените,

33

Анонимен

преди 5 години

Отворковците що не сложат и Филтри на Вулканите и самолетите че и те замърсяват въздуха ... То един Вулкан в Исландия за 3 месеца опуши цяла Европа колкото цялата и икономика за 10 години не успя да го стори . Един самолет при излитане харчи колкото 800 автомобила .. Някой се чудят със какви дивотии да се занимават (((

32

Анонимен

преди 5 години

Защо са се вторачили във автомобилите а не погледнат във Flaitradar 24 където ще видят 10 325 самолета които бълват в атмосфврата милиони тонове Керосин. За един полет от 2 часа 2 тона керосин как ви се струва. А ми тези които летят между континентално 50 тона ги горят без проблем. Къде ли отиват тези изгорели газове като имате предвид че един самолет лети на 12 000 метра и след него оставя следа от бял облак изгорели газове. Някой замислял ли сее къде отиват тези керосинни газове.

31

Трашо

преди 5 години

Дори да гори само дърва, 1 печка през зимата отделя повече фини частици от 30 ТИР-а. Какво да говорим ако се гори, както у нас - всичко възможно, пластмаси, старо моторно масло, лоши въглища и т.н. !

30

Анонимен

преди 5 години

Е, ясно беше. Сега подгонват и бензиновите. Докато не направят бизнеса с електрически коли удобен, няма да се спрат.

29

Анонимен

преди 5 години

До 69 Никой няма да има. Всичко ще е под наем.

28

Легендата

преди 5 години

Колеги, садете вечнозелени дървета, че си ееала мамата зимата. Въздухът наистина е отвратителен. Всички тежки болести започват през този сезон. Защо трябва да живеем на ръба на оцеляването по 3-4 месеца. Страни в много по-тежки климати се справят по-добре от нас, защото са по-умни и работливи.