15

Анонимен

преди 5 години

До 14И какво от това? Това,че съм отворила някаква *** реклама /а може би ми е харесала картинката,а не продуктът/, това означава ли,че се интересувам от продуктите им? Аз си имам определена марка козметика, ползвам я 40 години и никаква реклама не е в състояние да ми промени мнението. Така,че всяка реклама във фейса я отбелязвам като спам!

14

от сиднеиAaвстралия

преди 5 години

Е това казвам, ловят кои домейни отваряш, това е достатъчно, нищо че не е пълния url, пак им светва от коя партия си като отвориш сайта на Лейбаристите става ясно. И това е достатъчно да те сложат в кюпа по политически интереси. Не знам коя част от това не схващаш за да мислиш че е нищо това. Ограмоти се, че те пращам на курс по компютърна грамотност 1во ниво.И тия логове дето ми гледаш, аз съм ги измислил на младини, и още много други нещата дето още не си открил.Инъче e100 го хакнах при мен

13

Анонимен

преди 5 години

По проект, събиращ данни от мобилните устройства на потребителите, работих преди 6 години в Сингапур и после в Австралия. От какво се интересуваше бизнесът? Хора чакат автобуса. Какви са тези хора, с какви интереси? Системата смилаше данните за секунди. Ученици, интересуващи се от компютърни игри в даден жанр. В резултат- по електронните билборди наоколо тръгват реклами за игри. Конкретно кой чака там никой не се интересува. Интересна е съвкупността, масата.

12

Анонимен

преди 5 години

В общи линии статия, подклаждаща параноята на неграмотния интернет потребител. Никой, ама никой не се интересува от *** като личност. Интересува се от *** от Люлин като съвкупност, барабар със съседите му. Какви интереси има тази съвкупност, къде генерира кликове, пол, възраст, локация. Тези данни струват пари. Много пари. Бизнесът плаща милиарди за тях, защото са полезни. А *** от Люлин продължава да си мисли как лошите американци го следят. Не, никой не се интересува от теб, ***.

11

Анонимен

преди 5 години

С технологии за криптиране, тунели, проксита и т.н. може и да се спасиш, но от глупостта да се хвалиш в социалните мрежи и да разголваш личното си пространство май няма спасение. "Те" и на това разчитат.

10

Анонимен

преди 5 години

Да, чрез dns ресолвинга се вижда, че си посетил dnes.bg и толкоз. Не може обаче да се разбере какво си чел вътре и какви картинки си гледал. В момента даже гледам логовете на bind9 кеш сървър. Кешира само домейни, нищо почече. Ето пример:Nov 2 14:40:56 S1 named[24947]: client 192.168.0.134#59661 (dnes.bg): query: dnes.bg IN A + (192.168.0.199)

9

az

преди 5 години

Квфят ме журналята дето не разбират нищо от технологии как пишат технологични статии.

8

от сиднеиAaвстралия

преди 5 години

До долния разбирач, https може да е криптиран но url-то пак показва какво си отварял. Справка, тоя пробит сайт, няма значение че си го отварял с https след като url-то полазва какво си чел, например тази статия, и всеки може да отвори линка и да прочете статийте които четеш, пък ти си криптирай на https кел файда.Андроида праща всяко url на адрес e100 дот ком за ужким DNS верификация дали сайта е автентичен. Демек шпионорат всяка заявка като проверяват DNS ресолвинга на е100 и това е в кърнела

7

Анонимен

преди 5 години

Нищо, абсолютно нищо не може да застане посредата на https сесия. От практиката го знам, опивайки се много пъти да създам кеширащ прокси сървър. В момента, в който направиш заявка до криптирана с https сесия сайт, проксито не знае какво си посетил, защото не притежава ключовете за декриптиране и така не може да кешира нищо.

6

Анонимен

преди 5 години

Последната глупост на Гугъл е да блокират мрежата с някаква измислена кепча, която само те знаят как да се реши. По-голяма глупост досега не са измисляли.

5

Анонимен

преди 5 години

Добре де, защо малко се потърсихте информация за такъв тип статия, вместо да пишете глупости? HTTP протокола почти отпадна, уебй-сатове които ползват некриктирана връзка не се индексират от Google. Освен това такъв тип трафик крие опасност от прихващане на пароли и тн. Не,че https защитата не може да бъде свалена, но това е друга тема. С една дума - проверявайте си източниците, най-малкото се излагате, а по-важното е,че заблуждавате потребителите.

4

Анонимен

преди 5 години

Живота е един биг брадър още с раждането... От тогава ни следят...

3

Анонимен

преди 5 години

На теория няма радиосигнал, какъвто е и този от клетките за интернет и мобилни услуги, който да не може да се проследи с нужните познания, технология и достъп. Въпросът е кому е нужно, едва ли е на ченгето в канцеларията, което боб хвърля за мижавата ти кореспонденция със света. Далеч по-логично е всичко просто да се съхранява като бази данни и да се вади само при необходимост от овластени лица. Това поставя на карта свободата на словото и дава възможност да се третират обществените нагласи.

2

Анонимен

преди 5 години

то си личи,колко компетентни са тия дето са написали статията,само като я прочетеш.А и тази информация е стара като света,какво я представяте все едно сте открили топлата вода!!За сведение освен телеграм има и други,например сигнал.Само,че на вас явно са ви платили да правите реклама само на едно за сметка на друго

1

Анонимен

преди 5 години

ало dnes bg проверявайте какво пишете, след първият абзац от глупости няма смисл да се чете нататък!!! пълни залъгалки да запълните пространството