320

Анонимен

преди 5 години

Абе не знам колко лева е дала държавата за моето образование, но знам от къде ги е взела и това е парите на родителите ми ми на техните родители. Претенции към мен след образование може да има само баща ми или майка ми, защото те са го платили. Те са ми плащали квартирата и храната докато съм учил. Ако някой иска да има правото на претенции, да ми поеме разходите, осигурявайки ми НОРМАЛНИ условия за учене. Всички останали да ми ръбат чучура до припадък.

319

Анонимен

преди 5 години

До АнонименГлобата била възпитателна мярка... Ей, много ти се иска да имаш роби, нали ?

318

Анонимен

преди 5 години

Защо да не ти даде шанс - изкарай стипендия за инженер, докажи се в голяма българска компания 5 години ще минат като миг и после чуждите компании ще те лапнат като стой та гледай. А ако искаш да растеш тъкмо ще си бил достатъчно време и ще ти се открие път нагоре.

317

Анонимен

преди 5 години

До АнонименХехехе ...Айде, моля те. Тея ми ги разправяй, ако бях израстнал в богат квартал в Амстердам. Но съм от беден такъв в София и са ми много ясни нещата.

316

Анонимен

преди 5 години

Никой началник не уволнява хора за щяло и нещяло - вложили е пари в тях. Затоав глобата е възпитателна мярка, а не наказателна.

315

Анонимен

преди 5 години

Евала и дръжава - сега, даже няма да ти даде шанс и да се реализираш навън = стой и робувай за 1000 лева, ама знай, че 1000 лева е ехеееее, мнооо висока заплата.А пък я да изкараш някой лев, ще трябва да имаш по 4-5 въоръжени пазача по-всяко време .... България в 21 век ...

314

Анонимен

преди 5 години

322 - пресилваш нещата и ги манипулираш. Началникът носи отговроност за служителите си. Когато има кадърни хор ги награждава, а като има некадърни - наказва ги. Правят се атестации по реални показатели - примерно брой продукция за дадено време, също дали правиш брак, дали идваш пиян, дали закъсняваш, дали ходиш размъкнат и т.н. Началникът може да те накаже ако след устна забележка не си вземеш поука, както и да те награди, ако е доволен от работата ти. Той има интерес ти да се разиваш-

313

Анонимен

преди 5 години

По принцип работодателите са тези, които щракат с пръсти по дискотеки и кръчми на чалга изпълнители. На нормалния работещ нито му стигат силите, нито средствата за това. Така че, наистина съм съгласен да се предприеме нещо относно интелекта и морала на тези, които слушат чалга...

312

seira

преди 5 години

КОМУ Е НАПРАВИЛО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, КАК ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА РАБОТА, СЕ ТЪРСЯТ ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИ КАНДИДАТИ С ДОСТАТЪЧЕН СТАЖ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА, НО ... АКО МОЖЕ ДА "СЛУШКАТ" И ДА РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ?!"ДЪРЖАВАТА" ПОСТОЯННО "ТРЪБИ" КАК СЕ НАСЪРЧАВАЛО СТАРТИРАЩИЯ БИЗНЕС - ГЛУПОСТИ!ЧИНОВНИЦИТЕ СИ ТЪРСЯТ НАИВНИ "БУШОНИ", ЗА ДА КРАДАТ ПАРИТЕ ПО РАЗЛИЧНИТЕ ПРОГРАМИ!А КАДЪРНИТЕ "СПЕЦИАЛИСТИ" ПО ФИРМИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ "БУШОНИТЕ" НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПРИ НАРУШЕНИЕТО НА ЗАКОНА, ИНАЧЕ - УМИРАЙТЕ ОТ ГЛАД!!!

311

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 319Масите не са важни.

310

Анонимен

преди 5 години

кои са тези 1,2 милиона ***. Бъди по-конкретен.

309

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 316Тоест, ако АЗ съм ти шеф, щемога да правя с теб, КАКВОТО си искам, защото ако скръцна със зъби и 4 години обучение и вякакъв стаж, не само ще са безмислени, ами ще ти вземат повече пари, отколкото е възможно да изкараш за 10 години. Ти ОСЪЗНАВАШ ЛИ, до каква злоупотреба, може да се стигне ? Или си "шеф" и си от хората, който вярват, че "слугиня" е правилният термин за камериерка ?

308

Анонимен

преди 5 години

към 311 съм се обърнал

307

Анонимен

преди 5 години

315 - а колко души ще се навият цените в образованието и здравеопазването да подскочат пет-шест пъти? Ти може да си съгласен, но не мисля, че мнозинството ще се съгласи.

306

Авраам

преди 5 години

До Анонимен 316Може ли ... едно номерче да сложиш, че не се знае кой мъм кого се обръща.

305

Анонимен

преди 5 години

314 И стига с това - Държавата - Аз едни 1.2 млн паразита, коло е дала ? Защо дава ? Ако спрем, да им даваме, ще измрат от глад за няколко седмици и знаеш ли, колко пари ще имам, а ?

304

Анонимен

преди 5 години

Ще те глобят.Ако предположим че заплатата ти е 1000 лева. и работиш 5 години. И от тези 5 години напуснеш на втората ще те накажат с 4000 лева умножено по 12 плюс лихвите.Ако пък се скатаваш от работа ще те глобя с процент от заплата. При втора скатавка. Двойно. При тета скатавка ще те уволнят. Тогава няма да плащаш неустойка, но няма да получиш и препоръка за следваща работа, а щом си уволнен, а не си напуснал сам, губиш това време през което си работил като стаж.

303

Анонимен

преди 5 години

До 314Честно ли - да ...

302

Анонимен

преди 5 години

А колко лева е дала държавата за твоето образование и здравеопазване а?искаш ли лекарствата ти да струват 5000 лева, да няма безплатни учебнци д 4 клас, да няма ученически и студентски такси с преференции и какво ли не?

301

Анонимен

преди 5 години

Добре - а ако ми дойде супер-турбо яката идея и реша, че ще я развия, намеря пари и почна, но се окаже, че ъм работел само 4 месеца от тези 5 години, ще ме "глобите ли" ? А ако остана безработен ? Пак ли ? Ами по-добре, да си платя образованието и така да е ...