649

Анонимен

преди 5 години

А ти за какво си м-р на отбраната,като хал хабер си нямаш от тази материя и само слушкаш какво ти нареждат от Козяк?

648

Самолети не са нужни

преди 5 години

Нови 8 самолети не са ни нужни. Дали ще имаме 8 нови самолета или не, няма никакво значение при един конфликт с Русия или Турция. Даже е смешно да си го помислим. Много по-добре би било тези 3 милиарда лева да бъдат похарчени смислено в увеличение на доходите (заплати и пенсии), за доближаване на средно Европейското ниво на доходите, а не безсмислено, защото иначе в България при тази огромна бедност няма да останат хора и въобще няма да ни е нужна армия. Ние сме в НАТО и в ЕС и мощната им колективната защита трябва да се използва оптимално от нас.

647

Анонимен

преди 5 години

Естествено,че Радев ще е ядосан,щом един физкултурник и един пожарникар,заедно с лакеите им решиха съдбата на военната ни техника,а не се довериха на военен пилот-АС като него.Горките военни пилоти!Никой ли не чу техния глас?

646

Анонимен

преди 5 години

Краварите нареждат,а ние козируваме и изпълняваме.ПОЗОР!Политици ***!Пишман политици!За тези мекотели ли гласувахте?Та те дори не знаят каква ще бъде крайната цена на сделката.И дали ще има подобрения и отстъпки.Това е толкова абсърдно,че дори не мога да повярвам.Имат ли мозък тия хора

645

Радев е ядосан

преди 5 години

Грипен Радев е ядосан, защото избраха F16 и не можа да си направи далаверката с грипените.

644

Анонимен

преди 5 години

А на базата на кое международно право сърбите и руснаците извършиха геноцид над българския народ в Македония: 700 000 убити само защото са българи, денационализиране и промиване на мозъци. Ето точно затова НАТО атакува Сърбия, за да получи възмездие тя. Русия също трябва да се извини на България за геноцида в Македония над българите и за гонението на Българската църква. Затова сега ще им се върне с лихвите: на Русия с Украйна и Украинската църква, на Сърбия с Косово.

643

Niki13

преди 5 години

До Анонимен 785тук идва въпроса какво правиха НАТО в Сърбия, на бзата на кое международно право бяха там, кой започна да разрушава границите в Европа

642

Niki13

преди 5 години

не знам кой какво избира експертно, но ние ще плащаме:един час полет на F-16 7000$един час полет на Gripen 4700$

641

Анонимен

преди 5 години

Не можели да въведат дистанционно електронно гласуване или поне машинно. Нямало пари.А за бараки има. Аре карамба.

640

Анонимен

преди 5 години

Какво са свалили сърбите, бе? Не говорете врели-некипели. Цял месец НАТО с Ф 16 направиха Сърбия на леш, а сръбските мигове дори не знаеха къде се намират. Какво им помогна руското оръжие? Същото беше и с Ирак. Ефовете разпраха иракската руска авиация. Освен това, не става дума за 8, а за 16 самолета, първо. Второ, крайно време е да започнем да изграждаме авиация с последно поколение самолети. Нашите пилоти трябва да имат самочувствие, че летят с най-доброто, да са горди и боеспособни.

639

Стелт

преди 5 години

Ф117 го свалиха србите с още по остарял а система куб с лампова електроника. И микровълнова печка . Самолета тръгнал да я унищожава ,щото излъчва като радар.Почесваха се около отломките че няма материал и за скрап само пластмаси.

638

Анонимен

преди 5 години

До 790Бок.лукчо ,ако съм искъл да излъжа щях да продължа да споря ,че еF-22 .От толкова ефки и стелтки се обърках!И защо замесваш Русия и обиждаш ,когато става на въпрос за американски и шведски самолети!И въобще нужни ли са ни самолети!България трябва ,да дава пари за ПВО!Дали е ,,Пейтриът" или С-400 няма значение!

637

Анонимен

преди 5 години

Най-бедната държава в ЕС хвърля на вятъра 2млрда !!Няма,няма и някакви милярди някъде потънат!Дали ще е в гьол за централа,дали някоя банка ,ще ги открадне,дали ще плащаме на централи години наред скъп ток, и т.н.!Сега на ред са Локхийд-Мартин да вземат милиярд и нещо долара!Ето затова сме на това дередже!Не съм чул държава от Третия свят ,каквато сме Ние ,да се въоражава с F-16 на такава цена,даже въобще и не хвърлят пари за самолети!

636

Хаха

преди 5 години

Кое е по-важно оръжия за нападение, или защита!Първо се купува читаво ПВО!Кой разруши БГ армия, флот, авиация, ПВО?Същият иска да му купувам скъпоструващи нападателни оръжия.Къде ми е вноската от един милиард годишно към НАТО.Нали пропагандата агитираше че САЩ базите щяли да развият икономиката - дръжки, мин. вода им е внесена от САЩ.Нали щяли да ни защитават - Турция Гърция конфликт - НАТО оправяйте се.Веднъж членски внос, втори път 3 фърчила, резултат НИКАКЪВ.Защо?Армия съсипан

635

До 784

преди 5 години

F-22 още не е бил на въоръжение тогава тъпaнaр. Не лъжи. Свалиха F-117 и то поради остарялата му стелт технология.

634

гащичките долу...

преди 5 години

89-рашките свалиха панталонките на всички от Варшавския---сега пак искат ,ама нямат думатя тука командва американеца и тоя иска кинти кой колкото може да даде, но се започва минимум от милиард и половина , ако ще миговете да са без пари от нас се иска най-малко милиард...Щом Доналт е казал може да мрънкаме, но мърдане няма !

633

Анонимен

преди 5 години

До 777Не Ф-16 ,а Ф-22със стелт технология свалиха над Сърбия!Преди това в Босна свалиха F-16 с РК ,,Бук" от 70те год..Дори Холивуд направиха филм за мисията на самолета и спасяването на единия пилот!Най-хубавата част от филма беше когато двете ракети ,,Бук" преследваха самолета,нооо няма измъкване ,въпреки хвърлените примамки от F-16.едната ракета порази целта ..перфектно попадение!Ха,ха,ха!

632

Анонимен

преди 5 години

Между F-16 и F-16 разлика има голяма. Не разбрах от статията коя модификация ще ни пробутват?

631

Анонимен

преди 5 години

NA LOKHIID VERVAM KOLKOTO I NA LUK OIL VSEKI SI GLEDA KELEPIRA A VIE STE OVCE PYLNI

630

Ти си го избра спи

преди 5 години

Тези 40 годишни бо.клуци не струват повече от 10 милиона за парче- с тези милиарди някой лъже много жестоко обществото,някой плаче за прокурор пък бил той и военен!