92

Анонимен

преди 5 години

Никаква криза нямаше 2008г. Ние влезнахме в ЕС. ВЕДНАГА СТАНАХ ЗЕМЕДЕЛЕЦ. Така започнах с още една професия благодарение на ЕС.

91

Работодател

преди 5 години

Аз притежавам малък бизнес в сверата на услугите, изискава работа с малди хора, но от няколко години се сблъсквам с основен проблем, поколенито под 30 години просто не става за нищо! некъдрни и мързеливи, едва 1 от 20 става ако случиш, като тегля чертата на края на седмицата сметката излиза че губя голям дял от печалбата за сметка на надници и загуба на поръчки! факт, цифрите не лъжат!(не съм милионер, карам 13годишно Рено и живея под наем)

90

Анонимен

преди 5 години

В бизнеса няма голяма няма малка фирма . Има печеливша или губеща. Пример Тадъръков като малка фирма купи преди 25г. 25 BMW. -та. Сега да му на склад.

89

А А

преди 5 години

Иван Ласкин (като се стабилизира), може да стане дегустатор на алкохол.

88

АНТИ

преди 5 години

Шефовете - подставени лица - преди глобяваха работника, за каквото се сетят.На морето Лятото, последна заплата, се получава на късмет.Някои се примиряват с получена половина заплата накрая.Нали плашеха работника - Знаеш къде е вратата !Нали при първи болничен, работника беше плашен, че му е последен ?!

87

Анонимен

преди 5 години

Какви български работодатели като всички фирми с повече работници са чужди .. Къде видя ти български работодател.. Даже дребните българските работодатели в търговията плащат по-добре от Кауфланд , Била..

86

Иван

преди 5 години

До Анонимен 91Какво се случи, когато ни споходи кризата през 2008? Помниш ли?За 10 години над 500 хил. българи в трудоспособна възраст напуснаха страната. :)Същото ще се случи при появата на нова криза. Ако си мислиш, че ще се освободи човешки капитал в България при следваща криза, много се лъжеш.Ще се ускори емиграцията и недостигът на кадри ще унищожи най-некоректните работодатели.В днешно време, много по-лесно стана за българина да емигрира, защото има установили се близки навън.

85

Анонимен

преди 5 години

Ей, уникални са българските работодатели! Ако ще и да фалират поради липса на подготвени кадри, заплатите няма да вдигнат! Ама пуста алчност! Познавам един такъв тарикат. Аз казва на моите заплатите няма да вдигам! Е, не ги вдигна, разбягаха се хората, кой при конкуренцията, кой в чужбина и накрая тоя си работеше сам с жена си и разбира се фалира. Не го знам къде е сега, ама като нищо се гърби някъде по 12 часа за 700 лева.

84

Анонимен

преди 5 години

Абе вие още живеете в комунизма бе .. Той комунизма затова се разпадна , защото се навъдиха много негодници , връзкари , мазници , слагачи..

83

До анти

преди 5 години

Това няма как да стане при мен защото не съм крепостен селянин.

82

АНТИ

преди 5 години

До До антиПожелавам ти, да изработваш заплатите на любовниците на шефа, назначени за командващи !

81

Анонимен

преди 5 години

29 годишната политика на демократите на мизерни заплати е доста успешна - българите бързо намаляхме, българките деца не раждат, а и масово се изнасяме извън България, където се плаща за труда ни. За 29 години българите на територията на България намаляхме три пъти - доста по-успешно демократите се справиха в сравнение с Пол Пот в Камбоджа преди време.

80

Анонимен

преди 5 години

Споко догодина ще има масови уволнения заради започналата криза на запад. Очаква се доставка западни фирми да освободят персонал, така че 2019 ще е по благосклонна откъм наличието на кадри...

79

До анти

преди 5 години

В това няма нищо лошо стига фирмата да не е на държавна издръжка.

78

Анонимен

преди 5 години

Кой ви е виновен бе негодници 70% пратихте децата да учат икономика защото лесно за учене , и да станат началници , а накрая станахте магазинери и целия свят ви е крив.. *** негодници , милост не трябва да има

77

Ами така е

преди 5 години

Сега БГрабоъодателите да запрятст тъкавите и да се захващат за работа.Нали смятаха че не е редно да вдигат заплатите?Е?

76

Истината

преди 5 години

На мястото на 100 пенсиониращи се влизали 62-*** млади. Как пък не. Първо пенсионират се хора с образование и квалификация, а по-голямата част от младите даже са неграмотни и предпочитат да живеят на социални помощи. Второ, по-важното е, че дебеловратите бизнесмени от 29 години правят така, че българите да не създават деца, плащайки мизерни заплати, т.е. дебеловратите сами режат клона, на който седят и хората, които може да им работят бързо намаляват. Това беше ясно още през 1991-1992 години, но

75

Смешки

преди 5 години

Пълни глупости, че с компютърните специалисти има кадри. Там единствено има конкуренция в заплатите именно, защото няма кадри, а фирмите без кадри фалират. Тва не е като цех за картон или хотелиерството.

74

Анонимен

преди 5 години

Станете програмисти и взимайте 4000лв. Ама не можете защото е трудно и се иска мислене .. Ми умирайте бе негодници, кой ви е виновен - държавата , комунистите или хан Аспарух...

73

Бг работодател

преди 5 години

Всичко е пазар драги ми наемни работници. Ако една и съща стока я има на различни цени в два магазина вие я купувате на по-ниската, ако ме разбирате какво искам да ви кажа. Така и аз ако се наложи ще вдигна заплатите, докато се урегулира местния пазар или пък фалирам, като второто е малко вероятно.