16

Тошо

преди 5 години

До Скептик Ко рече?-съюз на суверенни държави?Ако имаше капка истина свободолюбива Англия нямаше да се оттегли.ЕС е най-голямата бюрократична сбирщина от как свят светува-една пълна безмислица.Служи добре на Германия и отчасти на Франция-но като всеки друг насила създаден съюз,дните са му преброени.Само сляп не вижда какво става пред очите му.Брюкселските зелки затриха Европа.

15

Тошо

преди 5 години

До Европейският съюз 3 Това са мокри сънища и пожелания.Няма нищо общо с реалност.ЕС не е постижение,а опит за подражаване и надмощие над великите САЩ.Като всяко измислено и недомислено чудо-ще трае само няколко дена(в случая години).САЩ са една нация.ЕС е търговски съюз на една територия наричаща се Европа.Недейте да кухавеете а мислете.

14

Скептик

преди 5 години

В момента Европа служи единствено като параван за интересите на САЩ. Ако Англия се оттегли, Европа губи политическата си организация и се превръща отново в нормален съюз на суверенни държави. При това няма да има Европейски разпоредби забраняващи този или онзи поток за запазването на някой газов посредник.

13

Американофил

преди 5 години

Англия не е Франция! Бог да пази Кралицата! Англичаните никога няма да бъдат роби!

12

Скептик

преди 5 години

В момента нашата действителност пряко е свързана с недоразумението ЕС.

11

Анонимен

преди 5 години

Ако се бяхте загрижили за Грозната Действителност в България ,вероятно, Щяхте да сте по -интересни !Не ги мислете Англичаните !Както те не Ви мислят !

10

Анонимен

преди 5 години

Kaкто казва Сър Хъмфри Апълби в "Да, господин премиер": "Англия има една и съща политика през последните 500 години - да разедини Европа!.... Пробвахме от вън но не става. Затова влезнахме в Европейския съюз...."

9

Скептик

преди 5 години

До Реалист,След Брексит с ЕС в този си вид е свършено. Юнкер, Шевчовочов и други подобни отиват на работа в ООН или IMF.

8

ето така

преди 5 години

тука в преговорите не участват наивни руснаци - и нямаме сделка.

7

Анонимен

преди 5 години

Германски колеги са ми разправяли с усмивка по лицата как Германия е успяла да завладее Европа без един изстрелян куршум. Англия не иска да е немска колония, не иска децата й да ходят да работят там. Възхищавам се на британския кураж и им стискам палци.

6

селски терикати

преди 5 години

ПОнеже и за двете страни "споразумение" означава по-изгодно за себе си, то такова няма как да се получи :)

5

Рубашка

преди 5 години

Ха-ха. Руснаците искали да са част от европейското семейство. Тези гал.оши никога няма да са част от демократична Европа. Те са свикнали на диктатура, преданост към комунистическата идеология и култ към една личност.

4

Реалист

преди 5 години

До скептик. Първото изречение е вярно, второто - не.

3

Европейският съюз

преди 5 години

Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо и демократично постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Благодарение на него в Европа вече никога няма да има войни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.

2

Скептик

преди 5 години

ВКБР сключва споразумения със страните от Британската Общност, САЩ, Китай, Япония и Русия. ЕС се разпада.

1

Факт

преди 5 години

Че Брекзитът е ев.рейско дело няма съмнение,обаче каква им е ползата от това?Щото тия без изгода НИЩО не правят!Въпросът е:Каква е далаверата????Всъщност,възможно е причината да е друга-за ЕС да са предвидени големи катаклизми,от които Великобритания като най-големия ев.рейски център в Европа трябва да бъде предпазена.При един колапс на ЕС,при всички положения за UK е по-добре да е отделно.Естествено,това няма как да бъде обявено и сме свидетели на разнообразни котешки премятания....