793

Анонимен

преди 6 месеца

ОСновната битка беше между Грипен и Ф-16. Всички наистина важни спецификации на Ф-16 бие ГРипен. Освен това ми е много любопитно от Швеция не се ли плаща мито?

792

Анонимен

преди 6 месеца

до 803 - лесно - повечето самолети се правят за 20-25 години с опция да им бъде удължен живота до още 25 години. Със подводниците и корабите е същата работа..

791

Анонимен

преди 6 месеца

Да, ОРбан има МИг-ове, ама ОРбан отдаван е набеден за слуга за Путин.
И като цяло повечето държави от бившия социалистически лагер и от арабския свят имат МИГ-ове, в което няма нищо чудно, СССР са им ги пробутвали. кои държави от западния свят имат МИГ? Франция? Великобритания? Германия се е отървала от Миговете, за САЩ няма да говорим, Италия също няма, нито пък ИСпания.

790

122

преди 6 месеца

Как можеш да купиш самолет който да действа в следващите 20-30г. като е бил на чертожната дъска на военните инженери през 1970г. Колкото и да е напудрен основната конструкция е от преди 50г.

789

Анонимен

преди 6 месеца

в Уикипедия пише, че Ф-16 е на въоръжение в 24 държави, а на тактическо въоръжение в 19. А който има руско оръжие веднага го сочат с пръст - "слугата на Путин". Това значи санкции върху него, намалени европроекти и по-малко пари, както и външнополитичесак изолация.

788

Ха,честито !

преди 6 месеца

Валентин Вацев го каза много добре в последния си коментар: ..." в една страна-васал на Империята,страна в която единственото независимо и суверенно нещо е Американското посолство,да се говори,че има друг вид самолет,освен американски е....нетактично,дори невъзпитано...".Такива ми ти работи аркадашлар !

787

122

преди 6 месеца

Само да кажа, че Ф-16 е на въоръжение в 13 държави, Грипен в 6 държави а Миг-29 в 28 държави. Сменяме кон за кокошка но американска много скъпа и много стара кокошка.
Честит ни нов 50 годишен самолет.

786

Анонимен

преди 6 месеца

Първо: От възможните три варианта за избор, само F-16 е с един двигател. Няма пилот (въпреки твърденията на Б.Б.), който да предпочете един, вместо два двигателя зад гърба си. Второ: F-16 е изключително капризен към пистите, а при излитане, това може да бъде фатално. И на Красимир Каракачанов трябва да е ясно, че от сега нататък, лично той носи отговорност за всичко, в това число и за инфраструктурата на нашите летища. Трето: За всяка резервна част ще плащаме мито и ще чакаме разрешение за внос и от щатската комисия, която заседава два пъти годишно

785

122

преди 6 месеца

До 795 Доказано е че Руснаците не могат да правят коли но могат да правят оръжие - така че сравнението ти е неуместно.

784

Анонимен

преди 6 месеца

Изборът на самолетите F-16 е национално предателство, съсипващо военновъздушните сили на България. Уважаващите себе си държави си купуват самолети за 30-40 години напред, а не самолети на 30-40 годишна възраст.

783

122

преди 6 месеца

Нов самолет модел от 70 те години леко напудрен с нов радар - вие сте луди бе хора.
Защо бедна България ще пълни джобовете на американските оръжейни милиардери.

782

ха-ха-ха

преди 6 месеца

Най-естествено е да изберем F16, а не Миг, защото то е все едно да избираш между Шевролет и Москвич...

781

122

преди 6 месеца

Беше ясно след посещението на американската делегация какъв ще е избора.
Ще плащаме скъпите им централи и самолети - безумие. Шведите ни дават 10 самолета ние избираме оферта за 8. Миг 29 е създаден в отговор на Ф-16 който е модел от 70 години. Парадокса е че ще свалим от въоръжение по модерния самолет и ще закупим по стария.

780

калашников

преди 6 месеца

да нарежеш 40бр. миг-23 които са по
добри от ф-16, за да купиш 8 макар и нови ф-16 е безумие и предателство
към род и родина...баста на герберастката каста...

779

валери петров

преди 6 месеца

референдум

778

Анонимен

преди 6 месеца

"Новите ни изтребители са Ф16"Ама те нови ли са?Или само за нас.Шкембе войвода какво разбира от изтребители,та подписва такива препоръки?А аз препоръчвам да го качите на някой от тези изтребители и лично да го изпробваЗащото Радев би могъл да го направи,но него никой не го слуша.Затова,всички,които ще подпишат този договор,един след друг да изпробват изтребителите,за да сме сигурни,че нашите момчета,които утре ще се качат на тях,ще бъдат в безопасност.

777

тонката

преди 6 месеца

Докладът или американският секретар препоръчва... А важният език по задника му знаем на кой виден апартаментовладелец е...

776

Анонимен

преди 6 месеца

Ха, ха ...
"Напълно независимо" и "изцяло в национален интерес" се е изкашляла комисията.
Комисия от смешници и платени пионки.
То си беше ясно, точно заради това решение прецакаха предишното решение за Грипените.
Честито, ще летите на американски тенекета и ще ви ползват за авиационни мишени.

775

BeliNost

преди 6 месеца

Fake news.

774

user

преди 6 месеца

Референдум