88

Steff

преди 5 години

До Нестандарто мнениена Бойко хаха

87

икономист

преди 5 години

До АнонименНе бих казал, че е чак толкова сложно да се разбере какво представлява тъмната материя.По-скоро науката си служи с прекалено сложни правила, с които трябва да се докаже истинността на всяка една теория. Обаче накрая, след всички усилия, свързани с доказателствената част, изводите, които се формират, обикновено са много елементарни и разбираеми за почти всички.

86

Анонимен

преди 5 години

Никой не я разбира тая черна енергия и черна маса..................дори най-добрите физици в света!!!Не е толкова проста работата............един минус в уравненията и всичко готово!!!Теоретичната физика не е като да пиеш ракия със салата.............сложна материя е това!!!

85

Роб на влаЗта

преди 5 години

То хубаво глупости на търкалета ..Но ги плащаме скъпо и прескъпо.

84

Анонимен

преди 5 години

един минус да се добави и дори загадката българия ще се реши

83

Анонимен

преди 5 години

Днес бг нямам идея защо пускате подобни статии при положение, че знаете какъв е капацитета на читателите ви... дайте там нещо за Бойко за Путин ... какви са тези черни материи и глупости... То стига да прочетеш няколко коментара и да разбереш, че за родния "разбирач" мистерии няма и всичко му е ясно освен това как да си оправи мизерния живот.

82

Нестандарто мнение

преди 5 години

Вселената е всъщност цилиндър на голееемичка кола в такт разширяване.Големият Взрив е всъщност запалването на горивната смес. Галактиките са изгарящите частици гориво, а тъмната материя - димът.Е, малко мащабите са различни и въпросът е , чия е голямата кола?

81

Гледам, че и в тази.

преди 5 години

..тема, редакто е минал с гумата... ( брех, много неудобни "скрити" истини явно съм казал...

80

Анонимен

преди 5 години

от гледна точка на логиката,наистина по-лесно обяснимо е да предават импулс,отколкото да се придвижват,но от друга страна постоянния ток има големи загуби при дълъг проводник а променливия не,т.ест електроните придвижвайки се напред назад ,всъщност извършват трептене на място а движейки се постоянно в една посока изпитват затруднение,съпротивление,объркващо е,и двете тези са логични

79

Анонимен

преди 5 години

До 86Не се движат! Ако помислиш малко по реалистично, ще видиш, че това чисто физически води до абсурд, до пълен абсурд! Предават си някаква форма на импулс (вибрация, вълна), стоейки на едно място!Това, че са базирани много науки, нищо не доказва.

78

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 84Ти не си физик, но аз съм електроинженер и ти гарантирам 100 %...............електроните се движат ФИЗИЧЕСКИ...........на това се базират много науки!Не ме карай да ти ги изброявам, всеки ден ги ползваш тия науки, дори когато ползваш компютъра си..........тия неща са доказани 100 %, това е едно от малкото сигурни неща..............теорията за електричеството е развита до съвършенство!!

77

Анонимен

преди 5 години

Електроните се придвижват ФИЗИЧЕСКИ .............за това има много доказателства...........включително като ви удари тока............може да умрете..........зависи от ампеража...................само не опитвайте, да не стане белята!!!

76

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 85Няма да остане празно място, защото оставят ядрата на атомите, в които е концентрирана почти цялата маса на атома!Електронът тежи над 1800 пъти по-малко от протона..............така че не остава празно място...........спокойно!!!Природата се е погрижила за всичко!

75

Анонимен

преди 5 години

Да, имат различна природа.................различен по тип взаимодействия са.......електромагнитното и гравитационното, има още две фундаментални взаимодействия............силни и слаби!!!

74

за ел.ток

преди 5 години

Електроните образуват електронен газ и се движат само, ако има потенциална разлика, т.е. напрежение в краищата на проводника, освен това, движейки се , те изпитват съпротивление, което е различно за различните метали............това зависи от структурата на метала! Елементарна физика е това..................не може да откриете топлата вода!!!

73

Анонимен

преди 5 години

до 74доколкото си спомням ел ток беше насочено движение на електроните,и аз също се чудя ако в началото на проводника електроните се изнесат,това ще промени химичния елемент на метала,не е логично наистина

72

Име

преди 5 години

"Според него, тъмната маса е всъщност, течност с отрицателна маса."интересно ми е как все още не сме се издавили в това море, или по-скоро мега океан от отрицателна маса. четейки, някак си неволно асоциирам с политиците. те ни представят числа и графики от проучвания, статистики и доказателства от нАучни институти, че всичко e в положителна посока и нагоре. после ние само слагаме по един минус пред всичко това и получаваме отговора как тъмната материя е погълнала всички "инвестиции" на масите...

71

Анонимен

преди 5 години

До 71докато не разберат какво е гравитацията,няма да намерят другите отговори-Вид вълна! Дали е магнитна, електромагнитна, някакъв вид "трептене" (което си е форма на импулс") е въпрос на изучаване, но ... някакси "отгоре ми говорят", че това е вид вълново движение.Между другото, още от ученик не ми харесваше определението за "електрически ток" в учебниците и считам, че физически не е вярно.

70

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 71Не е сигурно че гравитацията е сила (като другите сили), според Айнщайн тя е геометричен ефект, следствие от изкривеното пространство!!С други думи...........всяка маса изкривява пространството и времето!

69

Анонимен

преди 5 години

До к 70Земята и Луната не са затворена система (те са в Слънчевата система), и се намират в силното гравитационно поле на Слънцето!Не си по-голям гений от Айнщайн..............примирявай се с тая мисъл!!