10

логиката реши

преди 5 години

1. Триъгълните галактики светят и около всяка звезда има планети.2. За другите галактики не се знае но е ясно, че гравитацията ги СВЪРЗВА една към друга. 3. Дядото на павката е бил гълъбар.4. Има и галактика Андромеда, която е по-голяма.5. Списание "Космос" се издава отново и дано днесссарите преписват от там, защото статиите са поне на родния им език.

9

BUK

преди 5 години

До Ку-Ку е, все пак се казва, че "..във вътрешността й кръжат около 40 милиарда звезди..", което все пак е някаква идея, но съм съгласен, че това е далеч от претенцията на заглавието...

8

Ку-Ку

преди 5 години

Само аз ли не можах да намеря къде в статията е написано колко са всичките звезди в галактиката Месие 33, за да кореспондира със заглавието, където не пише примерно: "Изчислиха колко са звездите с планети в близка до нас галактика", пише "Изчислиха колко са звездите в близка до нас галактика", демек уж броят на всички звезди...

7

М Т

преди 5 години

Тръгвам натам, без винетка.

6

Енгелс

преди 5 години

Вероятно само на Земята има органичен живот изграден на базата на въглерода. Въобще самото понятие "живот" е доста неопределено. Под живот ние разбираме начин на съществуване на белтъците, а на други звезди може да е нещо друго, за което ние няма как да имаме представа. След време когато човечеството създаде изкуствен интелект, това ще бъде живот от друг вид - неорганичен живот.

5

Гледна точка

преди 5 години

Най - готиното радио forever е "Deep Space Traveler" в Spotify!Просто е жестоко!

4

ноби

преди 5 години

Абе какви същества от Луната ? Там е само Ян Бибиян

3

Ха-ха

преди 5 години

Тая новина направи денят ми щастлив!

2

Анонимен

преди 5 години

Много лош превод. Статията е пълна с неточности, вероятно заради него. Галактиката НЯМА форма на триъгълник, а се нарича така защото е в съзвездие със същото име. И НЕ Е най-малка от Местната група. Тя е най-малка, но от трите големи - Андромеда, Млечния път, Триъгълник. Иначе в местната група има десетки по-малки галактики.

1

Анонимен

преди 5 години

Живот в космоса има, но той няма никога да се разкрие на хората. Кажете ми как едно напреднало същество от Луната ще се срещне със един *** да речем от Столипиново той извънземния веднага ще си каже туй ли са земните жители. НАСА въобще имат ли представителна извадка за човечеството като цяло.