41

Нищо ново

преди 4 години

Не е вярно,че никъде в Европа не гласуват машинно. В Белгия гласуват машинно, във Франция - частично машинно. Това е сравнително нова технология и ще се усъвършенства.

40

Анонимен

преди 5 години

Много е прав, има гласуване през интернет и гласуване в блокчейн, а тия машини са абсолютно безмислени, със съмнение за манипулации, а целта беше да се вземат едни пари.

39

Я па ти...

преди 5 години

До Хм 24 Гласуването е тайно.Идеята ти не е изпълнима.

38

Така е

преди 5 години

Аз съм за машинното гласуване. Високо технологичния електорат на БСП гласува само машинно с 15/15.А сега сериозно.Никъде не се публикува колко са машинните гласове на последните избори.Това е важно за по натъшната съдба на машинното гласуване.

37

Спиро Киров

преди 5 години

Eвропа я дават за пример, само когато им отървахахх професореееее

36

Анонимен

преди 5 години

контролирано манипулиранисрещу неконтролирани избори

35

Анонимен

преди 5 години

Машинно гласуване може да има като имаме от новите лични карти с чип и всеки може да гласува с нея.

34

Анонимен

преди 5 години

То пък като няма машинен вот сякаш не се правят измами. Изборите ги печелят най-големите измамници. Нали помним аферата Костинброд. при машинното гласуване се установява пробива, а с хартиените бюлетини всичко остава скрито-покрито, няма доказателствва.

33

Анонимен

преди 5 години

Може да гласуваме както досега, но без Цецо!

32

Коки

преди 5 години

Да въведат машините в 10-те най-големи града, пак ще е прогрес...

31

мухахахахах

преди 5 години

Машините се програмират от хора! Ние в НПО-то сме специалисти и ще контролираме!

30

Анонимен

преди 5 години

То за Цецото,Цецата и Цацата,начело с Тиквата и машинно да е гласуването и с боб и леща да е,не ги бърка!Те цял "непробиваем"Търговски регистър изтриха и фалшифицираха ,че някви избори ли?Даже после и бонуси ще си раздадат!

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 26Ха-ха! Кутев не мисли така, обаче!

28

Анонимен

преди 5 години

Идеалното редство за измами е машинното,по-точно "електронното" гласуване!Помислете малко,каква власт има в лицето,разработило софтуера за тази цел и този,който стои зад него!!!Само един -двама души могат да осигурят на Стадото искания от тези един-двама резултат!!!Разработчика на даден софтуер ЕДИНСТВЕН ЗНАЕ,как работо софтуера и как може да се манипулира крайния резултат!!!Така,че,не се хващайте,а се борете за ЯВНО ПОИМЕННО ГЛАСУВАНЕ,С НЕПРЕКЪСНАТА СВЕРКА НА СУМАРНИЯ РЕЗУЛТАТ,ОТ ВСИЧКИ!!!

27

Анонимен

преди 5 години

Ядете ли ГМО-вна протестъри! Има отстъпка в грантове.. ..по случай Ханука!

26

Анонимен

преди 5 години

Електронното гласуване е най-сигурния начин бсп да изчезне завинаги! Електоратът им се състои от кафеви и бастyни - нито едните, нито другите могат да се оправят с такова гласуване :)

25

Чичо Тони

преди 5 години

До Хм. Банкомата е на банката, а тя полага всички възможни услия да те защити! (Банка, лекар, адвокат - синоними на доверие). В манипулирания софтуер на машината няма да има разлика в броя гласували, разликата ще е в няколкото % за "правилната" партия. Без материална следа, която да представиш в съда.

24

Хм

преди 5 години

До АнонименМашинното гласуване може да бъде сигурно толкова,колкото и банкоматите.Въпрос на воля.Впрочем,нищо не пречи всеки да получава бележка как е гласувал и после евентуално да се направи сверка.Примерно-ако в една секция се обявят резултати от примерно 100 гласа за дадена партия,но се съберат 120 човека с бележки...Освен това с тая бележка хората могат да си получат парите за гласа,ха-ха!Иначе и при обичайното гласуване шашмите не са малко.

23

Чичо Тони

преди 5 години

Машините (както всички машини по дефиниция) могат да подпомогнат СИК в обработката на резултатите в секциите с голям брой избиратели и толкоз. Те не решават проблема с фалшивите гласувания. Това го решава софтуера в тях, а той написан от средно грамотен програмист може да направи "чудеса" за "правилната" партия без да оставя материална следа и без да се налага да се носят "отворени чували с бюлетини", "да се раздават кебапчета" и т.н.

22

Анонимен

преди 5 години

Тоз мишок като вземе да се появява значи идат избори.