9

Активист на БКП

преди 5 години

Абе умират ,умират,ама Веждю Рашидов и Мая Манолова държавата ги излекува в Германия !!!

8

амииии

преди 5 години

До Анонимен 3 Да се провеждат кампании , в които да се обясни какво е донорство и т.н. и повече хора да се съгласяват да бъдат донори при евентуална смърт . Предполагам това са имали предвид

7

Анонимен

преди 5 години

И аз съм така, на 42 стана белята и за малко да отида във вечните ловни полета. Спасиха ме във ВМА, големи специалисти има там. Оттогава благодаря за всеки ден който мога да се радвам на белия свят.

6

Анонимен

преди 5 години

Аз самия съм с трансплантиран орган. До 40 годишна възраст си бях здрав като бик. Никога не бях стъпвал в болница да се лекувам заради нещо. Нито съм пиел (освен някоя друга бира петък събота) нито пушел. Но просто се случи. Болестите идват когато най малко очакваме. Аз съм един съвсем обикновен работник, без връзки и материално богатство. Сега като чета такива новини се радвам че не съм в БГ.

5

Анонимен

преди 5 години

Мисля, че може да се направи разяснителна кампания с апел към роднините на хората, които са загинали в инциденти да даряват органите. Ужасно е цинично да го кажа, но например при катастрофи в България си отиват, за огромно съжаление, много млади и здрави хора. На всеки може да се случи да се разболее, а всички знаем колко е трудно лечението и какви космически суми искат. Аз лично бих искала да дарят органите ми, ако умра при инцидент.

4

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

абе джурналята май си мислят, че трансплантациите са като да идеш за гъби. така е като неукяни с килийно им дават готови текстове с политически уклон, колкото да се изкарат кликове и рейтинг. читалищна работа.

3

Анонимен

преди 5 години

"Обещаха да увеличат донорството." ?? Как да тълкувам това изречение? И какво трябва да направи здравна каса? Да убие 14, за да намери дроб за други 14?

2

Анонимен

преди 5 години

Основния проблем , е че няма донори и Държавата не е виновна за това . Разбирам мъката на близките, но никой не е виновен , че няма донори. Даже и в Австрия пак чакаш и ако има донор тогава те трансплантират .

1

MEN

преди 5 години

KAK DA VJARVAT BOLNIZITE V 4UZBINA NA BALGARSKATA ZDRAVNA KASA,4E SHTE PLATI? TA KOI VJARVA VE4E NA BALGARIJA I V BALGARIJA?