18

Анонимен

преди 5 години

90 % от съвременните битови електроуреди не подлежат на ремонт - куп пластмаса с малко ламарина, щамповани и капсуловани.

17

Пенсионер

преди 5 години

До Анонимен 21 Я научи как се пише схванал.

16

Слав

преди 5 години

Има предварително заложен срок на годност, който изтича малко след гаранционния срок. Отиваш и купуваш пак.. и пак.. На корпорациите не им пука за климат, природа и прочиие.. Гонят печалба на всяка цена. Разделно събиране и рециклаж. Дрън дрън.. Спираш производството на пластмасови еднократни изделия и готово ама... Не!

15

тази статия..

преди 5 години

буквално е превод от bbc . com ;) Супер "работа" по статията :)

14

Шоп

преди 5 години

То и сега има печки с нагреватели и без електроника. Ако си се ляк и дръв ник, си купуваш такава, вместо керамичен плот с терморегулатор и фурна с програматор. Също така любимо упражнение на се ляците е да си спрат парното и да се топлят на климатици, предплащайки 6-7 хилки наведнъж, което е икономията за 10 - 15 години напред. После оставят кондензната вода да църцори на тротоара.

13

Пенсионер

преди 5 години

До 9 За Русия ли става въпрос ? Защото имам пералня Индезит на 16 г. и работи. Телевизор Санио закупен от Кореком през 92 г. и е като нов.Някога Електрон за 1050 лв. и 50лв. на нач. склада работи точно 5 мин. и като рече тук ще бъде и всеки месец на ремонт.На петата година екрана избеля.Хвърлих го от четвърти етаж.Та такива ми ти работи.

12

Анонимен

преди 5 години

Лепените и капсуловани възли и агрегати са по-евтини от разглобяемите. Безплатен обяд няма.

11

Анонимен

преди 5 години

Българска готварска печка ,,Мечта,, -30 години я ползвах, с малки ремонти.Малки ремонти?Сменил си всички нагреватели по два пъти и половината превключватели. Е да, вратите и капака са изкарали 30 години без ремонт

10

Кратун

преди 5 години

Не виждам къде е проблемът!- който поправя уреда, носи отговорност за последствията от ремонта. Ако си го поправя сам, не търся обезщетение от производителя.- изискванията за ремонт спирали иновациите .... дрън-дрън. Просто частите няма да се лепят, а ще се монтират с разглобяеми съединения.Производителите искат ако може да ти продават нов електроуред всяка седмица, а ти да работиш като кон, за да изкараш пари за по-новия модел. Не виждам смисъл в този кръговрат.

9

Тони

преди 5 години

Хайде сега нова икономическа криза.

8

Анонимен

преди 5 години

На баба ми хладилникът работещ отиде в мазата, просто след 40 години работа инкасаторът й каза че е единствената причина за високата сметка (и се оказа прав) , купихме й подобен размер А+ и сметката слезе на 3-4 лв.

7

Анонимен

преди 5 години

Скоро слушах по радиото , че преди 100 години в САЩ се събрали водещите пройзводители на ел.лампи и решили че за доброто на всички, трябва да сложат горна граница на работните часове и от там почнало всичко с предварително зададената годност на уредите.

6

Анонимен

преди 5 години

Домакинските уреди и сега могат да се поправят.YouTube е пълен с майстори - направи си сам, EBay - с резервни части, а Google - със схеми !

5

Сп??нс -

преди 5 години

Преди 3-4 години купихме ударна дрелка на батерии (на реномирана марка) , и след няколко месеца я изгорихме, но колегата загубил касовата бележка. Отивам в сервиза- и ми казаха че НЯМА части !? И на въпросът ми, ами ако имах фактурата и е в гаранционен срок?Тогава фирмата ни праща нова дрелка, защото е длъжна да спазва 2-годишния законов срок.

4

Анонимен

преди 5 години

Българска готварска печка ,,Мечта,, -30 години я ползвах, с малки ремонти.

3

Нормален

преди 5 години

Дано се сетят да приложат това и при новите автомобили.

2

Анонимен

преди 5 години

да,това е един от минусите на пазарната икономика,за да има повече оборот и производство уредите се правят малотрайни, с нарочно вградени слаби звена,които да не подлежат на ремонт

1

Анонимен

преди 5 години

Еми нали до преди 30-40 години всички стоки се правеха с дълъг живот. Дойде им идеята, че ако ги правят така, че да се развалят по-скоро, ще има по-голям оборот и повече постъпления. Е да, ама така ресурсите на планетата заминават бързо. Програмираната обсолесценция...