37

Анонимен

преди 3 години

До 19 - не Меркел, а Бойко Борисов

36

Дон Карнаж 2000

преди 5 години

т.е наистина стереотипите се третират грешно като се насилват през суровоста на математиката, където така или иначе повечето неща в живота се провалят, включително и хората. Практически по точно нещо от стереотипите просто няма. Базирани на наблюдения от хиляди до милиони хора върху едно нещо през години и десетилетия, в крайна сметка няма стереотип който да не е верен в по-голямата си част. Колко повече искаме за да е нещо практично в социалната сфера? Мат. точност не й е мястото там..

35

Дон Карнаж 2000

преди 5 години

До 26 добре казано рядкост е да се прочете такъв задълбочен коментар.Това за жените е верно - на шефовете за съжаление им се налага да ги манипулират за да не се сринат нещата, тези шефове поне които искат да си запазят позициите де... тежка е ситуацията заради тези модерни вярвания. Вярвания в набор от идеи.. т.е мини религийка.А стереотипите са най-точното нещо на което съм попадал, ако не ги принизяваме до агресивен и абсолютен стандарт за математическа точност, поради някакви причини..

34

Анонимен

преди 5 години

Абе и аз лично познавам много жени инженери или физици, ама всичките са на някакви административни позиции и техническите екипи гледат да ги държат по - далече от техниката, че после някой трябва да им оправя бакиите. От поне 50 жени инженери, които познавам, има само една, която е действително инженер с реални умения да проектира и създава качествен продукт, което е към 2%. При мъжете този % е над 70. На останалите просто позициите са такива.

33

Анонимен

преди 5 години

Прав си за търговците, ниското самочувствие и високомерието. Епълфеновете всичките са така - ниско самочувствие, високомерие и никакво ниво на рационалност. И всичко това е вследствие от мързелив мозък и не особено висока интелигентност съчетани с голяма претенциозност. Анализа ти е много точен. От къде го имаш? Литература да препоръчаш?

32

до много елегатно

преди 5 години

Статията всъщност е доста актуална за обикновения човек, без политически отенък,най елементарния тест за високомерие е самоопредели си собствената интелигентност : вариантите са ниско самочувствие,Нормален,Високомерен-Ниското самочувствие и Високомерен е равносилно правят човека лесен за манипулиране.Естествено това нещо може да се използва от търговците, политиците и така нататък към обикновения човек.

31

много елегантно

преди 5 години

Статията е писана за Румен Радев без да се споменава името.Той вместо да свъри една работа за тези две години се занимава само със собственото си его. Тя и Деси вече преосмисля последните две години.Трудно се живее във съжаление.

30

Анонимен

преди 5 години

Психологията знае много за високомерието , но погледнато от ъгъл политика-наука за власта и високомерие- е доста особена гледна позиция и усложнява определянето на психо профила, защото не се знае дали мотивацията за някакво действие е политическо или психологическо, извън политиката примерно търговците много обичат високомерния импулс в хората ,това и позволява да пробутат тяхната стока без логическа обоснованост на купувача за необходимост от купува на тази стока.

29

Анонимен

преди 5 години

Както се казва дай власт на човек и ще му видиш акъла,това е същността. Действително личностите които изброява статията само объркват.Реално всеки човек може да получи някаква власт, и има много случай в които се променят хората в особена посока.Естествено това не им помага да са си тежат на място си, и нещата се регулират,това е всекидневие.Да има случаи които власта която попада на неподходящ човек ,не може да бъде естествено регулирано но тука говорим за регулативни инструменти а не за

28

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТи пък си много антифеминистки настроен,разбира се ,че има жени инженери и електротехници, които имат участие в създаването и на улични лампи!Лично познавам завършили такива специалности.

27

Анонимен

преди 5 години

Най - често срещаната напоследък мания за величие я наричат феминизъм. Реално си мислят, че на тях се крепи света, а като излезеш на улицата и се огледаш, се оказва, че дори не са участвали в изработката на уличните лампи... Как може някой да не е дорпинесъл с абсолютно нищо за изграждането на света, в който живеем, а да претендира за притежанието и собствеността му?

26

до 24

преди 5 години

Хората които си работят съвестно и добре работата са точно такива-перфекционисти, идеалисти и скромни.В един колектив точно такъв трябва да е работника.И такива хора има много !

25

Анонимен

преди 5 години

БОРИСОВ СТРАДА ОТ ТЕЖКА ФОРМА НА ТОЗИ СИНДРОМ.

24

Анонимен

преди 5 години

Това което е в момента българина е просто една "оризова" плетка от психични и личностни разтройства! Величието ни стига до прикриващи илюзорни механизми уж за самосихранение и къртовска подръжка на личностното ни "величие" пред обществото. Но всичко това е до време и за съжаление се пропада много на дълбоко. Огромна енегия изтича ей така от безсмислена суета която в крайна сметка се превръща на личностно и в последствие биологично разтройство. Но който получи адекватна помощ става ментално силен

23

Дон Карнаж

преди 5 години

На обяд сме велики крале, вечерта сме ***.. ей така се сменяха емоциите до скоро, докато не дойде евро председателството и не се огледахме най-после в огледалото, та да се разделим с изобретения в кръчмите, ревниво пазен образ на величия. Всичко е в миналото.. недоказани митове и легенди, писани от хора които са искали да се измазнят къде на Самуил, къде на Крум, къде както падне. Не сме кой знае какво но не сме БИЛИ и нищожни. 0 култура за 1300 години. Ще кажете турците пак... заеб.и

22

Дон Карнаж

преди 5 години

Ами номер 6 общо взето го каза.. някой обръщал ли е внимание през всички тези години в какви илюзии живее българина за величието си в сравнение с историческите империи на човечеството напр. Източен Рим т.е Византия и не само... Как сме съседи с Гърция но чак наскоро започнахме да я опознаваме.. има един такъв мотив за пазене на образа на Българина като велик, неразбран, въпрос на време да ни забележат какви сме яки и западняците да се поклонят и т.н

21

Анонимен

преди 5 години

Не съм срещал в четивата до сега някой да спомене че Хитлер, Сталин, Садам и Мусолини са били изпадали в депресия. Това само по себе си показва че в тях маниакална депресия не може да се развие/прояви. Нарцисизъм или психопатия е вярната диагноза. Няма състрадание, няма риморс, няма срам, няма съжаление/извинение! До последно "велики" и докато не ги убиеш физически не спират.

20

Анонимен

преди 5 години

ДСМ 4 отдавна не се ползва заради ДСМ 5! Биполярното разтройство е клъстър А (Мозъчно, биологично или коморбид) а всички личностни разтройства са клъстър Б. Маниакалната депресия се контролира главно с медикаменти а за личностните разтройства медикаментите не помагат но се ползват по спешност! За личностните разтройства се ползва скима/даялектикал терапия както и Си Би Ти за по начаните. Всичките изброени лидери в статията са главно с нарцистично и психопатични разтройства-няма данни за депресий

19

Анонимен

преди 5 години

За Меркел ли говорите?

18

Анонимен

преди 5 години

Е, па казвайте ги тези неща преди избори, а не през третия мандат!