78

Ванката

преди 5 години

То няма лошо, ама ако приберат пералнята, печката или хладилника за 2-3-5 месеца в работилницата, няма кой да чака и пак ново ще се взима. То и седмица не може без тези уреди.

77

трололо

преди 5 години

Това с ползването на едно нещо 50 години (електроуред, кола, кухня, etc..) го има в държавите от 3-тия свят - комунистически държави като нашата. Хората от белия свят (USA, Западна Европа) предпочитат да ползват НОВИ и по-добри продукти, не да ремонтират старите тенекии цял живот като последния бедняк.

76

митрофан

преди 5 години

Това означава цените на ел.уредите/едра бяла техника/ да се върнат на нивата преди 2001г.Остава въпросът за качеството на вложените материяли.Ремонтите на такава техника са скъпи и едвали производителите ще се съгласят на такива допълнителни разходи.Примерно смяна на филтър на хладилник.Филтъра е 10лв.фреон 40-50лв,труд 30лв.За клиентите добре,но за производителя е голям разход.Кое лоби ще победи.

75

Кръвожаден веган

преди 5 години

А, програмираното остаряване, кога ще го премахнат?

74

Анонимен

преди 5 години

До 73Затова и всяка година се чудят какви простотии да измислят за да си оправдаят новия модел хладилник който пише в Туитър всеки път като му отвориш вратата.

73

Анонимен

преди 5 години

До 70Цената на ремонта при колите се формира на база времето нужно за извършване на ремонта. Има неща, за които технологичното време за смяна е 8 часа и повече.Има си таблици - смяна на това - толкова часа, смяна на онова - толкова.Ако е имало майстор, който да си губи 8 часа за да ти смени част за 10лв и да ти вземе 10лв за труд, то той отдавна е умрял от глад.Да си призная, не знам за колко часа се сменя лагер на кола, ама едва ли е под 3-4 + възможни усложнения.

72

Анонимен

преди 5 години

За да се постигне такава "рециклируемост", производителите първо трябва да намалят разновидността от предлагани продукти. Т.е. вместо да можеш да избираш измежду 15 модела хладилници с N възможни комбинации от екстри, да има 3 модела хладилник които не се променят много с годините. Така производството на резервни части става по-рентабилно, моделът става по-добре известен на повече техници. Но това е в дълбок разрез с консуматорското общество, което иска винаги ново, с нови фийчъри, с нов дизайн.

71

Анонимен

преди 5 години

До ТъпоъгалнициМагазините техника втора употреба в БГ отде мислиш се снабдяват със стока? Взимат такива скрити в мазето хладилници от Германия и Англия, като съберат 1ТИР айде към БГ и Румъния. Тука някое малко ремонтче, да проработи за пред купувача.Не казвам, че е лошо. За всеки влак си има пътници.

70

Анонимен

преди 5 години

До 69"Кучетата постоянно ходят по голяма нужда на улицата, ама Аз като го правя ми се сърдят"

69

До 67

преди 5 години

Цената на ремонта при колите се формира на база 60 или 80 процента от цената на детайла.Лагер 20лв.,отрремонтиране пак горе долу около 20.А туй,че някой са го метнали,си е негов проблем.Плащай кат имаш.

68

Анонимен

преди 5 години

С това олово е много странна работата. Не дават да го има в припоя и електрониката, а в същото време гледам рибарите мятат оловни тежести във вододайни зони, кордата се къса, оловото остава под водата во веки.

67

ъгалници

преди 5 години

За БГ е по-евтино -да ти дойде майстора в къщата и да го ремонтира .За Англия и Германия е по- добре да си купиш нов хладилник .А старият да го скриеш в мазата оти искат пари ако го изхвърлиш около 50-200лева на бройка за *** .

66

Анонимен

преди 5 години

До 62лагер 20лв, труд 100лв.Другият месец пак, ама другия лагер.После 3-тия, 4-тия.Все по 120лв и два дни кибичене в сервиза.А цялата ти кола е голф 2 и струва 800лв.

65

Анонимен

преди 5 години

До до 42 от спецИди на бунището и ще видиш много повече от 2 грама Олово. Прав си че вероятността от формиране на пукнатини е по-висока, но това зависи до голяма степен от технологията на производство, конкретната сплав и контролът на качеството. Както при всяка нова технология, първото поколение платки със RoHS сертификат имаха проблеми, особено при BGA чиповете, но сега нещата стоят по-различно.

64

Анонимен

преди 5 години

Проблема е че съвременните електроуреди са много сложни и са направени по такъв начин че да не могат да се поправят. За много от уредите изобщо няма части и ремонта е невъзможен.Цялата тази микроелектроника е капсулована и ако се повреди отива директно в кофата.Как ще ремонтираш съвременен лаптоп, таблет или смартфон? То вътре има само 4 - 5 сменяеми части. Всичко друго е вградено, запоено и залепено. Дори и да откриеш повредата не можеш да го разглобиш. Почти всички уреди вече са така.

63

Ремонтирам САМ

преди 5 години

Резервни части взимам от тука и съм много доволен от магазина .Пловдив,жк Тракия блок 141 тел 032/682818tel- 0888 631 095От този магазин съм спестил около 5000 лева за нови електроуреди .Имат всякви части и скъпи и евтини според портофейла на майстора .

62

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен57А представяш ли си тоя двукрилен хладилник през 2 месеца да трябва да го караш до сервиза за ремонт?

61

До 58-ми пирон

преди 5 години

Ми на колата като ти се прецака лагера на колелото/Примерно 20лв./вземи смени колата щот "Не е рентабилно"

60

Минувач

преди 5 години

До АнонименНа ме с само сушилнята ми струва 800 евро, а за пералнята не искам да казвам, та за виси колко пари сте готови да платите, а тези цени, както изглежда ще трябва да скочат още за да не намалят печалбите на големите индустриални лобита.Според на Периферията не й се полага толкова дълбоки теми, защото това са решенията на Технологичните империи, а перифериите ще са за изпомпване и на последните останали недоизцедени ресурси....Жалка и мъчна картина, без жал!

59

пералня продължение

преди 5 години

Рекох си край - никакви ремонти повече.Взех си за 800лв неремонтируема пералня - има сушилня, по безшумна е, други екстри.Вече ме кара 5-та година безпроблемно, нищо че и викате еднодневка.Ако бях продължил с ремонтите на старата, дотук за ремонти щях да съм дал пари за 2 перални, щях да съм си наводнявал къщата 3 пъти и щях да съм абониран за майстора.И пералнята ми нямаше да има сушилня. Голямо удобство е.