266

Бат Бустан

преди 5 години

Искам, само да кажа, че "прогресивният данък" в много от изброените от вас страни има един "таван".Ето, как е в Дания. - За годишни доходи, до около 4 000 до 8 000 евро, не плащаш такси (в зависиомсот от това, дали изплащаш жилище, дългове, деца, колко време си работил).Над тази сума почват от около 36% чаааак, до 55%. Но за суми от над грубо 140 000 евро, вече плащаш само корпоративен данък (22% - доста нисък в момента). ...

265

Анонимен

преди 5 години

Защо на минималната заплата да няма данък??? Какво като е човека е беден, неграмотен или мързелив - няма значение - щом ползва услугите на държавата значи трябва да плаща няма безплатен обяд. Плоския данък всъщност е прогресивен - колкото повече взимаш повече плащаш при това за едно и също обслужване от страна на държавата така че не виждам какво му е несправедливото... Даже на моменти ми се струва че данъка трябва да е фиксиран така би било най честно и ясно!

264

Анонимен

преди 5 години

Твърдо против. Плоския данък е честен и еднакъв дял от доходите. Който иска да се договори за по-добро заплата. Стига сте стимулирали ниските заплати! Като правите все преференции на тези с ниските заплати как ще ги стимулиране да работят за по-висока заплата като с преференциите гарантирате доходи и с малко работа?!

263

програмист

преди 5 години

нито вземам 4к, нито ми е лесно!скъсвам си *** от работа, защо парите ми да отиват при *** дето правят деца на койвейр? то бива прости управници, но вече няма къде повечепари има! много има, но се крадат от управниците !!!!

262

До Бошбачкатор

преди 5 години

...В България няма синдикати....По начало Синдикатите са вид престъпни структури - те не защитават никого!!! ПРОУМЕЙ ГО!!!

261

АКО ПЛОСКИЯ ДАНЪК

преди 5 години

се премахне - заплатите ше паднат драстично, ще се увеличат в проценти и другите отчисления. ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ И ЦЕНИТЕ , А ОТТАМ И ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ РАСТЕ. ЩЕ СЕ ПЕЧАТАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПАРИ - НАКРАЯ ЩЕ СЕ ДВИЖИМ В МЪРТЪВ КРЪГ. БКП-то/БСП-то предлага тоя *** популизъм. Те самите не го искат, макар и да го приказват. Всичко е предизборен блъф.

260

Бай Гроздан

преди 5 години

До АнонименСтани програмист и взимай и ти 4000-6000 лв. Само да те открехна, че корпоративния данък е 10% и 5% дивидент. Познай дали богатите ще плащат повече от 15% и то напълно законно! И това е ако искаш да играеш по правилата. Какво ли ще стане със сивия сектор, който и сега е доста голям? Ще ти подскажа, че явно си глупав и надали ще се сетиш - просто държавата ще прибира в пъти по-малко данъци, а ти ще си останеш беден и ***.

259

Анонимен

преди 5 години

ПЛОСКИЯ ДАНЪК ВЗЕМА ОТ БЕДНИТЕ. Той трябва да се премахне. От богатите трябва да се вземе повече. По форумите има едни тарикатчета - компютърни специалисти, които се хвалят, че вземат по 4000-6000 лева заплата. Прогресивния данък ще ги удари с едно 30% подоходен данък. Бедните пък със 510 лева да бъдат освободени от данък.

258

Трябва да се дебил

преди 5 години

На 100% за да ти харесва плоския данъкНе че не сте такива около 80%Вижте в кои страни има плосък данък и после си признайте пред себе си дали искате да сме като тях...

257

Анонимен

преди 5 години

Няма файда от прогресивен данък. Увеличение на заплатата с пет лева може да доведе до минус трийсет бруто ,зависи как ще гласува дявола границите.. Ще се молите да не ви увеличават ,ако може но на ръка.Що не премахнат на пример ДДС за хранителните стоки? А? И на водата ,природния ни ресурс,дето е за всички и всеки има право на чиста вода. Щото дерът кожи.

256

Бошбачкатор

преди 5 години

В България няма синдикати. И скоро няма да има. В частните манифактури. Да манифактури, такова е нивото, синдикати не се допускат ,поне в работещия им вид. Де факто няма с кого да се преговаря. В Германия има силни синдикати, пък не виждам да им е зле и кономиката.

255

Анонимен

преди 5 години

Едно и също масло в Англия е 2 лири,а у нас-8.40 лв.Много сме възможни!

254

Иван,

преди 5 години

КНСБ е предателска клика щом настоява за премахване на плоския данък, позор червени слуги, казионни

253

Премахването на

преди 5 години

плоския данък ще е убийство за средната класа и поредния социалистически заговор срещу Родината. те затова и напъват за това, директно или със своите креатури като КНСБ

252

тъпоъгълници

преди 5 години

Плосък данък.И тия с големите заплати ще са доволни.Няма смисъл от никакви данъци,защото нещата не се разпраделят пропорционално на вноските.Сега Горанов маха тавана само на новите пенсии.А старите,получени преди няколко месеца-не.Няма значение как си се осигурявал.Мрън мрън,че старата система била по-така.Ами справедливо е тези,на които са отпуснати пенсии да изкат преизчисляване по новата система и да изберат кое е по изгодно.Ама де акъл??

251

Анонимен

преди 5 години

Плосък данък плоски политици а народо маймуни лови с трици

250

Анонимен

преди 5 години

Отдавна не бях чел толкова тъпотии в коментарите. Колко точно е справедливо да вземеш от нещо дето не е твое???Всяко предъвкване на темата с данъците е кофти сигнал към инвеститорите и съответно влошаване на ситуацията за работниците... А сега ми обяснете в чий интерес работят синдикатите.

249

Анонимен

преди 5 години

Закриване на тези измислени бг синдикати. Пазят си само собствения интерес. Защо не кажат колко фирми и фабрики имат и какви заплати дават като все за правата на трудещите се борят? Да се борят за по-високи заплати и придобивки, това е по-добре от смяна на данъчната система. Но трябват нови хора в синдикатите, а не все едни и същи лица. Те ще се пенсионират там без един работен ден! Колко са запознати с реалността при положение че са без трудов стаж?

248

До 252

преди 5 години

Либералите са леви, не са десни, а плоският данък е ултрадясна мярка. Това че го има в страни които минават за "леви", то е защото тези страни дефакто са ултрадесни и доходното разслоение (богати-бедни) в обществото м е огромно. Това е възможно благодарение на проЗЗЗтия народ който нищо не разбира и си мисли че го управляват леви докато на практика го управляват ултрадесни мафиоти които го броят за ***.

247

Анонимен

преди 5 години

Трябва да има обърната скала за данък общ доход. Примерно за сумите до 1000 лева данъка да е 40%. За горницата над 1000 лева до примерно 5000 лева, данъка да е 20%, а за над 5000 лева да е 10%. Така трябва да е заради укриването на доходи, което в частния сектор гони 70%.