669

Анонимен

преди 5 години

до 803 - лесно - повечето самолети се правят за 20-25 години с опция да им бъде удължен живота до още 25 години. Със подводниците и корабите е същата работа..

668

Анонимен

преди 5 години

Да, ОРбан има МИг-ове, ама ОРбан отдаван е набеден за слуга за Путин.И като цяло повечето държави от бившия социалистически лагер и от арабския свят имат МИГ-ове, в което няма нищо чудно, СССР са им ги пробутвали. кои държави от западния свят имат МИГ? Франция? Великобритания? Германия се е отървала от Миговете, за САЩ няма да говорим, Италия също няма, нито пък ИСпания.

667

122

преди 5 години

Как можеш да купиш самолет който да действа в следващите 20-30г. като е бил на чертожната дъска на военните инженери през 1970г. Колкото и да е напудрен основната конструкция е от преди 50г.

666

Анонимен

преди 5 години

в Уикипедия пише, че Ф-16 е на въоръжение в 24 държави, а на тактическо въоръжение в 19. А който има руско оръжие веднага го сочат с пръст - "слугата на Путин". Това значи санкции върху него, намалени европроекти и по-малко пари, както и външнополитичесак изолация.

665

Ха,честито !

преди 5 години

Валентин Вацев го каза много добре в последния си коментар: ..." в една страна-васал на Империята,страна в която единственото независимо и суверенно нещо е Американското посолство,да се говори,че има друг вид самолет,освен американски е....нетактично,дори невъзпитано...".Такива ми ти работи аркадашлар !

664

122

преди 5 години

Само да кажа, че Ф-16 е на въоръжение в 13 държави, Грипен в 6 държави а Миг-29 в 28 държави. Сменяме кон за кокошка но американска много скъпа и много стара кокошка.Честит ни нов 50 годишен самолет.

663

Анонимен

преди 5 години

Първо: От възможните три варианта за избор, само F-16 е с един двигател. Няма пилот (въпреки твърденията на Б.Б.), който да предпочете един, вместо два двигателя зад гърба си. Второ: F-16 е изключително капризен към пистите, а при излитане, това може да бъде фатално. И на Красимир Каракачанов трябва да е ясно, че от сега нататък, лично той носи отговорност за всичко, в това число и за инфраструктурата на нашите летища. Трето: За всяка резервна част ще плащаме мито и ще чакаме разрешение за внос и от щатската комисия, която заседава два пъти годишно

662

122

преди 5 години

До 795 Доказано е че Руснаците не могат да правят коли но могат да правят оръжие - така че сравнението ти е неуместно.

661

Анонимен

преди 5 години

Изборът на самолетите F-16 е национално предателство, съсипващо военновъздушните сили на България. Уважаващите себе си държави си купуват самолети за 30-40 години напред, а не самолети на 30-40 годишна възраст.

660

122

преди 5 години

Нов самолет модел от 70 те години леко напудрен с нов радар - вие сте луди бе хора.Защо бедна България ще пълни джобовете на американските оръжейни милиардери.

659

ха-ха-ха

преди 5 години

Най-естествено е да изберем F16, а не Миг, защото то е все едно да избираш между Шевролет и Москвич...

658

122

преди 5 години

Беше ясно след посещението на американската делегация какъв ще е избора.Ще плащаме скъпите им централи и самолети - безумие. Шведите ни дават 10 самолета ние избираме оферта за 8. Миг 29 е създаден в отговор на Ф-16 който е модел от 70 години. Парадокса е че ще свалим от въоръжение по модерния самолет и ще закупим по стария.

657

калашников

преди 5 години

да нарежеш 40бр. миг-23 които са по добри от ф-16, за да купиш 8 макар и нови ф-16 е безумие и предателство към род и родина...баста на герберастката каста...

656

валери петров

преди 5 години

референдум

655

Анонимен

преди 5 години

"Новите ни изтребители са Ф16"Ама те нови ли са?Или само за нас.Шкембе войвода какво разбира от изтребители,та подписва такива препоръки?А аз препоръчвам да го качите на някой от тези изтребители и лично да го изпробваЗащото Радев би могъл да го направи,но него никой не го слуша.Затова,всички,които ще подпишат този договор,един след друг да изпробват изтребителите,за да сме сигурни,че нашите момчета,които утре ще се качат на тях,ще бъдат в безопасност.

654

тонката

преди 5 години

Докладът или американският секретар препоръчва... А важният език по *** му знаем на кой виден апартаментовладелец е...

653

Анонимен

преди 5 години

Ха, ха ..."Напълно независимо" и "изцяло в национален интерес" се е изкашляла комисията.Комисия от смешници и платени пионки. То си беше ясно, точно заради това решение прецакаха предишното решение за Грипените.Честито, ще летите на американски тенекета и ще ви ползват за авиационни мишени.

652

BeliNost

преди 5 години

Fake news.

651

user

преди 5 години

Референдум

650

Анонимен

преди 5 години

Пищите ли *** мръсни ахахахаха. Страхотно е да ви четем скимтенето :)