23

Галя

преди 5 години

Това е супер решение! Браво! В нашите университети има прекрасни преподаватели, но ако има и хора с познания натрупани в процес на работа, добре образовани и знаещи, ще е чудесно!

22

extremist

преди 5 години

ЗАД ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПРОЗИРА ПЛОСКАТА ИДЕЯ НА БЪЛГАРСКИЯ "РАБОТОДАТЕЛ" ЗА БЕЗПЛАТНО НАЛИВАНЕ НА ЗНАНИЯ В ГЛАВИТЕ НА ПРЯСНО ЗАВЪРШВАЩИ - НЯМА ДА СТАНЕ; ЗАЩО ДА СВЕТВАМ КОЙТО И ДА Е КАК СЕ ПРАВЯТ НЕЩАТА БЕЗПЛАТНО ???

21

Анонимен

преди 5 години

Специалисти в аулата: Колко назад е висшето ни образование?--След като прочетох това си викам - брейй, сигурно се учи някаква друга наука тук и сме 100 години назад?!Трябва да се намери механизъм между университети и бизнес--обаче като прочетох това, каква била работата - ами, че то джобс.бг ше го местят в аулата... закъсА го тоя "бизнес", закъсА" го...

20

бъдещ роб на SAP

преди 5 години

Ще дойдат от SAP да ни учат на ABAP. И ако не работиш за SAP, за нищо не ти трябва този ABAP, щото в цял сват само една фирма (SAP) го ползват.

19

студент-погромист

преди 5 години

Тия пак се опитват да ловят маймунис трици. Ще ми дойде в аулата някой изявен погромист на шефа първи братовчед да мо учи на програмиране, че да остана в неговата фирма за 900 лева да му робувам, вместо да емигрирам и да взимам 5 пъти повече.

18

Студент

преди 5 години

Зависи за кои специалности и кои университети става въпрос.ТУ-София е доста, доста добре.Казвам го от личен опит.Специално за машинно технологичния факултет мога да кажа, че хем преподавателите са много добри, хем базата за обучение е много добра.Има машини за милиони евро в лабораториите.Електронни микроскопи, металообработващи машини, машини за рапид прототайпинг(т.нар. 3D принтери)

17

Аз

преди 5 години

Више. Хахаха за какво ти е.

16

BG

преди 5 години

На хартия е добре, ОБАЧЕ - кои представители на бизнеса ще обучават студентите ? Логично е че специалист от една фирма ще учи студентите да ползват продуктите на същата тази компания, да не е луд че да преподава нещата на конкурентите !И от тук - огромната корупция която ще се появи във висшето - представители на коя компания да преподават - сигурен съм че още от сега, деканите и ректорите потриват доволно ръчичики - подаръчета, екскурзийки, банкетчета :)))

15

Анонимен

преди 5 години

Кухи ученици, кухи учители, кухи студенти, кухи професори и най-вече - кухи дипломи.Това е българското образование след фамозните реформи на Даниел Вълчев от 2007 г., когато се разваляше седянката!

14

Петров

преди 5 години

А бе те "бизнесмените" ни едни напреднали, няма що. Ккакво да учат студентите - как да не дават заплати и как да "приватизират" ?

13

*

преди 5 години

Голяма глупост е да се слуша бизнеса накъде да върви науката. Бизнеса само дърпа назад развитието на човечеството, само и единствено за едната печалба

12

вгз

преди 5 години

Висшето ни образование е управлявано от едни пост-комунистически гадове, които са много далеч от истинската наука.Има професионалисти сред преподавателите, но плявата е огромна. Роят се гл. асистенти, пишат докторати, получават 50000 лв. за реализиране на това, дето са писали, а от парите 40000 лв. влизат в джоба на рецензента. Сами докторати се делят на части, които се задават като дипломни задания на студентите...Това и аз евтино п о р н о не става, камо ли за н а у к а.

11

Анонимен

преди 5 години

Основното нещо в образованието е работата. И на ученика, и на преподавателя. Без работа имаме образовани неграмотни. После ровят в гугъл да си донаваксат, но...

10

Анонимен

преди 5 години

Единствения възможен механизъм между университети и бизнес е: бизнеса плаща, университета изпълнява. Само че, с нашите червени комунистически университетски тоталитарни наследствени ректорати, ще се получи: бизнеса плаща, ректора усвоява и на другите нищо не дава...

9

Симо

преди 5 години

В Сливен *** в 6 и7 клас не познават буквите и цифрите,ама нали има делегирани бюджети за училищата,забрана за повтаряне до 4 клас..

8

мария

преди 5 години

Дъщеря ми учи в Единбургския университет,18часа учене с 6 часа спане на почивки и да аз плащам разходите за живеене,няма такса за обучение-правителството на Шотландия я покрива.Нямат поправителни сесии като тука,един изпит с непокрити проценти и си отиваш откъдето си и тогава връщаш таксата.

7

Сержант

преди 5 години

Извинявам се. Цитирам проф. Семов- ' дипломирани неграмотници'.

6

Сержант

преди 5 години

Много назад. Произвежда неграмотни висшисти.

5

(-_-)

преди 5 години

Започва се първо с основното образование, проблемите започват от там, дори от началното. В момента имаме едно попаднало образование повсеместно с малки островчета на надежда тук-таме. Децата се обучават да повтарят като папагали високопарни слова, без да вникват в значението и произхода им. Не ги учат да мислят, а да зубрят готови модели. Така се създават профани.

4

Хана

преди 5 години

"Да си студент е хубаво нещо. Ти си безработен алкохолик, а родителите ти си мислят, че учиш" Ето това е проблемът на висшето.