26

Анонимен

преди 5 години

ИМАМ ПОЧТИ ВСИЧКИ НА РАДИЧКОВ, ПЕТ ОТ ТЯХ С АВТОГРАФ, А МАРИЯ МОЖЕ ДА СИ РАЗТЕГА ЛОКУМИ, КОЛКОТО СИ ИСКА. ЕДИНСВЕНИЯТ БЪЛГАРИН ПРЕДЛОЖЕН ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА Е ПЕНЧО СЛАВЕЙКОВ.

25

тъй тъй

преди 5 години

И да плюете,и да се превъзнасяте,Радичков си е Радичков,един оригинален самобитен писател,невероятно български!Дали е щял да вземе някаква си награда няма никакво значение!Когато българите изчезнат,по Радичков и Хайтов ще съдят какъв народ са били,и ще се чудят защо тези хора са загинали!?

24

Анонимен

преди 5 години

Радичков има и книга за жабите. Струва си да се прочете.

23

От кой?

преди 5 години

От партииното бюро на БКП ли??8

22

Българин

преди 5 години

Нобелова награда за "врабчета" не се дава и никога няма да се даде! Бил номиниран два лъти за наградата? Кога и от кого?

21

Анонимен

преди 5 години

4enge

20

Анонимен

преди 5 години

Най-сериозното нещо в света е добротата. И най-човешкото е самоиронията. Всички животни имат борби, трагедии, врагове. Умението да създадеш свят без унищожение на себеподобните се очаква единствено от човека.Ние говорим, че не сме езичници, не се кланяме на природни явления или идоли, а на практика в душите си повечето са още там.

19

Анонимен

преди 5 години

Само че нобелови награди не дават за евтин добряшки хумор. Сериозната литература е сериозна, драматична и обемиста. С изкуство като на Радичков може да спечелиш само апартамент от байТошо, някоя и друга командировка на Запад и място в Съюза на писателите.

18

Анонимен

преди 5 години

Селянин - да. Е, и? Жив и добър. С ирония и самоирония. В зрелите му творби всеки детайл има стойност, включително ремарките в пиесите. Има фин хумор и героите/ образите му се радват на живота . Едновременно е в настоящето и извън времето. Героите му съжителстват без унищожение, терзания и самоунижение.Изкуството на доброто е изключителна рядкост.

17

татул

преди 5 години

За мен ,Радичков си е наш.Човек наСловото.Щото невменяемия Обамабе нобелов миротворец-заслужил сподскоци на място.Наистина видях,чеизказа на западняка има друга стойности съответно мисъл.Грубички сме-добър етнос.

16

Анонимен

преди 5 години

Не знам какво толкова му е интересното на Радичков - един от многото селяни, издигнали се със селщината си на вълната на комунистическото промотиране на селянията. 90% от соц. авторите бяха такива - отчаяни напъни да се покаже нашата самобитност, чрез крайно интересни ендемични думички от землището на Горно Нанадолнище или Сусурлево. Иначе темите дребнички и сюжетите плоски и прозрачни. За какво да дадат Нобел на някакъв регионалноизвестен любимец на треторазреден комунистически диктатор?

15

Анонимен

преди 5 години

Западната култура е груба и тежка: и като изказ, като образност, и като идейност, тематичностЯ кажи сега за руската?Тя груба ли е или деликатна?Или точно в златната среда?Хахаха :)))

14

Анонимен

преди 5 години

Спринтьор не се състезава с маратонец. Щангист не излиза на килима за съчетание с топка. Кокичето не е конкурент на розата.

13

Анонимен

преди 5 години

То логиката на лузъра е "Щом това състезание не мога да го спечеля, значи състезанието не струва".

12

Анонимен

преди 5 години

Йордан Радичков е деликатен , не всички българи. Но българите ( от неговото поколение) са избрали за водещи сред интелигенцията си хора, които имат сетива за деликатното. Сега за водещи сред "интелигенцията" се НАЛАГАТ изключително груби модели. Целта е да загрубеем като цепениците от Запад.Сравнете нашия Хитър Петър с канибализма на средноевропейския фолклор.

11

Хай гайз

преди 5 години

Да дадат нобеловата награда на гениалният Кристо който беше казал "И се махнах от скапаната България", да пакетира залата за церемонията с 4300000 метра амбалажна хартия и 500000 метра жица тел - ще бъде много куул, нали гаааайз?

10

до 9

преди 5 години

И това показва тяхната грубост. Българите нямат привичката да поучават други народи или да им предписват кое е добро или не.

9

Анонимен

преди 5 години

Българинът бил деликатен...Умря тая от маалата дето го хвалеше, започна сам да се хвали.Вие гледайте какво говорят другите за вас, а не вие сами да се хвалите.Българинът е доста груб, като даже не се и усеща.

8

Анонимен

преди 5 години

Западната култура била груба, пък българите били нежни...Нямам думи... всеки и на Запад и на Изток ще ви каже, че българите са грубички.

7

Анонимен

преди 5 години

Животът е състезание.Българите обаче не искат да участват, те са си самодостатъчни. "От Искъро по-дълбоко нема", "От Витоша по-високо нема" и толкова. И като видят жираф "Те такова животно нема".