255

Анонимен

преди 5 години

Ти да не си от застрахователна компания, или приятел на Менда? 20 годишните са ретро и стават все по-скъпи в всяка цивилизована страна. Махни данъците, махни гражданската и всичко си идва по местата.

254

Анонимен

преди 5 години

20-годишните коли - за скраб.

253

Анонимен

преди 5 години

Пътувам малко, но достатъчно д СИ ВДИГНА ДОХОДА - ОКОЛО 4-6000 КМ МЕСЕЧНО. Мисля, че всеки ден виждам по 20-100 некадърни *** с купени книжки и самочувсвие като Еверест. От всяка глоба от 100 лв по 10% и имам още една заплата за сметка на *** с BMW-та и други такива ламарини.

252

Анонимен

преди 5 години

Полицаите се мобилизират за протестите. Защо не се мобилизират да си вършат всеки ден работата. Съгласна съм за колите с камери. Така е в Англия и е много ефективно.

251

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен254Ми цената на глобата да е пропорционална на цената на колата.Толкова ли е трудно да се сетят ***?

250

Анонимен

преди 5 години

С глоби нищо не се оправя. За тези с колите за по 200 000, знаете ли колко им пука за малуса? Бедни и богати, това е сега България. Няма средна класа. Полицаите се крият зад храстите за да "хванат" нарушител. Всеки си кара както иска, защото няма контрол по пътищата. Застраховката е просто един задължителен рекет. Няма как да има възпитателна функция, просто си търсят оправдание да ни одерат по още една кожа, за сметка на милионерите.

249

Анонимен

преди 5 години

До Отговор 252Прав си. Да се пуснат коли (сертифицирани) с камери и водачите да вземат 10% от глобите. Тъкмо ще има още доход за хората и дисциплиниращ ефект за маймуните зад волана. Днес едно такова *** предизвика катастрофа, за радост без жертви.

248

Отговор

преди 5 години

До Анонимен"Гражданската да се увеличи само за нарушителите!"НЕ ГРАЖДАНСКАТА, а глобите от КАТ. Те са органа за контрол по пътищата. Безопасността е от национален интерес, а не паричен. Не може да бъде в ръцете на частни фирми и не може те да правят печалби от това.

247

Застрахователи

преди 5 години

Застрахователите какви са, че ще ме глобяват? Има си КАТ. Има си глоби. Когато правят милиони печалби за година, всичко е ок. Сега били имали прогнози за загуби? Какви са тези 400% отгоре, и ми казват, че само 1% са щели да са там. А другите? в раздела 100%. Ако имате малко ПТП човека който е виновен, ще предпочете да ви покрие щетите, а не да правите протокол, за да не влезе в малус. Още една печалба за застрахователите.

246

Анонимен

преди 5 години

До Бонус-МалусТова е само в Русия

245

Анонимен

преди 5 години

До 3 милиона задължителГражданската да се увеличи само за нарушителите!

244

Бонус-Малус

преди 5 години

Бонус-Малус е целта им. Сега се снижават и всичко правят за да успокоят населението, само и само да го пробутат. Веднъж влезнало, след две-три години ще ни се разкаже играта. Бронята да си одраскаш-Малус. Обещаваха , че с винетките ще оправят пътищата, при положение че данъка се казваше пътен данък. Казваха, че с синята зона ще стоят паркинги. Вярвате ли, че сега 80% ще сме с бонус? Аз не.

243

3 милиона задължител

преди 5 години

3 милиона граждански по 80-90 лв я вдигнаха тази година = 270 милиона годишно. И още искат. Като е задължителна как така няма един държавен застраховател, поне да знам, че печалбата ще отиде в бюджета, а не в джоба на поредният застрахователен бос?

242

Анонимен

преди 5 години

До ПищоваДа ти кажа, шантавляците, заради които не мога да дишам, щото за 500 лв са си купили кола и пушат като ТЕЦ, хич не ща да ги мисля. Тоя *** не мисли за себе си и децата си, аз ще го мисля. По-скоро всички такива трошляци трябва да бъдат забранени, и да не се вдигат други такси и/или данъци.

241

Пищова

преди 5 години

Нищо умно няма да измислят

240

Анонимен

преди 5 години

Днес някакъв *** правеше слалум между колите по Северната тангента. После чакахме 40 минути заради верижна катастрофа. Аман от *** *** с купени книжки!Тези, които им ги дават - в затвора!

239

Анонимен

преди 5 години

Цената на гражданската трябва да е обратно пропорционална на качествата и уменията на водача. Води се на негово име кола, ама той е некадърник-комплексар - скъпа гражданска. Няма нарушения - евтина. Фекалий с книжка и нарушения - скъпа гражданска...

238

Гост

преди 5 години

Не виждам нищо общо между старите коли и цената на гражданската от написаното в статията.

237

Народа

преди 5 години

Много държат да вдигат гражданската сигурно и застрахователните компании са на депутати !Първо ги направиха задължителни сега и по скъпи !

236

Стоян

преди 5 години

Вместо да облагат старите автомобили, да помислят за бонуси относно електромобилите, както правят в нормалните страни!