50

Анонимен

преди 5 години

Смяната на паветата с асфалт има много предимства.Първо няма кой да реди павета.Второ паветата се крадат и продават в Германия и Австрия.После асфалта ще се кърпи до безкрайност и пак ще се крадат пари.Фандъкова и престъпният и екип разчитат,че на много малко хора в София им пука какви плочки ще сложат пред храма.Това е защото в София има около милион и половина селяни,за които е все тая.

49

Спаси София корупция

преди 5 години

Спаси София са джендърско комсомолска организация на хранилка от Позитано 20. Никакъв глас не трябва да имат по въпросите за ремонти в София

48

Анонимен

преди 5 години

София расте и ГРОЗНЕ,благодарение на Калинките от Столична община и обръча и от фирми.

47

Анонимен

преди 5 години

Мисля че 52-Киро много точно е описал нещата.Просто и ясно

46

Анонимен

преди 5 години

Как се правят обектите в България? Ако нещо струва по проект 5 млн., нашите тарикати го строят за един милион и останалита 4 млн. се прибират в джоба. Всичко е така.

45

киро

преди 5 години

Както е писал 28/Gio преди нас, и тази поръчка е пред н-ти под-изпълнител, 'Джи Пи Груп' няма един работник на обекта. Всъщност това е само пощенска кутия с няколко счетоводители.От общата сума за тази поръчка, 30% заминават директно в брой в управляващия шеф на кметицата.Други 20% се разпределя за местни, софийски държавни служители, отговорни лица и фактори по веригата надолу. Останалите 50% се дават на партийна фирма на същите.Тази фирма наема срещу макс 25-30% фирма да извърши работата.

44

Анонимен

преди 5 години

Българите даже не разбират какво губят, като си ликвидират старите улици с тези плочки и асфалт, така че всичко си е точно! Възмущение от качеството на слагане на плочките... добре, НО Никой не пита какво става с извадените масивни бордюри и павета, които струват повече от всичките налепени плочки...и ЗАЩО са извадени... хората на запад пари дават за такъв материал. "Европа свършва до Виена", както казват на запад. Днешното поколение управляващи превръщат тази поговорка в истинска реалност! Политизирането на проблема също е много жалко - и за двете страни!

43

До 44

преди 5 години

Хич не си наясно: Якостта на гранита многократно превъзхожда асфалта и плочките. По гранитни павета могат да минават не само коли, но и танкове без да помръднат! Този тип улици са вечни.Ако се павира и изглади добре, както се прави в Европа, няма прах нито проблеми с ходовите части. Прах има в София, в Европа е чисто - там знаят как да павират. Затова трябваше да дадат тези милиони на европейска фирма да оправи центъра, щом няма можещи българи.Но българите даже не разбират какво губят, като си ликвидират страите улици с тези плочки и асфалт, така че всичко си е точно! "Европа свършва до

42

Анонимен

преди 5 години

"площада пред църквата "Св. Седмочисленици"...---Абе, ***! Пред църквата НЯМА площад! Това е "Градинката на църквата "Св. Седмочисленици", на ул. "Граф Игнатиев"! Така се казва и "Градинката на църквата Св. Георги", на бул. "Патриарх Евтимий".Израсъл съм в района!

41

VIDA

преди 5 години

А как скачаха *** за ремонта на НДК и какво стана? А реставрацията на коня пред НС - що приказки бяха избълвани от БСП и СДС - ДСБ?

40

Анонимен

преди 5 години

ЕС отпуска маса пари за облагородяването и на София и на България.Проблемът е че по предназначение отиват много малка част от парите,а голямата бива открадната.През строителни фирми и кметове близки до властта.Затова всичко се прави с нискокачествени материали,малко техника,малко на брой,нискоквалифицирани работници,и в дълги срокове.Така се реализират кражбите.За софиянци остава хаоса,неудобствата и сриването на бизнеса в ремонтираните райони

39

Го4о

преди 5 години

Ей това БСП "големи специалисти беееее!?!?!? Лошото е че БСП до сега не е ремонтирала нито една улица или площад за да се научим от тях "как се ремонтира ... ремонта!" Ха ха ха....

38

Бачо Пачо

преди 5 години

Гледам успоредно с ремонтите, в полите на Витоша се вдигат цели квартали със спретнати къщи с градинки. Сигурно е случайно и няма връзка.

37

до 41

преди 5 години

До До 29/До До 18Една добре павирана улица, освен че има европейски вид, е евтина за поддръжка. Има римски пътища от гранит които сa над хиляда години. Плочките и асфалта имат 2 години живот и трябва да се преработват.Една павирана улица вдига шум и прах и разбива ходовата част на автомобилите.Ако по тези римски пътища минават по 100 камиона на ден и по 1000 коли след един месец ще са годни само за преминаване с танк.

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33Каквото направим до 2025, направим, после..... ще си седи така 20-30гНе е вярно.После идва новия програмен период.

35

До 29/До До 18

преди 5 години

Така е, да. Но вярвам че, за 22 милиона можеха да наемат компания от чужбина, която щеше да пренареди паветата не само на граф Игнатиев ами и на още някъде където са останали. Все пак става дума за дългосрочни инвестиции и за опазване на културно наследство, а не за ремонт на баня.Една добре павирана улица, освен че има европейски вид, е евтина за поддръжка. Има римски пътища от гранит които сa над хиляда години. Плочките и асфалта имат 2 години живот и трябва да се преработват.

34

Анонимен

преди 5 години

До 37"Логиката драги ако се запознаеш, е ,че парите които плащаме за членство са 2/3 по малко от тези които завъртаме по ЕВРО програмите, и това е така само защото нашите са неграмотни."Така е, но логиката плащане два пъти. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПЛАЩА САМО НА СТОЛИЦАТА И ОТДЕЛНО ТОВА КОЕТО Е СЪБРАНО ТАМ ПЛАЩА КАТО ПОПОВЕ !!!!

33

Анонимен

преди 5 години

И какво излезна, ЕС финансира София с 160 млн ЕВРО на година, Граф Игнатиев струва 20 млн ЛЕВА. Евро парите са 320 000 млн за тази година. Обаче Пещо ми разправя глупости че бил плащал той за ремонта. КАЗАХ ВИ. ОБЩИНСКИТЕ ПАРИ СА САМО ЗА КРЪПКИ И АВАРИЙ.

32

Анонимен

преди 5 години

Проектите, които Столична община е защитила за програмния период 2014-2020 г. с европейско финансиране, са на стойност около 1 милиард евро.

31

до 35

преди 5 години

Логиката драги ако се запознаеш, е ,че парите които плащаме за членство са 2/3 по малко от тези които завъртаме по ЕВРО програмите, и това е така само защото нашите са неграмотни.