30

Анонимен

преди 5 години

"Писателяът" на тази статия наистина би трябвало да провери колко е минималната пенсия в германия на човек преди да пише афоризми и да се излага като (някои) без мозъчни участници от "системата" на Бибип Брадър!

29

Анонимен

преди 5 години

"С тяхната пенсия, възлизаща на общо 800 евро, все пак след наема биха им оставали 500 евро за живот"Пълни глупости пишете за общата пенсия за двама от 800 Евро! Ама каквато е скапана държавата ни такива и писачите. А за останалите измами пише не само в Шпигел а по целия свят!

28

икономист

преди 5 години

До бай хНе знам, но ако успеят да стигнат до Конго, поне имат шанс да се натъкнат на човекоядци в джунглата, които да ги спасят от мъките, които ги очакват с тези ниски пенсии. Ако пък случайно оцелеят там и се приспособят, може би ги очаква по-добър живот от този тук! Поне в джунглата има целогодишно храна, а няма и зимни студове, през които похарчваш смешната пенсия само за отопление...

27

Saki

преди 5 години

Хубава статия, стопли ми сърцето. Дали им съчувствам..... ами не, радвам се на тяхното нещастие.

26

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

Той на 84, а тя на 79 години ....Страшни западняци се заселват в България ... С единият крак са на онзи свят.Евроатлантиците превърнаха България в старческия дом на ЕвропаСбъркали са само с обслужващия персонал.Те си правят сметката да е ромски, ама според мен са в голяма грешка ...

25

Анонимен

преди 5 години

Германец *** германци в България но Шпигел хвърля кал срещу България.

24

Анонимен

преди 5 години

Колко ми е тъжно за германските пенсионери излъгани от германски инвеститор живеещ в Испания...

23

Анонимен

преди 5 години

До АНАЛИТИКДоста често моралът на това индо-пакистанче е по-висок.

22

Анонимен

преди 5 години

Eeeee, мииии, то германец си ги е излъгал. Жалко за хората.

21

Анонимен

преди 5 години

В България вече е скъпо и не е за бедни, дрипави германци. Африка е за тях. Там с един долар ще изкарват цял ден и ресто ще им връщат.

20

Анонимен

преди 5 години

Много хора разори комунизма. Но във времето на соца нямаше право да се говори и много млади нямат престава как е било.. Тихата гражданска война в България 1944 - 1960г. Под ръководството на БКП отне живота на около 32000 дущи. Както и на невръстни деца.

19

Дядо Брад

преди 5 години

До До Дядо БрадФабриканти не сме били, но имахме земи и *** доста. Като дойдоха комунистите ни взеха земята и добитъка, а като си "тръгваха" ни прибраха всичките спестявания и парите, които цял живот бяхме внасяли за пенсия. Та така...

18

до 5

преди 5 години

До бай х,никъде няма да бяга българския пенсинер,може пенсията му да е относително малка,а всъщност изобщо не е,щото първо не се е блъскал за нея и второ спрямо заплатата,която е получавал като процент пенсията е най-висока в целия свят,освен това има доходи от наеми,ренти,лихви,продал е децата си по чужбина и им смуче кръвчицата,не са за мислене бг пенсинерите,живеят като богове

17

Сандо

преди 5 години

Мноо ясно че журналята се интересуват от сензации а тях ги има където има драма а не където всичко върви нормално

16

Анонимен

преди 5 години

Инго се е учил от социалистите да обещава. Както и на нас в България не обещаваха светло бъдеще. И накрая най големия вожд каза че социализма е недоносче

15

Анонимен

преди 5 години

Статията е От поредицата анти-българска пропаганда - на първа страница. Защо се сещат днес.бг да публикуват такава статия? Питате ли се? Защото сте купени гнустни антибългари които разпространяват фалшиви манипулативни новини.

14

Анонимен

преди 5 години

Мале ква немска трагедия... Ами ние като чакаме вече 25 години завод на БМВ или ФВ и страдаме бедни пък той взе, че отиде в Дебрецен при ограничения демократ Орбан. Туй не са ли нащо мъки?

13

rogo

преди 5 години

Абе незнам защо имам мръсното предчувствие.че швабата ще се оправдае с държавата, че тя го спъва,че му искат кинти навсякъде и го бавят нарочно.

12

Dr. Watson

преди 5 години

За да живее добре пенсионер в родната България, особено на село, трябва да получава западна пенсия , да е здрав като бик и почти толкова умен. Задължително трябва да има зло и вярно куче, и строго препоръчително е да членува в местната ловна дружинка, за да му е подръка пушкалото, ако случайно бъде атакуван от местните ***, порода носър. Трябва и да е малко луд, разбира се.

11

До Дядо Брад

преди 5 години

Вие или вашето семейство като минимум сте били фабриканти навярно или едри землевладелци,а пък може и банкери?Какви сте били преди 70 г ,че тъй много са ви разорили тези кумуняги?