19

Анонимен

преди 5 години

Колега си взе къща в Мюнхен с 15-годишен кредит за ФИКСИРНА годишна лихва ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД от 1.49%. Зощото вноската по кредита е колкото наема. Така и така се дават парите, след време ще е твое. Но - в БГ банките свалиха лихвите и вноските станаха колкото наемите (но няма фиксирана лихва за целия период). Подлъгаха народа. А имота струва по света 100 наема. Не обявите, а реалните наеми, които се плащат, са точно 1% от стойността на имота. И като имота няма наемател, струва колко?

18

ИМОТЕН БАЛОН

преди 5 години

ИМОТНИЯТ БАЛОН ЩЕ СЕ СПУКА !!! МНОГО ХОРА ЩЕ ИЗГОРЯТ СЪС ЗАЕМИ !!! ЩЕ СИ ИЗГУБЯТ ЖИЛИЩАТА И ИМОТИТЕ !!! АЛЧНИТЕ БРОКЕРИ, БАНКИТЕ И ЧСИ-ТАТА ПАК ЩЕ ОГРАБЯТ НАРОДА !!!

17

Анонимен

преди 5 години

Тоест, не е трябвало да си купувам апартамент на морето за 80 хил евра?

16

Gost

преди 5 години

Хайде сега и да оправят закона и да се продават ново строителство по ЧЖП като старите апартаменти, че брокери и строители много лъжат.

15

Master Joda

преди 5 години

Основното правило при инвестиране или покупка с цел лично ползване на недвижим имот гласи: "Печелиш при ПОКУПКАТА! Не при продажбата". Така, че правилно е да се каже, че моментът за покупка все още не е дошъл. Първо се чака подходящ момент, когато пазарът на имоти е в криза и цените падат. Едва тогава се купува, при криза! Сега моментът е най-неподходящ. Жилищата няма да свършат - хората намаляват, но жилищата не. Сега се събират пари, кеш и се осигурява финансиране за момента на кризата.

14

Препатил

преди 5 години

Съм от предните два пъти в които се пука балона с цените на имотитеИзмамените брокери обясняват по Блумбърг как търсене и предлагане се уравновесяватОбаче те не знаят какво е да НЯМА сделкиА това се получава когато продавача иска 100 000 ? за апартамент 52 м2 а купувача казва "Ще чакам"Това е 0 лв комисионни и може да продължи една-две години докато 3-те страни по сделката - продавач купувач и брокер намерят равновесие

13

Анонимен

преди 5 години

Те затова напират да "внесат" 500 000 човека работна ръка - хем евтини общаци за строителството, хем ще трябва да им продадат апартаменти... хахахахаха.Ама ще има да почакат ;)

12

Анонимен

преди 5 години

До Роб на влаЗтаСеляните купуват в града--нищо не "купуват" те , щото нямат пари! баМката им го купува с предварително заложени жестоки капани, знайки с голяма степен на вероятност, че това не може да бъде изплатено ... и после се чуди как да го продаде!ей тва е реалната картинка у бе-ге то!

11

Роб на влаЗта

преди 5 години

Селяните купуват в града не защото е хубаво и заплатата е голяма а........защото.....-по селата няма-болници,училища,работа ,пари

10

Анонимен

преди 5 години

До 6Ако не платиш губиш жилището!--Е па взимай си го бе, кой те спира ... ама май нещеш, което е доста странно и даже необяснимо безхаберие към "обезпечението"!

9

Анонимен

преди 5 години

7, НЕ СЕ Е СПУКАЛ ОЩЕ БАЛОНА- ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНИ ЗА 50Г ПАНЕЛНИ, САМОРАЗПАДАЩИ СЕ БАРУТНИЦИ, СЪС СТАРИ И НАЧУПЕНИ МЕБЕЛИ, А НОВИТЕ С КВАДРАТУРА НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО % В ОБЩИТЕ ЧАСТИ- В ЗАМЯНА НАХАЛНИ И НАГЛИ БРОКЕРИ С 300 НОМЕРА ДА ТЕ ОДЕРАТ АКО МОЖЕ БЕЗ ДА СЕ УСЕТИШ, С ИПОТЕКА НАЙ ВИСОКА В ЕВРОПА- ДА БЕ ДА АКО ГО НЕ ВЗЕМИТЕ ГО ПРОДАВАМЕ ВЕДНАГА- И ТАКА ИМОТИТЕ СТОТИЦИ НА ПАЗАРА, А НЯКОИ СЕ ВЪРТЯТ ВЕЧЕ 10Г.

8

Анонимен

преди 5 години

И пак проипускате да обясните, че няма имотен балон, моля ви се повтаряйте, го, че не всички са твърдо убедени, като мен, че няма такъв. ЕЦБ предупреди, БНБ затяга, лоша демографска картина, малко родени деца в софия, празни жилища, но балгодарение на вашите статии съм убеден, че имотен балон няма. Но всепак си го повтаряйте във всяка статия, че има хора, които не вярват.

7

Имотен балон в София

преди 5 години

Банки, имотни агенции и алчни строители надуха зверски цените на жилищата. Не купувайте на тези цени. Купувачи, осъзнайте се и остаевете паза да се срине от алчността и страха които го владеят в момента.

6

fg

преди 5 години

Това е началото. спука се имотния балон

5

Анонимен

преди 5 години

Теглите ипотеки, роби на банките, ние чакаме да фалирате и да купим евтино това което не може да плащате!Не мога да разбера с какъв акъл теглят заем от 70 000 евро за 25 години, които на края ще стане 150 000 евро и всеки месец болен, безработен, изнемогващ, имащ, нямащ трябва да дава около 900 лева. Ако не платиш губиш жилището!

4

Анонимен

преди 5 години

До 3Населението на територията БГ намалява, логично е и да няма кой да купува...--Ами то по официална статистика празните жилища са 25%!

3

Анонимен

преди 5 години

До 3Аз лично не виждам смисъл с този динамичен свят, да се заробваш за 30 години с ипотечен кредит--Естествено, че не само, че няма смисъл, ами и е пълен ид-иотизъм!Ако имаш сравнително хубава заплата - спестяваш вноската, която би дал и за 10-11 години и си готов.Купува се само "в брой"! Ако нямаш - стой под наем в една стая и спестявай... след 10 г (когато отново ще са ниски цените) - вече ще имаш парите.Да се ковеш, купувайки "без пари" значи сам ди сложиш въжето!

2

Овчака

преди 5 години

Купувайте провинциалисти ! Във Вас ни и надеждата ! Брокер Иван Петров.

1

scbg

преди 5 години

На 1200-1300 евра, нормално е желаещите да намалят...