128

Анонимен

преди 5 години

Псевдопатриотът едва ли е наясно че понятията силен и мощен не се използват за определяне качествата на изтребителите, въобще на военната техника. Силен е например Антъни Джошуа, а мощен е например е Форд Мустанг. Некомпетентността и непочтеността на властимащите ще погуби България!

127

Анонимен

преди 5 години

Най-бедната и въшкарска територия в ЕС си купува на кредит от ИВФ стари самолети на нови цени. Вместо да вложи пари в инфраструктура, болници, училища...итнт.Пусто робсво, ей!!

126

анонимен

преди 5 години

ШКЕМБЕВОЕВОДА бил ли е в казармата???? От тази сланина нищо настава!!!

125

Анонимен

преди 5 години

Тьпаците ще подпишат, и после ще има да плащаме неустойки и няма да имаме и самолети...с такива приятели не ни трябват врагове.😢

124

georgi3791

преди 5 години

И да иска Каракачанов и да не иска ние сме си дали дупето сега да ни клеца Америка, така, че да угодим на американците 99 %, че ще бъдат американски трошки

123

Мразя да мисля

преди 5 години

https://youtu.be/6DfkrYJdgAo ф16 срещу миг 29. Демонстрация на Полските ВВС . Кой , кой ли е !? ;)

122

Дуро

преди 5 години

България отдавна е страна без армия.Какви самолети и ракети,подводници и вертолети ви гонят.Трябват ни само нови кастанети.

121

kan4o

преди 5 години

ТЕЗИ НАШИТЕ ХУБАВЦИ,НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ , УПРАВЛЯВАЩИ И МИНИСТРИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДЕМОНСТРИРАТ,ЧЕ ОТНОВО НЕ СА В ЧАС И МИСЛЯТ САМО ЗА КЕЛЕПИРА.КАКВИ САМОЛЕТИ,ТРЯБВАТ НИ ЗЕНИТНО-РАКЕТНИ УСТАНОВКИ.Триумф (С-400, по класификация на САЩ и НАТО руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие.

120

мен

преди 5 години

Не разбирам от самолети но може би ф16 е по добро поне е по вече известен. И защо само 10 при. "Фалиралия соц"са купи ли доста повече а за 30 години демокрация са мо униформи успяха да подновят

119

Анонимен

преди 5 години

Пак обяснявам на *** манерки, дето твърдят, че Ф16 бил разработен през 70-те, един вид бил стар. Това от 70-те е все едно Голф1, а сегашния Ф16 е все едно Голф7. Има разлика, май. А Грипенът си е Дачийка, можеше вместо него да купим чешкия L139 - летящ чин, както го наричат милите ви руснаци.

118

мен

преди 5 години

До 101 аз я гледах не е голяма разликата с Работническо дело ако имаш спомен като закрият така наречените институт за дясна политика тоест като спрат финансирането от американското посолство и телевизията ще затвори

117

Анонимен

преди 5 години

Швеция, драги, е мнооого назад от САЩ в авиацията. Не се бъркайте с това, че е по-напред от ***. *** е тотал щета. Грипен НИКОГА НЕ Е БИЛ ПО-напред от Ф-16 и няма и да бъде. Грипен е един слабичък планер с малки възможности. Ако изобщо могат да се правят аналогии, Грипена е голф 4, а Ф-16 е мерцедес Ц класа.

116

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 116: За предатели на България пишеш, а даже си писал България с малка буква, жалък ***.А предатели на България са най-напред тези, които бъркат в джоба на обеднелия български народ.

115

АНТИ-КОРУПЦИЯ

преди 5 години

Войводо, много крадете с ЦОКО и БОКО от тази ДЕЛАВЕРА С ЕФКИТЕ!!! Поне кажете кой колко ще получи от тази ДЕЛАВЕРА?

114

Анонимен

преди 5 години

Обръсни руснака и отдолу ще лъсне татарина..достоевски.обръсни русофила и ще лъсне предател на българия

113

ognyanz

преди 5 години

Имаше приети критерии за класиране на офертите. И какво стана с тях? Как така офертата за Ф16, която изобщо не се вписва в ценовата рамка я изкараха печеливша. Цената в офертата за Грипен на СААБ е под 1,5 млд лева, като по този начин се предоставя възможност в рамките на отделения бюджет да се закупят първоначалният пакет от въоръжение, както и да се построят знаменитите хангари, които обещават американците. Накрая продажниците все пак избраха най-скъпия самолет, защото е американски

112

@110

преди 5 години

Едно е грипен c/d друго е грипен e/f последният е клас 4.5 F35 e клас 5 F16 block 70 е клас 4Трябва ни грипен e/f така ще може да се ползва следващите 20-30 години. С грипена идва и ракетата meteor за поразяване на противника до 100 км, която е най-съвременната ракета. Но наистина всичко е подкупи и политика, никой не решава проблема с отбраната. Каквито и да са 8 самолета какво ще направят повече от 250 гръцки и 500 турски плюс 100 F35. Трябват ни да пазим АЕЦа и да връщаме разузнавачи

111

изтребител

преди 5 години

Изтребителят не е важен. САЩ имат 4 бази в България, ще ни накарат да купим F16 след 5 години, може и да не стане, но като тръгнем да купуваме ще трябва да си оправим пистите, така че да стават за F16. След което ще бъдем използвани като база за нападение. Освен това F16 ще се поддържа от Турция, с което ДПС ще стане още по-важно. Така че F16 означава да станем американска колония, стопанисвана от Турция. Доста гадно... Грипена поне е от ЕС, където и без това сме дали част от суверенитета си.

110

Анонимен

преди 5 години

Кой ви излъга, че Грипен е Голф 7?Грипен е проектиран преди 35 години, първите полети са му преди 30 години. Швеция в самолетостроенето е малко по-назад от САЩ, така че практически разлика няма. Грипените, които се предлагат, НЕ СА НОВИ, а втора употреба след основен ремонт. Ф-16 ще бъдат нови.

109

Анонимен

преди 5 години

Най-после откровения и открит лобизъм. Трябваше в изискванията да пише, че трябва да е антисъветски. Хибриден изтребител за завоюване на финансово превъзходство. Признаха, че конкурсът е бил една измама и илюзия, която не сработи на два пъти.