До АнонименМожеха, но не ги забраняват, въпреки че в много държави са забранени, защото това придава розовия цвят на месото и е мощен консервант.
Всички колбаси и обработени меса в България съдържат натриев нитрит (Е 250) или натриев нитрат (Е251). Тези вещества са извлечени от каменни въглища и при топлинна обработка се превръщат в нитрозамини. Нитрозамините се намират например в цигарите и са обявени за най-силните канцерогени в храните. Те могат да увеличат риска от рак до над 6000 %. При никакви условия не гответе обработени меса. В България 50 % от случаите на рак при мъжете са на дебелото черво. Моля, ви имайте жал към близките си!
Вчера купих шоколад в лилава опаковка с крава. Днес го отварям вътре челия и побелял. Да го изхвърля ли? Годен ли е за консумация в този вид?
До popa ot razgradОт кога омлетите се приготвят в тава във фурната? Аз мислех, че се правят на тиган, ама щом казваш...
фритата ли...има си много хубаво българско име...омлет...ама фритата е по-модерно, по-европейско...а какво ще стане с българското име...а бе не ме занимавайте с глупости...
Рецептата Dnes: Фритата с чушки и колбас