176

Туск-2

преди 5 години

Не моа да та гледам,грозньо

175

не може да бъде!

преди 5 години

Значи ,ако питате поляците напр.кой е победителят във ВСВ-ще ви кажат,че е Полша или най.малко,че ако не е била Полша ,изобщо германците няма да бъдат победени!А руснаците са се оказали съвсем случайно пред Берлин!?Впрочем и голяма част от французите считат,че те са победили германците!?Все пак Кайтел не е жив ,та да каже -"Как,и французите ли/ са победители/?!"

174

Анонимен

преди 5 години

Мерзавецът туск ! Позволява сис изкривена физиономия да лаесрещу Русия . През Руско-турскатавойна поляци са се сражавали на страната на турците срещу рускатаармия . Позор !

173

Анонимен

преди 5 години

Интересно, за какво са си говорили Туск и Порошенко? Да не би за кланетата във Волын? За зверствата на украинските националисти над поляците? А, сетих се - за връщането наполските територии, които Сталин даде на Украйна! Лодз -да стане Лудж? Или пак е имало дует срещу лошите россиянье?

172

Анонимен

преди 5 години

Полша е изиграла много негативна роля започвайки буквално да КОЛИ мирното немско население по завзетите от Германия територии по крайбрежието. Това население е било малтретирано редовно, но след заколенията и гаврите, Хитлер не е имал друг избор освен да нападне. Въпросът е стоял не само на морална отговорност към съотечествениците но и репутация вътре в страната му. Просто са го БУТАЛИ да започне война! Той не е бил готов и не е искал. В страната икономически нещата са вървъли от добре по-добре

171

Спеца

преди 5 години

Ако изпращаш наемници да се бият срещу Асад в Сирия , то ти си праведен християндемократ!Ако изпращаш снайперисти и "частна американска армия " да събаря с метеж и убийства законното правителство на Украйна , то ти не си агресор , а християндемократ!Ако Издигаш за премиер в България една престъпна мутра и я преизбираш с фалшификации, то ти си честен християтдемократ!Даа , двойните стандарти на Запада!

170

Анонимен

преди 5 години

Браво на Туск!

169

чичо

преди 5 години

Голямата грешка на Хитлер е че тръгна на изток, ако беше тръгвал на запад сега в Европа щеше да се говори само на един език, а именно немски. Да не мислите че Америка и Англия помагаха на СССР от любов към него, неее те просто искаха да държат Хитлер далеч от тях.

168

(*_*)

преди 5 години

До Анонимен 117Че то и в България е имало временно руско управление - юни 1877 г. до юни 1879 г - т.е. България попада в "старата" граница на русия.Искаш ли да се върнем в пределите на матушка русия? На някой може да му е забавно да жули водка по-цял ден , да си брои копейките (щото рубли нйет) , да обвинява международно положение за мизерията си и да е щастлив в нещастието си.Колкото по-далеч от русия толкова по-добре.

167

Анонимен

преди 5 години

При "подялбата" на Полша съветските войски стигат до старата граница на Руската империя, и си връщат земите които са присъединени след Първата световна война към Полша. Сега тези земи са към Украйна , поляците да си ги търсят от нея. Нали сега са приятели значи ще се разберат.

166

Анонимен

преди 5 години

Ако бомбардираш Югославия / Сърбия/ и убиваш православни то ти си ХРИСТИЯНДЕМОКРАТ.

165

юбералес

преди 5 години

До АнонименДобре ще ти обясня, виждам че се интересуваш. Сталин се надяваше че Германия ще воюва дълго с Британия и Франция както през ПСВ, след което ще диктува мира в Европа. Затова се съгласи на подялба на Полша. Трябваше да насочи Хитлер да воюва на запад. Но след блицкрига и големите шамари в Белгия през юни 1940г. и тримата бандити настръхнаха и бързо се обединиха срещу Европа и нейния фюрер. Така през юли 1940г. Сталин, Рузвелт и Чърчил вече бяха съюзници.

164

Анонимен

преди 5 години

До юбералесВъпреки, че в историята няма АКО - точно за теб ще напиша! Не е била целта на ингилизи и мириканци да нападат Хитлер, а да го насъскат срещу СССР и това личи по действията им! Ако искаха, щяха да се съюзят те заедно с Франция и СССР и още на 02.09.39 г., след като нападна Полша щяха от 4-ри страни да го смачкат, като *** за няма и месец... Не ти ли светва мозъчето защо не го правят, а? Целта им още от Мюнхен 38-*** е да доближат Хитлер до границите на СССР, а не да го нападат!

163

юбералес

преди 5 години

До АнонименОбявената от Британия и Франция война на Германия е достатъчно доказателство за единия бандит. Стоте съветски дивизии струпани на съветско-германската граница и намерените у пленените съветски офицери карти и речници, раздадени им на 15 май 1941г. са доказателство за намеренията на втория бандит, предоставянето на хиляди самолети с пилоти и стотици бойни кораби от САЩ на Британия през юни 1940г. са доказателство за намеренията на третия бандит.

162

Анонимен

преди 5 години

До юбералес"а иначе нападението на СССР срещу Германия беше планирано на 12 юни..."Казваш БЕШЕ пранирано, но не уточняваш ти там ли БЕШЕ, че пишеш в такова време? Казва се "било" е и то само, ако имаш доказателства за това, а не като теб да си смучеш от пръстите! Щото доказателството е, че Хитлер напада СССР и не само него, а цяла Европа преди това... Добре би било да го бяха нападнали него, за да не се случват тези трагедии , но за съжаление не е станало ... И в историята няма "АКО"!

161

Сериозно

преди 5 години

До юбералесДа бе... когато те бият и.... оправдания бол! Не забравяй само, че уж "единия" бандит - Хитлер напада далеееч не сам СССР, а с подкрепата на цяла Европа, която работи за него, вкл. икономиката на Царство България, вкл. армиите на Румъния, Унгария, Италия, Финландия, доброволци от Франция, Испания, Швеция, от самия СССР.... Много "сама" тази г-ца Юбералес! И точно 41-ва година срещу никой друг не воюва, а само срещу СССР. Втория фронт е открит далече след това!

160

юбералес

преди 5 години

До АнонименКогато те наобиколят трима бандити, изходът е да удариш пръв поне единия от тях, ако може и двама, за да спечелиш време. През лятото на 1940г. Британия, САЩ и СССР са тримата бандити, които се съюзиха срещу Германия и Европа. Хитлер удари пръв на 22 юни, а иначе нападението на СССР срещу Германия беше планирано на 12 юни и отложено за 5 юли заради недостатъчна организация.

159

Анонимен

преди 5 години

До юбералесЕ,... нали ги нападна! А СССР /Русия/ доста масирано с над 5 млн. армия, вкл. съюзници и доброволци от цяла Европа! И какво постигна - лобут, съветско знаме над Райхстага, а Хитлер свърши, като плъх в бункер! Битият бит, таковяния, такован, та толкова за юбералесите и "величието" им... Сега са никой в световен мащаб и само суфлират на началниците си отвъд океана!

158

А

преди 5 години

За разполовяването на Полша. Сталин навлиза в Полша точно до Линията Кърдзон /ако не греша точното име/-границите на Руската империя от преди ПСВ и загубени с Брест литовския договор. С него Русия губи също така Финландия, Прибалтика, Украйна, Бесарабия и Батуми в Кавказ. Ето истинската причина за действията на Сталин - и войната с Финландия, и анексирането на балтийските републики, и искането от Румъния да му върне Бесарабия.. Нищо лично - просто събиране на това, което е смятал за исконно.

157

НеСоросоид

преди 5 години

До юбералесХитлер има много общо защото окупацията на част от Чехословакия от Полша става с благословията му след подписването на Munich Agreement.От коментарите ти излиза, че оправдаваш окупацията на Поляците, защото били убити етнически поляци. А когато в днешно време в Украйна бяха убити десетки етнически руснаци светът как реагира ? Означава ли че сега Русия трябва да влезе в Украйна и да анексира териториите с преобладаващо руско население?