147

Голата истина

преди 5 години

Естествено, че решението за самолетите е политическо ! Швеция НЕ Е член на НАТО и тук е заровено кучето в спора за или против Грипен, който води Президента-Резидент.

146

Каква пасмина...

преди 5 години

Само фенчетата на Резидента са обективни....всички други са герберуги..***, ***.

145

Реалноста

преди 5 години

Единствения начин на грипен да се върнат в играта е да Предложат 8 самолета + 2 ауакса тяхното пройзводство и въоръжение( поне това което наистина могат да правят сами) от складовете на тяхната армия ( па макар и ограничено като вид но като цяло прилично )

144

Марсианец

преди 5 години

А защо се мълчи за супер изгодната оферта за доставка на две ескадрили летящи чинии, на бартер, само срещу стотина двеста депутати и мутробизнесмени от по-мазничките, които смятали да ги използват за някакви научни изследвания??!

143

Мдаа

преди 5 години

Не знам защо се пропуска факта, че Грипен могат да се купят без ДДС, тъй като идват от държава членка на ЕС, а за Ф-16 трябва да се плати 20% ДДС и оттам идва голямата разлика в цената. Да не говорим че шведите дават 10 самолета, но без оборудване и въоръжение...Реално нетно Ф-16 излиза по-евтин...

142

Ай сиктир

преди 5 години

Kaк пък по едно нещо не сме на едно мнение бе...така ще си останем с тия Мигове докато не се разпаднат от ръжда....Важното е да вземем нови самолети да му се невиди. Аз не мога да разбера какво е това настояване за Грипен...освен Швеция, единствените държави които го ползват са Чехия и Унгария - и двете вътрешни Европейски страни и ..Бразилия ...какво да говорим повече от това...

141

Анонимен

преди 5 години

Запрянов, знаем подробно как е договаряно, нали сам обясни детайлно на Кръстев в ресторанта на Т... скоро цялата страна ще научи какви си ги вършил продажно псеее.

140

1

преди 5 години

Какво им костваше на тия да преговарят и с Грипен! Напълно съм съгласен с президента, щом игнорират по-подходящия за нас вариант при положение че и в Грипен има сумати американски части. Не вярвам проблемите да са им лицензите - Унгария и Полша ползват този самолет и не са имали проблеми. И всичко това оставя едно чувство на ..... сами се сещайте.

139

Я па ти...

преди 5 години

До аз 175 Че ние без натиск не можем. Удно време от СССР , сега от САЩ и и те така.Кво да праиш ? Съдба !.

138

Реалноста

преди 5 години

За сваляне САЩ вече я свалиха два пъти ( по точно добавиха още екстри нови хангари и тренажор ) на същата цена факт

137

КЛ

преди 5 години

No comment!-Джон, кое беше най-смешното през 2018 г. за българите?- Физкултурник и пожарникар, да обясняват на ЛЕТЕЦ кой изтребител е по-добър, сър.

136

Анонимен

преди 5 години

Със сигурнос мога да потвърдя че миг 29 хаби повече гориво и се хваща по лесно на радара от ф16 което е и нормално се пак миг29е 11 тона празен а ф 16 е 9.5 тона празен като имаме в предвит и по мощния двигател на западния самолет работата хич не е в полза на дяланото нещо

135

Анонимен

преди 5 години

Да не мислите, че американците ще свалят от цената??Не сте познали.........................чичко Тръмп иска да му купите старите щайги и да мълчите!!!

134

аз

преди 5 години

гадни продажници! пак под натиск на американците си предаваме държавата!

133

Реалноста

преди 5 години

Стара щайга е су 27 средно на 38 години то и су 30 е на 26 години няма как да се сравняват с чисто нов ф16

132

Еф4

преди 5 години

Алоуудругари от Алиансание ви пазим източния фланг!Не.може лизаради това така и така ще ни давате стари щайги, поне половин ескадрила да ни подарите ,а!?Може и от Корейската война)щом може от Виетнамската/Вимето на вечната дружба!Служа на Европейския съюз!

131

MAGA

преди 5 години

До Манафски 164 Не се пеняви.Социализма няма да се върне.

130

MAGA

преди 5 години

До *** Грипенович От *** какво друго очакваш?Като всяка друга долна проруска твар.

129

Реалноста

преди 5 години

Завод за ф 16 има в Тексас бълваха по два самолета на ден през студената .Сега го местят в Южна каролина имат поръчки имат ида подържат повече бройки ф 16 отколкото изобщо има нещо летяшто в русия и китай на куп Факт

128

Анонимен

преди 5 години

Румбата се надяваше на комисиона от Сааб ама нъц ... Пък и каквото и да си говорим никога не би казал че грипен е по добър от Ф16 нали ще му се смеят и кокошките