132

Анонимен

преди 5 години

Тук "бизнес" няма.Пълна смешка е това.

131

Дзивко

преди 5 години

Когато почнах, като стругар, преди 20 години, старите майстори, хора с опит и знания за инженери, като учитилели ми покаьваха кое как, занаят се краде,ама хора на по 60 години бяха осъзнали, че млади почти няма и ми покаьваха неща дето в техникума не се учат, само зад машината разбираш колко са важни

130

Ех Кире Кире

преди 5 години

Не се хвали с твойте 2хилки и не се оплаквай че нямаш сменник щото кат се намери и се види че става, ще се пенсионираш с тия 2 бинки....

129

Дзивко

преди 5 години

Имам тапия за стругар и съм го работил три години, в момента най младите в тоя занаят са над 40 години, а масата са за пенсия, да де ама трябва да се дава поне 1500 - 2000 лв чисто и то за начало та да привлекат млади хора. В тая професия си все на крак, мръсен ама работиш по чертежи, демек трябва и акъл, че там и косинус може да ти наложи да ползваш, от друга страна работодателя трябва да инвестира в теб с курсове и нови машини.Вече няма и техникуми, които да обучават подобни кадри...

128

До Бизнесмен

преди 5 години

Ахахахахаха чакали на опашка и треперели от страх да не ги уволниш. Вярваме ти да! :) Границите са отворени всеки по всяко време може да излезе да поработи за сносна заплата, а такива "бизнесмени" дето обикаляте селата да търсите, някой друг останал балама да се излъже да ви бачка за 500-600лв. сте на изчезване. Или ще плащате прилични заплати или ще затваряте кепенцата.

127

Анонимен

преди 5 години

Всеки гражданин на ЕС има право да живее и работи навсякъде в ЕС. Понеже бяма седмица без подобна статия, да се направи проучване сред гражданите на ЕС, защо стоят там безработни, а не идват да работят тук. Мързеливи ли са, глупави ли са и т.н. хората от Швейцария, Люксембург, Швеция, Дания и другите страни? Нека те кажат защо не започнат работа тук, тях няма да ги набедят че са про/анти този или онзи. И не са гладоплдаватели тук. Нека те кажат какъв е проблема... Щото нас тук ни имат за ***!!!

126

кирчо

преди 5 години

Само да кажа ,че аз съм обикновен бачкатор на машина ЦНЦ -всимам 2 бона чисто-доволен съм-работници търсим пак за тая машина че съм сам и ми трябва сменник-ами няма-всичкия материал е вишшисти ,с претенций-висяли по кафетата до 30 години,завършили с прасета ракия и парички,10процента ще заминат за чужбина и ще се развият/знаещите/ другото ще преключи на ксите на фантастико,женските ще смучат на някой шеф-докато стават за момчетат незнам -та така за нащо вишшеобразование

125

Анонимен

преди 5 години

Кадрите търсят бизнес, който може да си позволи да ги наеме.

124

ПрограмистЪт

преди 5 години

Да се учат от ИТ фирмите - високи заплати (4-5 хил лева), обучения , бонуси.Не ,че и те не и там не се търсят хора (има работа за поне още 20хил души) ,но поне много хора почнаха да се наосчват натам.

123

Анонимен

преди 5 години

Успех на "бизнеса" в търсенето, ама да знае, че с трици маймуни се не ловят

122

ОСТАП

преди 5 години

С ИСКАНЕ НЕ СТАВА. ТРЯБВА И ДАВАНЕ, АМА КАТО ЗНАМ МАНТАЛИТЕТА НА ДАВАЩИТЕ БАЯ ЩЕ ЧАКАТ.

121

niki

преди 5 години

Бизнесът да започне да плаща нормални заплати и изведнъж о чудо! ще се появят и кадри и то много.

120

Анонимен

преди 5 години

Като гледам така наречения бизнес в България, все повече се радвам, че навремето си бих камшика от тази ***

119

Galina

преди 5 години

Не спекулирайте! Бизнеса не търси кадри,а роби! Ако заплащането е достойно всички наши специалисти нямаше да ходят да берат аспержи по държавите,а ще си живеят при семействата и ще работят. За парите,които се предлагат ще спрат и виетнамците да идват....

118

Бизнесмен

преди 5 години

До АнонименЕ нека чакат и треперят и се страхуват. Брадчед, ти не си никакъв представител на "бизнеса", а просто некадърен ***. На мен ми е все едно. Важното е бизнесът да върви.

117

Бизнесмен

преди 5 години

До Бизнесмен 128А така. А сега млъкни и заминавай да търсиш кадри. Аз не търся, те сами идват при мен, но първо HR отдела ги отсява по CV-тата. Ти поддържаш ли си CV-то. Знаеш ли, че 2919 много хора ще останат без работа, а от уволнението до улицата минават средно 6 седмици ако не си намериш работа. Или вярваш на статиите как бизнеса търси работици и като те уволнят ще ти изратят емисари да те молят да започнеш работа?

116

Анонимен

преди 5 години

Псевдобизнесът в Бг търси нискоквалифицирани работници, които да му работят като професионалисти, но да им плаща МРЗ.Какви кадри търсите в образованието пак?Пълно е с безработни учители.Всяка седмица публикувате едни и същи глупости.

115

Бизнесмен

преди 5 години

Брадчед, не се ли усещаш че плещиш пълни глупости. Всички статии са за "бизнеса", който се скъса от търсене, а не за някакви безработни, които търсят. Не можеш ли да вдяваш бе ? Толкова ли е трудно ? Извинявай брадчед, не съм разбрал, че бизнеса се скъсва от търсене, това е добре за вас брадчедите, защото тогава пазарът на труда ще принуди бизнеса да вдигне заплатите, но при мен нещо не се забелязва, чакат на опашка и треперят да не загубят работа, затова не съм забелязал.

114

Анонимен

преди 5 години

Пак същите глупости!Бизнесът в Бг не търси работници за дългосрочна заетост. Бизнесът търси някой да му свърши една работа тук и сега и по възможност да не плати за положения труд.Вчера и оня ден представители на бизнеса тук, в сайта, многократно написаха, че не могат да плащат допълнително 50 лв. към МРЗ, т.е. 560 лв бруто и затова ще съкращават персонал.За какво търсене на кадри пишете днес???

113

Бизнесмен

преди 5 години

До АнонименМи добре, радвам се за вас, че си имате ваша работа.