32

Анонимен

преди 5 години

Пичуе защо не се намери един предриемчив измежду вас и да дава 2 бона заплати на висшистите? В моята фирма имам среднисти с по висока заплата от някои висшисти. Не давам много пари само за гола диплома в която на всичко отгоре най-често стоят минимални оценки показващи отношението на дадения индивид към нещата.

31

бре,бре

преди 5 години

Продуктите на дефектни латексови изделия на ДИП "Зебра" Курило пак ревнаха и винаги го правят по празниците, ту са им много почивните дни, ту не им достига работна ръка! Имате изход: наемете си германци, англичани, холандци и каквито си щете! Те може и да се съгласят да ви аргатуват за по 500 лв.!

30

Евроатланик

преди 5 години

Българина е мързелив,некомпетентен,затова трябва да се вкара свежа работна ръка от Пакистан,Бангладеш и Афганистан.

29

юйъэж

преди 5 години

Освен заплащането за промяна Крещи и трудовото законодателство. Не може все работникът да е виновен, а работодателят все в правото си. Народното събрание да дератифицира конвенцията, на основание на която инспекциите по труда вземат под внимание мнението на шефа.

28

Анонимен

преди 5 години

Каквито кадрите такива и работодателите. Държавата това сте вие

27

Олигарси КРИБ

преди 5 години

Ние от организацията КРИБ искаме от вас да работите за най ниската ставка и минимална заплата в Европа, а да продаваме стоките си на международни цени.

26

Анонимен

преди 5 години

Така е ако не си член на герб заплата от 4000 5000 не може да си намериш но пък за 500 лв уж има ама няма кой да се навие ако даваха 2000 2500 стартово щеше да има кой да се навие

25

Анонимен

преди 5 години

Пълно е с млади висшисти дето им предлагат работа в за 500 700 лв а не за 2500 4000 и затова ще останат само избирателите на герб .Пълно е с работещи на 500 600 лв заплата дето не са си я получили с месеци.

24

Анонимен

преди 5 години

Комсомолчето Велев,като една от причините за настоящото положение, вместо да търка наровете отново ръси акъл!

23

Иван

преди 5 години

Проблемът с липсата на кадри произлиза от некоректността на работодателите. Работодателите са измамници. Не плащат заплати, не плащат осигуровки, не спазват трудовото законодателство.Когато биват наказвани от закона, тогава народът ще започне да работи.Защо хората да търсят работа, когато знаят, че ще бъдат измамени?!? Вече няколко пъти ми се случи да НЕ си получа възнаграждението и дните от отпуската.Защо да работя за такива байганьовци?!? Защо въобще да живея и работя в България?!?

22

Анонимен

преди 5 години

не липсата на кадри, а липсата на данъкоплатци ще срине държавата, защото икономиката ни се поддържа от данъци, а не от производство на нещо. ама те данъкоплатците минаха през терминал 2 и тук останаха тъмнокожите гласоподаватели, а те данъци не плащат. а данъкоплатци срещу 600 или 800 лв не се намират.

21

Гадняр

преди 5 години

Пичове,Никой няма да ви даде стартова заплата 2000 лв само на база диплома и нулев професионален стаж. Ще ви ги дадат на база диплома и още по-важно, добра препоръка от предишния ви работодател. Така че, налягайте си парцалите и дайте всичко от себе си, за да се докажете и да вдигнете цената си! Некадърници с дипломи бол. Качествените служители са малко.

20

Иван

преди 5 години

През следващите няколко години, работната сила в България ще бъде около 30% от малцинствата. Да им е честито на българина капиталист!!! Прогониха силния и работлив българин зад граница заради своята алчност. До 2020 ще излязат от пазара на труда около 200 хил. българи. Ще останат около 2.5 милиона работещи, които ще трябва да изхранят пенсионери, роми, крадливи депутати и алчни капиталист. Късмет на тези, които решат да останат и работят в България! :)

19

Анонимен

преди 5 години

В България работодателите ще са най-доволни работника да им плаща за това ,че му работят , защото искат да стават милионери за два месеца !!

18

Роб на влаЗта

преди 5 години

С подходящи заплати кадри ще дойдат .Липсват коректни бизнесмени.

17

Иван

преди 5 години

Питали ли сте се, каква е причината хората да напускат страната? Отговорете на този въпрос и ще откриете причините. За да останат хората в България, трябва да отстраните причините, които ги карат да напускат. Това са моите отговори.Некоректни работодатели - НЕ плащат осигуровки или НЕ осигуряват на реална заплата, НЕ спазват трудовото законодателство, карат служителите да работят в извънработно време, но не им плащат за това.

16

Иван

преди 5 години

Ниски заплати - компаниите правят огромни печалби на гърба на своите служители, но НЕ дават достойни заплати, които да помогнат на хората да живеят нормално и да се грижат за своите семейства.Наработеща съдебна система и корупция - дори и да тръгнеш да си търсиш правата, съдейки некоректен работодател, то никога няма да спечелиш.Кажи ми, има ли смисъл да останеш и да работиш в България?!? Какво бъдеще има за теб и твоето семейство в България?

15

Анонимен

преди 5 години

България се топи не само от напускашите страната но и от демографският срив. Раждаемостта е ниска за сметка на смъртността.

14

Кирчо Домуза

преди 5 години

Заплати няма да даде бизнеса.Ще си внесе евтина работна ръка от трети страни.

13

Анонимен

преди 5 години

Дори и в големите градове заплатите са смешни на почти всяка обява предлагат по 600 800 лв и то с изискване за един два езика поне.Не може тук да изкарваш месеца с тия пари а в европа да изкарваш 5000 10000 20000 евро минимум или в Австралия ,Америка и тнт 5000 10000 долара минимум