124

Георги

преди 5 години

Не знам *** ли сте или просто се правите на такива реално в тази статия става въпрос за така наречения star hopper чието предназначение няма да бъде изстрелване на хора и товари в космоса а чисто и просто да тестват двигателите аеродинамиката и издръжливостта на съоръжението приемете го като ранен прототип които ще лети само в атмосферата истинският БФР ще бъде изстрелян в края на следващата година.

123

Wernher von Braun

преди 5 години

Ha-ha-ha!!!

122

Мухаха

преди 5 години

До теслатаТрябва да бъде двустепенна ракета ..... да, наистина трябва да бъде двустепенна ракета ,ОБАЧЕ това на "истинската снимка" е един корпус , без степени, дюзите са отдолу - така че не може дори и да се помисли че втората степен ще е отдолу , а догоре е плътна обшивка , няма нищо . И какви са тия смешни три тръбички които държат изправено такова обемисто туловище показано на тази "истинска снимка".Това тук е ТОЧНО КОПИЕ на ракетата от книгата на Жулн Верн "От Земята до Луната" . 1:1

121

теслата

преди 5 години

До АнонименЗащото това на снимката е ранен прототип сглобен на открито и предназначен само за тестване на контролни системи и двигатели, и ще лети само до няколко километра височина след което ще каца. Опити, тестове, това е целта на тази груба машина. Дори в статията го пише. Не видя ли?

120

Анонимен

преди 5 години

До теслатаДърводелски инструмент, твоето описание напълно съответства на показаната картинка, нали! 1:1! Въпросът тук е вери симпъл - защо ни заглавичкват с такива очевидни гллупости? Защо ни подценяват толкова? Крайно некоректно, неморално, просташко!

119

теслата

преди 5 години

До читателТрябва да бъде двустепенна ракета общо към 5000т и 120м висока. И двете степени многократно използваеми като втората предназначена и за междупланетни пътувания и кацания. Втората степен е около 1250т и трябва да носи към 150т товар с вътрешно пространство сравнимо с космическата станция - 1300куб/м. За разлика от совалката може да бъде презареждана с гориво в орбита. Това е ключов елемент. Достатъчно чудовищна?

118

Мухаха

преди 5 години

Тоя тлъстак на такива хилави стабилизаторчета ли наистина стои или така е само според мечтите на Мъск .Нещо обаче НАСА не е впечатлена от тия "мечти" щом поръчва на още 5 компании същото и като резерва и на Русия .

117

Krom

преди 5 години

Това на снимката някакъв майтап ли е? Като от роман на Жул Верн. С това ли ще "превземе" Космоса?

116

Анонимен

преди 5 години

Долара не струва вече и пукната стинкаСтинки не знам, ама е 70 рубли!

115

читател

преди 5 години

Ракетите на фон Браун (конструкторът на Фау1-2), с които астронавтите ходиха до луната бяха ~110м високи, и тежаха над 3000т. До сега ненадминати.Не е ясно защо е "чудовищна", след като няма данни и сравнение.

114

Анонимен

преди 5 години

Руската космическа програма ряпа да яде пред тази ракета, и вода да й носи!

113

Анонимен

преди 5 години

Пред тази американска ракета руските минарета треперят, а космическата им програма бледнее!

112

Анонимен

преди 5 години

Не са загубени чертежите за Сатурн 5, загубен е човешкият ноу-хау. По онова време всичко е сглабяно от хора, като са правени и много фини заварки, които вече се правят само от роботи и няма заварчици, които да са на нивото на специалистите от онова време. За съжаление, за сглобяването на елементите от двигателя си е необходима човешка ръка. Дизайнът обаче може да се опрости, нужни са обаче доста пари и ще излезе по евтино ракетата да се конципира изцяло наново.

111

Анонимен

преди 5 години

"Това е истинска снимка"... Никой не спори, че снимката е истинска ;)))Въпроса е какво е снимано ;)))

110

Анонимен

преди 5 години

Това на снимката ми прилича на нещо, което трябва да прилича на нещо друго, но е направено от станиол и дъски и за това не прилича на нищо. Едва ли някой може да приеме нещото на снимката сериозно. Това е по - скоро някаква скулптура, паметник на паметника на ракета. Макет, пред който да се снимат децата от детската градина. Няма сериозен инженер, който да приеме тази снимка сериозно.

109

Анонимен

преди 5 години

Руски келеметор

108

Solar Power

преди 5 години

До 117: Всичко хубаво но мен тези ракети и оръжия не ме греят изобщо ! Искам да имам хубава кола, добър компютър, съдомиялна, да имам тоалетна хартия а не весник Работническо дело.... аз съм просто човек и искам да живея по добре и с всякакви удобства получени от напредъка на науката. Е през соца имахме ракети и нищо друго. В магазина дъвки идеял, сирене и опашки за хляб. МЕРСИ :)

107

Анонимен

преди 5 години

Това не прилича на капсула. Долу се вижда изправен човек.

106

До Русия=Психиатрия

преди 5 години

САЩ и преди возеха космонавтите до МКС със совалките,но понеже ги спряха ,в момента се ползват като временен вариант руснаците.В момента се избира най-добрия вариант измежду новите капсули на САЩ ,които ще са ултра модерни и ще возят космонавтите на двойно по-ниска цена в няколко пъти по-модерна среда.Така ,че е пределно ясно ,че Мъск и тук ще издуха русия.Спорно е само дали ще е тази година или другата.Русия след това ще загуби стотици милиони ,защото никой няма да иска да се вози с тях.

105

До 107

преди 5 години

За неуката личност като теб ,няма никаква разлика.Реалността обаче е ,че русия няма нищо подобно и никога няма да може да разработи нещо подобно,защото не е технологична страна.