44

от 45

преди 5 години

Иначе индивидуални случай много ,миналата година си спомням един случай, продава си апартамент в Надежда , купува си апартамент за 30000 лв в Перник 28 км от София, а разликата от парите ги използва да си подреди живота, благодарение на което има вече и много добри доходи.В момента може да си купи от качествените имоти в София но не го интересува.Но това са индивидуални случай.

43

до 41

преди 5 години

Добро описание което показва че няма как да вървят цените нагоре,защото те продават и купуват в единия случай свалят цените надолу, в другия случай ги повишават.Т.е. не повишават цените на имотите а вдигат цената на жилищата с добра локация и качествено строителство.Подбрани клиенти получават качествени имоти на съревновавайки се в цената.Но останалия имотен пазар е блокиран .

42

Анонимен

преди 5 години

Още малко, после много надолу.

41

Gost

преди 5 години

Гладните брокери спирачки нямат. Навсякъде икономиките забавят ръст, а този ръст в имотите вижда. С оглед на увеличаващите се ток вода и парно, при ЧСИ-тата може да има 2-3% ръст.

40

Анонимен

преди 5 години

Който смята че апартаментите трябва да са по 400Евра, да намира имот да се договори с банката за пари и да почва да строи, ама то да говориш ще се окаже по лесно. Хората с пари не марморат а си плащат, предприемчивите не философстват а се справят сами тия дето много знаят не участват в играта.......

39

Анонимен

преди 5 години

Половината коментиращи живеят още в соц-а. Цените се определят от търсенето и предлагането. Аз познавам доста хора които си продадоха евтино панелките по Левски-Г, Надежда и Овча Купел и си взеха ново строителство, тъй като им се увеличиха приходите. В София новото строителство ще расте като цена а по панелните ЖК-та цените ще се задържат. След 10г. ще има сериозна разлика между живеещите в различните квартали. Просто има много млади хора с доста високи заплати а преди те липсваха от пазара.

38

до35

преди 5 години

Мръсния въздух е проблем на големите градове.Да важен фактор е затова навсякъде мястото което е най близо до Голем град и е чист въздуха са луксозните имоти.София не прави изключение.Същото важи и за другите столици и мега градове.

37

до 34

преди 5 години

Цените са зависими от заплатите на новите жители на града и от повишаване на заплатите на жителите които нямат жилища.Заплатите в София нарастват въпроса е за кои тези които имат имоти или за тези които нямат.Освен това има и друг параметър на изгодност на инвестиция която до 15г. , наема които плащат за 15г трябва да е повече от цената на жилището (включително банкови разходи лихви.)Тогава има инвестиция .В България повече купуват не инвестиционно а емоционално.

36

Яхве

преди 5 години

Много скъпи шъ станат гарсониерите по един милион пара.

35

интересни хора

преди 5 години

из Европата почнаха да съкращават хора, цял свтя се готви за криза, а нашите надуват цени- я на ток, я на апартаменти...

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 34Следиш дръжки.От предишният бум и пукане на балона през 2009г досега населението на София се е увеличило с 76 хиляди души.А броят на жилищата с 78 хиляди.Т.е има нови жилища, колкото е нараснало и населението.Ама средно в жилище живеят по трима души,не по един.Така че има три пъти повече нови жилища, отколкото потенциални живущи в тях.

33

Анонимен

преди 5 години

Който иска да се самоунищожи и да унищожи децата си да си купува прескъпо жилище жилище.София е мръсен и неприветлив град, особено през зимата. През лятото зеленината малко скрива мръсотията.Повечето от половина дни през годината въздухът е замърсен над здравословните нива, а при мъгливо време става 10 -15 пъти над нормата. Осигурени са за вас и децата ви алергии, астма, затруднено дишане, белодробни проблеми. А след тях идват и такива със сърцето!

32

Анонимен

преди 5 години

Следя имотния пазар в София повече от 10 г. и ще ви кажа ,че 80% от коментарите са направени от хора, не вземащи си редовно хапчетата. Цените на жилищата в София ще станат средно над 2 хил. евро м2 и ще се изравнят с Будапеща и Белград. Пък някой си мечтаят за 200-300 еуро....

31

ретро

преди 5 години

да надуем балона като за последно..че скоро ше се пука..

30

Анонимен

преди 5 години

Като не се носи отговорност, що да не се правят пари от будалите или вече оглупели хора? Същите сте като тези, които карат изкуфелите старци да си хвърлят парите от балконите. С такива статии сте не и фирматори, а манипулатори. Нито вие, нито вашите псевдо-експерти си влагате парите в имоти. При разход на строителя от 200-400Е за квадрат, цени в шъти по-високи са измама. Вие дрога ли продавате? Какво щи пишете на измамените догодина - "Извинете." ли?

29

Анонимен

преди 5 години

Двамата трольовци-голтаци пак са яхнали форума и го умирисват на мизерния си циментен манталитет. Не берете грижа, пазар има, ако нещо са заседи някъде, то просто не се продава - чака си времето, а като не ви стигат силиците дори за панелените коптори или новите "защитени" комплекси като тоя на картинката - ами толкова ви е акъла, продължавайте да си хейтите на гол корем, куха глава и пет човека в панелка нейде из "Люлин".

28

не съм в пазара, но

преди 5 години

Цените на потребителските стоки са изравнени с западноевропейските. Страната ни е с добри природни дадености и е спокойна. Логично е и цените на имотите да се поизравнят с тези в Прага, Будапеща и пр.

27

Миро

преди 5 години

Като няма работа по селата, а само кулаци всички ще са в градовете.Цените няма как да падат като продават всичко на село и се тъпчат в София и няколко други града.

26

Анонимен

преди 5 години

Скачат дръжки! Пълно е с нови сгради дето не могат да ги продадат, а старите коптори стоят по 2-3 години на обява!

25

Сен бурда бен кортму

преди 5 години

Сметни населението намалява сумати празни жилища цените на горе .... ако беше обратно населението да нараства имоти да няма сиг цените яко на долу щяха да са... .. нека някой изучен депУтат ми го обясни тва .се1 за самолетите имали гаранция 80 години щото нямаме пари да летят повече нашите летци годишно