65

Анонимен

преди 2 години

През социализма се плащаха стипендии на ученици от техникуми и студенти и се сключваха договори за работа. Пак имаше недостиг на кадри. Което предприятие искаше кадри, си ги осигуряваше. Те искат да дойдат от Африка или от Марс и наготово да ги експлоатират и гаврят с тях. Това мрънкало и мекотело всеки ден мрънка за нещо.

64

Анонимен

преди 2 години

Тази простотия с липсата на кадри я разобличиха отдавна. Никакви кадри не се търсят, а хора, които да работят безплатно.

63

АНТИ

преди 2 години

След като работите за чорбаджии - изедници,после заплатите няма да ви стигнат само за лекарства.

62

Анонимен

преди 2 години

Абе негодници кой ще ви даде пари - инженери ли сте , електротехници ли сте или механици , заварчици .. 30години ви учеха да бъдете сервитьори , пазачи , и бармани, магазинери - негодници..

61

БС

преди 2 години

Едно време учих 4 години в строителен техникум, но ходех всеки Четвъртък на практика в ДК1 (Домостроителен комбинат), плащаха почти нищо, но доста работи понаучих.Колко бизнеса в БГ правят това днес? Не се чака само на държавата, или пък да внесеш Виетнамци. Някои държави в Европа го правят (Австрия, Финландия, Германия... ) и там тези проблеми, които вие имате са доста по-малко. По-квалифицирани и по-добре платени кадри. За съжаление, голяма част от бизнеса в БГ е много дивашки, но и държавата

60

Внимание !!!

преди 2 години

Хората с купени дипломи, вече са на работа.

59

Kasabankya

преди 2 години

Hahahahah....kakva lipsa?! ....vij obiavite v imoti bg....tova sa vse bg kadrite ot izlishacite na bulgarskite trudovi arhitekturni hardwere i softwere nets...

58

Анонимен

преди 2 години

Тиквено благополучие...

57

ПрограмистЪт

преди 2 години

"Един от секторите изключения, където има достатъчно специалисти, е сферата на компютърните технологии." - това просто не е вярно.Въпреки постоянно растящите (и без това вече високи) заплати хора не се намират. Пазарът спокойно може да 'погълне' още 20хил души и да пита за още (при приблизително 40хил програмисти в България).

56

Анонимен

преди 2 години

Хе хе тук всеки се има эа висококвалифициран дори да е взел дипломата с преписване или е завършил в някой измислен филиал на измислен университет.

55

Долна лъжа

преди 2 години

Липса на коректни и честни работодатели (не крадци) е проблема никои да не иска да работи за такива.Но в оная *** в София се правят че не виждат

54

Анонимен

преди 2 години

Дежурната статия на бг работадателите-робовладелци. В 500 милиона СВОБОДЕН пазар на труда имало липса на кадри. Ха-Хаааа

53

Анонимен

преди 2 години

Нито африканец нито азиатец ще дойде да бачка за 500 лв на робовладелеца

52

Анонимен

преди 2 години

Kaдри има, заплати няма. Това вече за 56463466-ти път го дъвчиме.

51

Дограмаджия

преди 2 години

В нашата фирма опитен работник стига до 1300 кинта което за прованса е добре

50

ДОБРО УТРО ВИЕТНАМ

преди 2 години

Добро утре югоизточна Азия, прав ти път българска провинция!Нито ножа нито хляба е в една шепа мрънкащи, неграмотни, мързеливи и без никаква надежда за развитие нещастници, които имат претенции към работодатели, инвеститори и кой ли не.Като ние се правим на големи, ще си намерят дръпнати и черни да ни заменят.

49

морски

преди 2 години

Изтърпете още нЕкой месецЕлате да работите на Сънито.Храна, квартира - безплатни.Трудът ви - почти без пари му излиза на чорбаджията !

48

Анонимен

преди 2 години

Младите висшисти не почват работа за под 2000 лв а робовладелците искат да си купуват къщи и коли и предлагат 500 лв когато се откажат от най-скъпите къщи и коли и минат на други и дават над 2000 лв стартова нетна заплата ще има работници за тях

47

Анонимен

преди 2 години

Когато западноевропейците решиха, че няма да работят, защото не са доволни, работодателите си намериха работници от България, Румъния, Сърбия, Украйна и т.н.Когато вие решите да спрете да работите, щото не сте доволни, работодателите ще си намерят работници, които тоя път ще бъдат и 10 пъти по-работливи от вас... и заплатите им ще бъдат по-високи.Вместо да мрънкате, че са ви ниски пенсиите, защото 5 работници хранят 10 пенсионера, по-добре се задомете и направете по 3-4 деца да има за вбъдеще.

46

Анонимен

преди 2 години

Висококвалифицирани ама за 700-800 лева.Ха ха.Може би в Сомалия?