48

водач на МПС

преди 5 години

Като стар шофьор аз препоръчвам 2 места - в Младост -2 и в Младост -3. При първото смяната на 4 гуми - 16 цола - излиза около 40 кинта, а при второто - твърдо 30 кинта ! Това е в Младост - 3 до блок 313. Зимните ми гуми - верно по 160 кинта всяка са - нещо изключително ! Грайфер, сцепление - да си Е.Б. Е. Мамата ! Категория Б за сцепление и разход на гориво . Но сигурността и безопасността за мен и за близките ми е от първостепенно значение ! Пожелавам на всекиго успех и безаварийно пътуване !

47

Анонимен

преди 5 години

С това "инак" в заглавието се чудя от кое село е авторът?

46

Въпрос

преди 5 години

Добре де сменяте си гумите сами, това е ОК и аз мога да го направя ами баланса Как го правите?

45

Аз

преди 5 години

Добре де ..............., писали статията. отново грешно тълкувате закона, като не можете да го тълкувате го цитирайте.чл. 139 (1) т. 4 - Движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.пояснявам: лятото - можеш да си караш със зимни гуми, можеш и с летнизимата - можеш да караш със зимни гуми, можеш и с летни с дълбочина на протектора 4мм

44

Жо

преди 5 години

ТРИ СА НЕЩАТА, от които зависи безопасността при пътуване. Това са спирачките, гумите и мозъка на шофьора.За първите две са необходими пари, третото- не се купува с пари.Интелигентния водач преценява правилно пътната обстановка, възможностите на колата и собствените си възможности, за да избегне и да не попада в конфликтни ситуации. Останалите водачи правят точно обратното.

43

Анонимен

преди 5 години

А спирачния път със зимни лятото как е? Около 50 м със скорост от 100 км/ч, при нормални 36 м с летни. Тъста тарикат със зимни през лятото, зимата аз го возя, понеже колата му поднася навсякъде. Гуми на 2 сезона...Поне не давай откровено *** съвети...

42

scbg

преди 5 години

До Гост35 мин ми отне днес за една колата, отивам за другата. Къде са опашките не знам,

41

Анонимен

преди 5 години

Ако човек си отдели 200-300лева за джанти и си сложи зимните гуми пред блока, щеси спести чакане и постоянно плащане за смяна! Това е инвестиция която се връща! След втората година вече си на + нито опашки нито разходи

40

Гост

преди 5 години

До scbgАз меча не го барам, а го слагам в различни ножници. Не ти давам акъл какво да правиш с гумите, а само споделих кога съм ги сменил. Имам предвид гумите на колите, а не другите ако ме разбираш.

39

scbg

преди 5 години

До ГостБарай меча и си сменяй гумите още след лятната почивка като искаш. Карай на 25 градуса и си мисли, че имаш после зимни гуми. А това да ходя да дремя в от 7 да ми сменят гумите ще имат да вземат тия текстописци на басни.

38

Гост

преди 5 години

До КрайКарай си зимните само по тъмно за да не се скапват и си свиркай, това е истината.

37

Край

преди 5 години

Предлагам тест - мойте 3г. всесезонни срещу 7-8 годишни зимни на сняг.Ще се учудите какво ще стане.И все пак не забравяйте че сняг на пътя има най-много десетина дена в годината. /Не говоря за самково смолян Чепеларе/.

36

Край

преди 5 години

Който ви раправя че зимните гуми се "изипачат" лятото просто ви лъже. Зимните гуми стават твърди не от топлината а от светлината и за това на 7-9 година са си летни гуми.Ако ги караш целогодишно се износват по-бързо за 3-4 г.И пак взимаш други. Особено ако са от продавалниците.

35

Анонимен

преди 5 години

До КрайЕла карай със всесеознки на 40 градуса жега лятото по Тракия - 10-тина хил км за година, да видим от кое има нужда и от кое няма. Така де, после след такова лято сподели как се карат изпечени през зимата? Иначе ако караш по 1000км на година общ пробег - може и да става така.

34

Гост

преди 5 години

Аз си ги смених преди месец и сега се радвам на "умниците", които чакаха последния момент.

33

до 36

преди 5 години

Тези зимни гуми, като ги изтъркаляш цяла година и като ги изпечеш хубаво лятото, познай колко много ще държат следващата зима...

32

Анонимен

преди 5 години

"Иначе подмяната на летните със зимни е поне 20 лева за нисък цолаж и без кривини по джантите и се увеличава с 2 лева на цол."Значи моя гумаджия е супер тъпо парче, че да ми балансира и закопчае зимния комплект джанти+гуми(19") ми взе 8 лева... Като чета поне 40 лева е трябвало да ми дръпне. Хахаха. *** ужаса.

31

Край

преди 5 години

При налегнало ви безпаричие карайте с зимни гуми целогодишно. С летни на сняг НЕ КАРАЙТЕ ако ще да са с 10мм грайфер..

30

Край

преди 5 години

Всесезонни гуми имат всички премиум марки гуми и са ТОЧНО за нашия климат. Дажа и Нокиян направиха такава. На юг от нас се карат само летни гуми. В Северните щати се кара само със всесезонни гуми. Погледнете тестовете на всесезонни гуми и не питайте за тях мръсноватите момчета-гумаджии - те ги ненавиждат защото ги правят излишни.

29

Край

преди 5 години

Карайте с ВСЕСЕЗОННИ гуми ако колата ви е до 200 к.с. с предно предаване и не живеете в Самоков/Смолян/Чепеларе.Предимствата:1. по- добри са на сухо и мокро от зимните гуми.2. по-често ги сменяте защото за 3-4г. ги износвате /за това и на сняг са по-добри от зимните на 8г./3.снега никога не ви изненадва ако ще да педне и октомври както тия дето тогава зимините са им в мазата.4. не се pедите по гумаджииници и не си ха,чите паpите за това