340

Анонимен

преди 5 години

Един смачкан "бизнесмен " се опитва да ме убеди, че бизнеса е по - важен от служителя на бизнеса. В интерес на истината тоя е толкова неук, че не разбира, че се опитва да обясни как кокошката е преди яйцето. Или обратното. няма значение. Нормално. За бизнесмен искам да кажа ;))) Толкова са му способностите ;))) Експлоатацията на хора в нужда не е ядрена физика и не е нужно да си умен. Но е нужно да си неморален. Мисля, това казва всичо за българския бизнес.

339

Тъпи

преди 5 години

Хайде Хитри Чуждестранни Капиталисти ,направете както искате и Университетите в България ще бъдат затворени . Скапани мутренски и чуждестранни грабители наречени бизнесмени .Аз бях бизнесмен в БГ и давах добри заплати но самата държава по точно подкупните политици свързани с НАП ни унищожи .Бай бай Красива България

338

Титаник потъва

преди 5 години

Не останаха студенти, сигурно Бизнесът чака братята римляни да следват,ама те знаят,че много като учиш далеч не стигаш. Така че бизнесмени бъдете благодарни на хората дето ви работят все още,защото скоро ще останете без тях. Титаник потъва: българи, крави, мишки спасявайте се!!!

337

Анонимен

преди 5 години

"МЛАДИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА УЧАТ, КАК В СТОКОВО-ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА, ДА ИМАТ СОБСТВЕН БИЗНЕС, Т.Е. ДА СТАВАТ КАПИТАЛИСТИ!"Дам, нека да имам "само капиталисти". Само шефчета, който си правят всичко сами и не работят с никого другиго ... О извинява - това е момента е идеята в България ... и нашата икономика го показва :)И това със спеца и продавача кърти мивки. Я обясни разликата ? На спеца му изгаря работата, на специалиста фермичката ... И двамата са прецакани.

336

seira

преди 5 години

"АКО РОБЪТ НЕ ПОИСКА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН - НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ПОМОГНЕ!"ЕДИН ИНДО-БЪЛГАРИН, БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ, НА ПАЗАРА ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПРОДАВАЙКИ СОБСТВЕНАТА СИ ПРОДУКЦИЯ, Е МНОГОКРАТНО ПО-СВОБОДЕН ОТ "ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИЯ" IT СПЕЦИАЛИСТ В ПРЕСТИЖНА ЧУЖДЕСТРАННА КОМПАНИЯ - ФАКТ!МЛАДИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА УЧАТ, КАК В СТОКОВО-ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА, ДА ИМАТ СОБСТВЕН БИЗНЕС, Т.Е. ДА СТАВАТ КАПИТАЛИСТИ! ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМАМА ЗА РАЗВЪЖДАНЕ НА ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИ, ОГРАНИЧЕНИ ***!!!

335

Анонимен

преди 5 години

МЕТРО, БИЛА, Т-Маркет, ЕВРОПА, ФАНТАСТИКО, КАУФЛАНД и всичик магазини за дрехи като затворят ще видим дали има бизнес или няма. Ще рупате банани през зимата и по никое друго време и ще се редите на опака за домати от 5 до 6 сутринта. И няма да можете да вземете повече от литър мляко нито ще знаете какво значи маркови дънки.

334

Анонимен

преди 5 години

дай предложения какво да правим като изгоним бизнеса. Периода 1945-1989 сме го преживели вече. Завърши с 25 милиард дълг . Към днешна дата има и значителна безработица (която слава Богу малко се сви). Ако изгоним Биреса тя ще скочи с 200 процента

333

V

преди 5 години

стига с тоз бизнес ве . Става въпрос за селски тарикати които не искат да работят и за това се изживяват като чурбаджисти .Аз съм работил по части за почти всички немски автомобили без да ми искат никакъв кетап .Като се почва работа само с лична карта ,а вече и нея не искат заради закона за личните данни .В някой от тези фирми има тест .Ама уж за интелигентност ,а всъщност да не вземат мангго .В БЪЛГАРИЯ НЯМА БИЗНЕС.и никой от нас не е длъжен да плаща по 40 000 за сред и 50 000 лв за виш кетап

332

Анонимен

преди 5 години

до 344 - въпроса е че в моменат се рекламират кредитете като нещо много лесно и много безопасно, а това не е така. Ако на хората им се рекламира истината колко опасно нещо са кредитите не бих имал нищо против да се рекламират и самите кредити.

331

Във Видин

преди 5 години

има завод за минно дело. ИЗключително опасен. 14 смъртни случая, включително и на сина на собственика. Не отговаря на никакви стандарти. На няколко пъти искат да го затворят,но хората буквално се молят да работи. Да, те умират в него и пак се молят завода да работи, защото иначе трябав да умират от глад. Завода дава рабоата 600 човека. Същата работа и с шивашките цехове. И с миньорите. Това е робия, но ти дава работа. Другото те обрича на смърт.

330

Анонимен

преди 5 години

Бизнеса създава и разпространява хранителните продукти без които не можем да живеем - сирене, хляб, месо. Иначе ще има опашкиБизнеса продава лекарстваБизнеса продава книгибизнеса продава ДРЕХИ - ако някой иска може да ходи гол.бизнеса продава учебници, тетрадки, несесери, химикалки, моливибизнеса е във всички сфериБизнеса дава работа на хората в един цех работят поне 500-600 човека.

329

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 341Правилото е, че ако неможеш да си го позволиш, не си го взимаш. Единственото нещо, което става, да е на кредит е жилището, защото кредита в един момент става по-евтин от наема. По-сигурна игра е. Така или иначе, наема няма да ти се върне. Но при къщата, имаш шанс, да останеш с нещо накрая.

328

Анонимен

преди 5 години

до 340 -а на бездетните им съседи кой им е дал работа? вярвам - не са безработни.Ако не са на държаван работа значи пак бизнеса им дава рабоат, т.е. по непряк път пак бизнеса плаща, за твоето образование а?

327

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен340 - Безнеса не ползва "безплатно" кр3тен такъв. Бизнеса плаща заплати. Това, че в България са ниски заплатите е проблем на българите, които са 500 лева се продават, не на бизнеса. Създайте си съюзи, не бъдете зависими от минималната заплата и ще се оправят нещата.

326

Анонимен

преди 5 години

336 - значи голяма грешка е че се рекламират банки и лотарийни игри. Банките въобще не са сигурни. Лихвите по депозити и влогове са много малки, а ако теглиш дългосрочен кредин нещата могат да се променят много бързо - например да те изхъвърлят от работа - а лихвите си се трупат. Лизингите също не винаги са вариант. На моя приятелка й откраднаха джиесема, а тя още 2 години имаше да изплаща 650 лева. на лизинг.

325

Анонимен

преди 5 години

Дори бездетните ми съседи са плащали за образованието ми. От къде на къде бизнеса ще ползва последиците от техните инвестиции безплатно? Ако искате комунизъм за бизнеса да вземем да върнем комунистите на власт. А, забравих, тогава няма да има бизнес... Я си гледайте смачканите бизнесчета и не се занимавайте с рекет, защото вътрешния човек може всичко...

324

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 337Направо милионерски квартали са ... Всички карат Голф 3, някой любители са още на двойка. половината вход е безработен, другата е на 900 лева. В с.Киречево сигурно е сериозна сума, но в София не е.

323

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен332 - А защо не тегля една майна на теб, университетие и всички останали откачалници, не си скъсам паспорта и не завърша в чужбина, където не искат да ме поробват.

322

Анонимен

преди 5 години

беден квартал в София НЯМА. *** в Провицията да си говорим за беднотия. Ще те пратя у Родопите, да видиш какво е бедност. Това Люлин, Княжево са богати квартали в сравнение с Кърджали и Смолян..

321

А сега де

преди 5 години

Демокрацията не е само песнички и свободно разказване на политически вицове ! Айде сега взимай кредит за да си купиш жилище ,кола ,вещи .Ако не можеш да върнеш взетия борч взимаш пушката отиваш в някой оживен магазин ,мол и почваш да пуцаш хора и чакаш демократично да те разстрелят .Ето това е капитализма /демокрацията.В САЩ ежедневно го практикуват , наслука !