20

Миро до -18

преди 5 години

Даа ,ама маи с изле с посоките(географията)..... Едно е местността над Бъндерица(на запад), А друго е от къде се спускат по принцип подобни търсачи на силни усещания( откъм връх тодорка тоест от изток на запад), тааа, там има няма всяка година има такива случаи, защото си е направо доста стръмно , и в началото нищо- само клекове, чак долу(след 500-600 метра има по високи борове, ели и т.н.)

19

Митьо

преди 5 години

Аз зимата сядам на вино, кисело зеле и сланина и си правя кефа и не е опасно. Тез младежи ко майкината си търсят там, хем на студено и изморени и пари арчат. Къф спорт къф кеф

18

Шенол

преди 5 години

Нормалните хора бачкаме у петък, не сме тръгнали да се хързаляме. Като не спазват правилата са си получили заслуженото. Да им е убица на ухото на другите псевдо бордистчета

17

Анонимен

преди 5 години

Изумително е колко много "разбирачи" коментират инцидента без дори да са се качвали на ски/сноуборд! Жалко за момчетата, но още по-жалко е че повечето коментиращи са просто едни живи трупове, за които най-голямата радост е чуждото нещастие!!!

16

Анонимен

преди 5 години

Жалко за младежите. Местността над хижа Бъндерица е гориста с вековни дървета като Байкушевата мура. Никога не съм си представял, че може да се случи лавина в такава гора.

15

Hans Rus

преди 5 години

Когато човек е млад му е нужен адреналин, нужни са му предизвикателства, за да се докаже. Колкото по-голямо е предизвикателството, толкова повече е адреналина и си по-уважаван сред приятелите. Има и по-възрастни, които правят същото, но те обикновено се подготвят по добре и не предприемат крайни рискове, поне това е моето лично мнение и не ангажирам никой е него. Жалко за двата загинали... Лека им пръст.

14

Анонимен

преди 5 години

Когато човек е млад обикновено се счита за безсмъртен. И оттам идва безрасъдството.Бог да ги прости!

13

Ъпсурт

преди 5 години

Кофти ! Беше хубавица ! Не ме докосвай , ще направя пица !

12

Анонимен

преди 5 години

Тези хора напълно са осъзнавали рисковете и не трябва да бъдат жалени. По същия начин карам и аз много често и знам, че последствията могат да бъдат фатални. Рано или късно умираме, някои по-рано, други по-късно, важното е как живееш докато си жив!

11

Анонимен

преди 5 години

"Колко още трябва да се обяснява на младите хора, че планината не прощава глупавата самонадеяност? Абсолютно безсмислено загубени два живота! Жалко, но нека другите, които се канят да повторят "подвига" им, да напрегнат малко мозъка си, ако им е останал такъв след "Сегааааа да спортуваме ли, пред компа ли да стоим, не стана ясно. А момчетата са били добре екипирани и очевидно са съзнавали всички опасности. Направили са избор. Аре кротни!

10

Анонимен

преди 5 години

Колко още трябва да се обяснява на младите хора, че планината не прощава глупавата самонадеяност? Абсолютно безсмислено загубени два живота! Жалко, но нека другите, които се канят да повторят "подвига" им, да напрегнат малко мозъка си, ако им е останал такъв след непрекъснатото висене пред компютрите. Всички спасени и незастраховани да плащат скъпо на спасителите, които често рискуват живота си заради безотговорни хора!

9

ПЕНКО

преди 5 години

НА ЕДИНИЯ МАРКУДЖИК ИМА ОПАСНОСТ ОТ ЛАВИНА ,НО НА ДРУГИТЕ НЯМА . ЗАЩО НИКОЙ НЕ НАСОЧВА "ОТКАЧАЛКИТЕ" КЪМ ПАМПОРОВО ДА РЕЧЕМ ? И НА ВИТОША ИМА ОПАСНА ЗОНА ОТ ЛАВИНИ ЗА " СКИЕКШЪНЦИТЕ " !!! ТРЯБВА ДА ПРЕМИНЕМ ОТ : "АЗ СЪМ -КОЙ СЪМ" КЪМ " КОЙ СЪМ АЗ " !!!!!!!

8

Анонимен

преди 5 години

До Уууу!Нищо не пречи едно нарочно и арогантно решение да е повече от грешно, не ли?

7

Анонимен

преди 5 години

Ежедневна новина, нищо интересно, даже дори е дразнеща. Скиор съм от 3-годишен. Сега съм на 31. Бивш състезател, в момента- програмист и активен скиор. В тези месности извън пистата всеки си носи отговорността. Не ми е жал, това не е трагедия, това е подигравка със спасителната служба. Това е неуважение към природата и хората от ПСС, които предупредиха за лавинна опасност. Гнусно е някой да си рискува живота да спасява безотговорни кeлeши.

6

Уууу!

преди 5 години

до 6Решението не е погрешно взето,а е взето нарочно въпреки предупрежденията!Лавината е търсена там е проблема.

5

Анонимен

преди 5 години

В случая по-скоро можем за говорим за комбинация от погрешно взето решение и подценяване на планината. Въпреки всякаквите съвети за поведението ни в случай на попадане в лавина, измъкването е само и единствено въпрос на късмет и няма смисъл да се говори за надценяване на възможностите.Жалко за изгубения млад живот и тежко на близките и приятелите им!

4

Уууу!

преди 5 години

Кой каквото търси това намира.Имали еърбеци и какво ли не включено,но срещу природата няма техника.Самонадеяността убива и в планината,и на пътя.Някои си мислят,че като имат системи за сигурност в новите си коли са застраховани при катастрофа.Същото си мислят и като карат извън пистите.Лека им пръст!

3

6

преди 5 години

ей ги следващите като всяка година не се научиха отдавна не ме е жал вече за такива дето им ги няма главите

2

Мюмюн Шабри Шабан

преди 5 години

Чалгата и байганювщината не прощават! Бог да ги прости тези, а другите да се научат от техните грешки...!!!

1

Анонимен

преди 5 години

Путин е предизвикал лавината.