286

Анонимен

преди 5 години

Плоския данък не е добър, при прогресивното облагане идеята е да се щади и укрепва средната класа и да се подпомогнат най-бедните за сметка на най- богатите. Ако се премахне данъка на минималната, парите ще се използват много по ефективно отколкото ако се дадът на държавата.

285

iceblast88

преди 5 години

Писна ни да храним безполезни и никому непотребни ***!ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО!!! ВЕДНАГА и съкращаване на поне 200 000 държавни хъхряка! ВКАРВАНЕ НА ЗАКОН, ЧЕ ПОМОЩИ МОЖЕ ДА ПОЛУЧАВАТ САМО ДАНЪКОПЛАТЦИ!!! 5г. минимум ТРУДОВ СТАЖ ПРЕДИ ДА ИМАШ ПРАВО НА КАКВОТО И ДА Е ПЛАЩАНЕ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА (ОТ НАШИТЕ ПАРИ)!!!ПАРИ КРАДЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ОТ НАС!!! 60% ОТ ТОВА КОЕТО ЗАРАБОТВАМЕ НЕ ВИ ЛИ СТИГА? НАСТОЯВАМЕ ЗА ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ, А НЕ НОВИ ИЛИ ПО ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ!!!

284

iceblast88

преди 5 години

Само в България, колкото повече данъци плащаш, толкова по малко права имаш! Или възтановяване на данъците срещу предоставени касови бележки и доказан доход, или премахване на ДОД въобще (никакви вариации)! Я пратете НАП да опишат имотите на "социално слабите братя" и да видим дали както са на помощи, дали нямат коли за по 50к и къщи и собственост за по 100к? А кога държавните *** ще започнат да плащат данъци? Намалете 800 000 държавни паразита! В 21 век имаме повече *** от всякога!

283

iceblast88

преди 5 години

Вместо да се чудим дали да има плосък данък или прогресивен защо не си поговорим за премахването му въобще? Каква е тази олигофрения? Значи данък когато получаваш пари заради труда си, после с ДДС същите тези вече обложени пари пак ти се облагат с данък! Е колко пъти да плащаме данъци върху едни и същи пари? Я да си съкратите държавните ***, да ги стройте да работят, да спрете да харчите пари за *** които не са внесли 1 стотинка! Пратете НАП в гетата! Там са ви парите, а не в работещите

282

Анонимен

преди 5 години

В Швеция е добре не заради прогресивното облагане, а понеже там се спазват правилата и има ред. Нещо, на което нашенският питеkантроп не може, пардон, не иска да се научи, па дори и да ну струва живота. Българинът гледа всекиго да прекара и да не се прекара. Липсва му всякакъв трудов морал и отговорност. Може би това обобщение е прекалено, но изключенията са малко. Българинът е свикнал да чака и да иска, а не да запретва ръкави.Не са ви виновни политиците и бандитите, от вашата среда излизат.

281

Анонимен

преди 5 години

Защо си мислите че само тия дето са се скъсали от работа и от учене имат сериозни доходи в БГ, по мойте наблюдения е по скоро изключение. Най- заможните ми познати, са много далеч як труд и учене.

280

Анонимен

преди 5 години

В Щвеция данъка е прогресивен, 50% +. Една добра страна за живеене. В България 10% и всичко що горе читаво бяга. За здравеопазваето да не говорим , сравнение няма. Само мутри, крадци и политици са добре. Именно те не искат прогресивно облагане. Като са толкова умни и изкарали милион, полвината данак. И без това са скрили поне още толкова.

279

Анонимен

преди 5 години

Ако аз работя като чистачка в хотел Кристал на Златни пясъци и по договор получавам 510 лв.,а на ръка- разликата до 900 лв.,то приспадайки ,да речем, 60 лв. за всички осигуровки,ще получавам нетни пари 840 лв.Пита се колко ще получава при подоходното облагане някой,чиито договор е за 900 лв.????!!!!!

278

redordead

преди 5 години

Значи, който е учил и вложил от времето си да напредва, т.е. вместо да е нон стоп по кръчми и да се прави на батка и пич и е зпочнал да бере плодовете на своя труд,, дайте да му взимаме повече пари, че да има за бедните, вече се реши, че децата на хората със средни доходи няма да получават надбавки...ами тогава да задължат и всеки, който се осигурява на максималният праг, да дава поне един път седмично безплатен обяд за 20-***, дето са на минимална...

277

Анонимен

преди 5 години

В РАЗВИТА ЕВРОПА ИМА НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ И НАГОРЕ ДИФЕРЕНЦИРАНО ЗАПЛАЩАНЕ И ДА ПРИЕТО Е В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ ПО УМНИТЕ/ ПРИ НАС ДЕЦАТА НЕ УЧАТ ЗАЩОТО ГЛЕДАТ КАК ДОАНЧУВЦИ, МИНКУ, СТАЙКУ, БЕНЧУ СА ВЕРНИ НА КОГОТО ТРЯБВА И СА МИЛИОНЕРИ НИЩО ЧЕ Са учили недоучили/да плащат по вече от останалите.

276

Анонимен

преди 5 години

Да първия е мързелив и за това около 2 милиона такива са извън България вече в държави в които има подоходно данъчно облагане и ще си останат там, и освен това човек с нисък доход как по- точно ще догони втория, дори и да е работлив и да иска да се развива в БГ

275

До 289

преди 5 години

Да, никак не е справедливо. Първия е некфалифициран или мързелив или укрива доходи и дава само 720 лв. за държавния фиск или общото благо. Втория се е скъсал от учене и бачкане и допринася с 6000 лева за добруването на нацията. Наистина не е честно.

274

Анонимен

преди 5 години

Ще го обясна на хората с 4-то класно образование, за да го разберат, че тука май има много такива. Значи на човек със 6000 лева годишен доход данъка му е 720 лева и му остават 6000-720=5280 лева с които да живее, да си плаща сметките, да се развива като личност и да отгледа и възпита и изучи деца евентуално. На човек с доход 50000 хиляди годишно данъка му е 6000, остават му 44000 с които да направи същото като първия, та питам кое му е справедливото на този данък.

273

Анонимен

преди 5 години

От плоския данък печелят само много богатите, който не е такъв и е за плоския данък е ***.

272

Ван дер ДеБил

преди 5 години

До Трябва да се дебилМизирабълско е да започваш с такива постановки. Който не пее в хора по-добре да не пее, така ли? Ясно е като бял ден, че отмяната на плоския данък ще натовари средната класа и ще развърже ръцете на уоправляващите за произвол. Напр. ами няма тази година да актуализираме данъчната скала защото идват избори или пък еди кой си от ЕС ще идва в България и не можем да се "излагаме"..... Помисли си малко преди да заклеймяваш.

271

Анонимен

преди 5 години

Има ли кранове в Нефтохима?Цакат ли ни с качеството на горивата от него?Има ли монопол при данъчните складове за гориво?Получават ли свързани фирми с Нефтохима най-големите обществени поръчки като се отстраняват всички кандидати, за да спечели когото трябва?

270

Олег

преди 5 години

Интересна книга, съставена от няколко различни статии относно плоския данък.Направих си труда да я прочета до средата и общо взето, изследванията сочат че плоския данък стимулира инвестициите в страната и е полезен за държава като нашата.ime.bg/var/images/FlatTaxBook.pdfВсеки си има свое мнение, не искам да влизам в спорове, просто споделям експертно четиво съм намерил по темата. Според мен, плоския данък е един много справедлив модел.Поздрави,Оле

269

az

преди 5 години

въведат ли необлагаем минимум ще се увеличи драстично сивия сектор - всички малки фирми ще започнат да дават заплати от 510 лв и другото под маса.А относно прогресивния данък - не е лоша идея , но за по-големите суми и границите внимателно трябва да се обмислят. Например до 1000 - 10% , 1100 - 11% , 1200 - 12% и т.н. до някакъв максимум

268

Анонимен

преди 5 години

До SHEFA8000 евро на месец, са 96000 евро на година и ги взимат под 10% от обществото там.4000 евро на година, няма да ти стигнат и за наема на стая. Минималните им заплати, пак плащат над 30%.

267

Анонимен

преди 5 години

Само на мен ли ми омръзна, да гледам, как хора мизерства със заплати от под 1000 лева ? Минималнта, трбява да стане 1500 лева. Не след 10 години, не след 24 месеца, а днес и сега. Защото не искам, 50% от населението около мен, да са работещи бедни. И не ! Не са мързеливи готованци, защото много от тях са минали по "пътя" - минали през университет, учили са се, старали са се, работели са, вярвали са в промянта, спазвали са законите и са добри хора. Нима смятате, че е честно ?