25

Отапи

преди 5 години

Да, поради това че сме некъдарни и алчни и крадливи и пътищата са ни под всякаква критика , тоест несигурни, ако тръгнете на път си носете готварска печка, алпийско обурудване, ски или шейни, спални дюшеци, суха храна, компоти и консерви за една седмица, макари с конци, бельо и дрехи.....щото ако сте тръгнали на 300 км не се знае нищо!

24

таксиметров акъл

преди 5 години

Ако имате едно газово котлонче от туристическите 2--3кг отгоре с туристическо котлонче което се навива директно на бутилката --метнете го в багажника и без това зима по малко се обикаля и ако не дай си Боже някъде в Бг го закъсате за по дълго да не горите бензина и кой на каквото кара палите котлончето на мястото на пътника примерно---и отваряте леко предните 2-прозореца ще издържите много време ,ако ситуацията е бедствена--това сериозно ви го казвам защото колата някой път отказва......

23

До 11

преди 5 години

Преди 1989 година нищо не ми откраднаха от новата кола, но вярно че, че си махахме чистачките, за да не ги откраднат. След 1989 година от същата кола, над 10 пъти ми сваляха фаровете, 6 пъти ми крадоха акумулатора и три пъти ми откраднаха гумите заедно с джантите. Чистачките направо ми ги чупеха. При съседите беше същото.

22

до 11

преди 5 години

Гуми и акумулатори се крадат и сега.На чистачки не налитат,ама ти отмъкват направо колата.За дефицитните стоки "тогава" си прав.

21

Анонимен

преди 5 години

Мишлетата да не съветват, а да излизат на пътя, на възлови кръстовища, натоварени отсечки и да подпомгат теафика. Иначе знаем как съветват от храстите сгушени с едничката цел да флобяват.

20

До 17

преди 5 години

Има гуми и гуми. Моите 4 зимни гуми заедно с джантите ми струваха 2900 лева. Според теб ще ги купя след 1 година с 1-2 лева спестени на ден....*Вериги - на практика не мога да намеря за моя размер гуми вече няколко години. В един каталог видях едни по 228 лева, но на мен ми трябват две - колата е 4х4. Такива може и да успея да си ги купя с 2 лева спестени на ден, ако намеря кой ги продава.* пълен резервоар - наливам по-скъпият дизел от 2,84 лева при резервоар 64 л, т.е. 182 лева

19

До 18 Discovery

преди 5 години

Ама ти сериозно ли?!Не знаех, че има такъв град в България, но облика на града се определя от жителите му като теб..

18

Discovery

преди 5 години

КАТ съветват.... бай Гання пак реве, че некой му дава акъл. За мрънкалниците дет не им стигали парите за подръжка на автомобила, ами или не карате такъв, или купувате по-малък и икономичен, а не на гъзари да се правите с разни скъпи трошляци, дето само смяната на маслото му е 500лв, маллоумници такива! А бе в моя град, *** и пульо карат коли за по 10-20 хиляди се бмв-та и мерцедеси и телефони за по 3000, а заплатите им по 700-800лв, после нема пари е как ще има бе???

17

Анонимен

преди 5 години

Искате да ми кажете, че не можете да спестявате по 1, 2 лева на ден през годината за да имате пари за зимни гуми в края и? Сериозно ли?

16

Анонимен

преди 5 години

Задължително е това, което е по Закон. Останалото е препоръчително, както веригите за сняг например. КАТ са пропуснали да уточнят, че съветите им към шофьорите са за пътуване извън населено място, но щом не са го написали, слагайте си топли дрехи и храна в колата, когато шофирате в София.

15

Анонимен

преди 5 години

А кой да напомни на КАТ, че от 29 години не си изпълняват задълженията по Закон и по българските пътища няма контрол за спазването на правилата?!

14

Анонимен

преди 5 години

А Бат Бойко кога ше свърщи с ремонта на магистрала Тракия между Ихтиман и София. От пролетта е почнат и на две места стават такива тапи, че си е евало майката?

13

до 15

преди 5 години

Със зимни гуми на служебен автомобил, ЦЕЛОГОДИШНО изминах като ги хвърли две по две, съответно на 103000 км и на 107000 км.Какви са тези твой смешни сметки!?

12

Анонимен

преди 5 години

Гумите не са най-големият разход особено зимата обичайно караме по малко колите си така ,че с нов комплект гуми при правилна експлоатация и съхранение можем да ги търкаляме 3-4 сезона ако средно минаваме около 10000 км на сезон. Когато тръгнеш на дълъг път без гориво няма как да стигнеш така, че щеш-нещеш пълниш догоре. Течността за измиване на челното стъкло е задължителна. Хубаво е да се напомня все пак.

11

Жо

преди 5 години

АЗ СЪМ шофьор от 1976 г. Тогава бензин А 93 беше 43 ст., през 1980 г. стана 70 ст., а през 1987 г.- 1 лев/литъра. На пръсти се брояха колегите, които ходеха с кола на работа.Най-готините гуми Видинки бяха по 60 лв едната, но не се намираха по магазините, а с връзки. Един познат ми намери гуми Бакиш по 50 лв, твърди като на електрокар. Нямах избор, взех ги.Всички части за коли бяха дефицитни и скъпи. Акумулаторите, гумите и чистачките се крадяха, затова ги сваляха от колите на склад в мазето.

10

Т

преди 5 години

Голям майтап , с това... пълен резервоар

9

пълна трагедия

преди 5 години

Милицията репресивен апарат --Полицията в служба на народа ....А сега де ,кво стана ,че нищо не разбрах ???

8

Анонимен

преди 5 години

Пешеходците да пресичат на разрешени места, а не където и когато им падне.Велосипедистите да слагат светлини в тъмното.

7

ал куропаткин

преди 5 години

споко ве батки ,имам 4 коли и всички са със зимни гумиимах в предвид че с една заплата от 600лева е невъзможно да се покрият тези изисквания,щото освен тази една заплата трябва да се отдели и още една за застраховка,винетка,преглед, данък, и какво излиза,че минимум 2 заплати трябва да отидат за кола,това е недопустимо

6

Не е ли вярно

преди 5 години

За 29 години търпението се изчерпва ........!