152

Хахаха

преди 5 години

Червените *** и червените кукумявки търсят роби да им слугуват...ама няма

151

Анонимен

преди 5 години

До До 157 По добре много инженери , отколкото много икономисти-измамници..Ако имаш много инженери ще направиш индустрия... Ако имаш много икономисти ще направиш мафиотска държава .. икономиката не е наука , религия за измама и грабеж..

150

селянин

преди 5 години

БИЗНЕСА ИЗДИРВА РАБОТНИЦИ НО ГЛЕДА ДА ГИ ЕКСПЛОАТИРА С МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ. ЗАЩОТО ФЕОДАЛНИЯ ИМ МАНТАЛИТЕТ ЗА ПОВЕЧЕТО БИЗНЕСМЕНИ Е ОЩЕ МНОГО АКТУАЛЕН ТУК В БЪЛГАРИЯ. ЗА СПРАВКА: ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ ПОЛУЧАВА ПО ГОЛЯМА ЗАПЛАТА , КОЕТО ВЛИЯЕ И НА ОСИГУРОВКИТЕ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ, ЗА КОЕТО ОТНОВО ТЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ И ПО ВИСОКИ ПЕНСИИ. КАКВО СТАВА С КЛАСА ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ? ДОМУСЧИЕВ И КОМПАНИЯ ЗАЕДНО С АВЕРИТЕ ИМ ОТ СИНДИКАТИТЕ ЗАЩО МЪЛЧАТ? СТЯГАЙТЕ КУФАРИТЕ БЪЛГАРИ ТУК СТЕ ОБРЕЧЕНИ НА ГЛАД.

149

До 157 Анонимен

преди 5 години

Учете за програмисти и електроинженери да не умирате от глад...Който младеж го мързи ще умира и милост не трябва да има.. Образованието е безплатно или почти безплатно мерак да имаш Ти вместо да се радваш, че нямате много конкуренция, която да ви подбива заплатите, ти и пожелаваш да умрем.Ами то ние като умрем, на наше място наистина ще дойдат едни програмисти и инженери, ама малко по-други ще бъдат.

148

Анонимен

преди 5 години

Няма стига с тези програмисти , всеки инженер трябва да може да програмира .. Вградените системи ги програмират 80% електроинженери..

147

Анонимен

преди 5 години

До Шенол За вземеш 2700 евро нето в Берлин заплатата ти трябва да е 4500 евро бруто колко на инженерите .. Лъжеш негоднико проклет

146

Анонимен

преди 5 години

До Шенол 2700 евро Бруто заплата в Берлин е бедствие ..

145

Кадър

преди 5 години

А ние кадрите издирваме работодатели, които дават заплата над минималната.Но май няма такива.

144

Тони

преди 5 години

Стига с тия програмисти. Търсят се наистина таланти, за тях са големите пари. Иначе т.нар. програмисти дето всеки втори мисли че е, са ниско платени. Фирмите местят бизнеса в Индия примерно. За нашите остават трохите. Трябва занаяти да се учат, разбира се съобразени с новите предизвикателства. Другото е просто демагогия.

143

Анонимен

преди 5 години

До Шенол Ел.Техник в Германия е защитена професия , трябва да учил в Германия или чиракувал + изпит.. Лъжеш негоднико , можеш да работиш в Германия само електро монтьор.

142

Шенол

преди 5 години

Лъжат. Ел. Техник, слаботокови машини съм. 2018 смених 3ма работодатели в София, започвам, разбираме се за заплащане 1800 чисто, а на края на месеца получавам 900 лв. по картата. Играх го 3 пъти това и почнах да бегай бате. Ноември започнах същата работа в Берлин и чисто ми платиха 2 месеца по 2700 вяра. За коледа имах 400 вяра бонус, нищо, че съм работил 2 месеца. От заплатата, като си платя храна и квартира ми останаха чисто 1700 вяра. Желая бърз фалит на бг работодателите

141

Анонимен

преди 5 години

Учете за програмисти и електроинженери да не умирате от глад...Който младеж го мързи ще умира и милост не трябва да има.. Образованието е безплатно или почти безплатно мерак да имаш

140

Фактически

преди 5 години

Аз досега обява за работа със заплата над 2 хиляди чисто не съм видял, 98% от предлаганите заплати са в диапазона 500-1200лв., всичко друго са митове и легенди.

139

Анонимен

преди 5 години

А работниците и служителите пък издирват коректни работодатели, които ги ценят и не се подгряват с труда им. Е, когато бизнесът разбере това, тогава нещата ще потръгнат. До тогава... успех в издирването! Ще ви е нужен!

138

Анонимен

преди 5 години

Успех с издирването, особено на титулуващия се в коментарите като пишман "бизнесмен"

137

Анонимен

преди 5 години

тия статии са партенки !няма никакво търсене реално на такива кадриправят си сметка , че може би , ако имаше такива кадри , както едно време (занаятчийските "черни" професии), то т.н. бизнес можеше да се опита да се пребори с немците , чрез подбиване на цените.ей тва е дълбоката сметка на нашия т.н. "бизнес" за някога във времето.ако реално "сега" имаше такова търсене и при недостига на хора - заплатите на един стругар , щяха да гонят тези на програмиста , а това не е така.търсене няма !

136

До 143

преди 5 години

Точно така! Трябват им на нашите бизнесмени квалифицирани кадри, специалисти и т.н., защо в България явно имало липса на такива. Ами защо тогава, просто не си наемат работници от Германия, Франция, Белгия, Холандия и т.н. В тези държави хора с качествено образование и експертиза бол. Какъв им е проблема тогава на нашите "бизнесмени"?

135

Тончо

преди 5 години

Така,сега разбрахме,че са големи работодатели,а кога ще станат заплатодатели. А дотогава нека си търсят персонал. Като смятат,че плащат много добре да наемат жените и майките си.

134

dzver

преди 5 години

До кирчоИ аз работя цнц в София и вземам половината на твоето, като сам си проектирам файловете. Осигурен съм на минималма и съм с висше. Не съм виждал по обявите такава висока заплата като твоята и то само за оператор.

133

Анонимен

преди 5 години

До ПрограмистЪт Заплатите на програмисти , компютърни инженери, електроинженери и машинни инженери ще се изравнят както е в Германия..