360

Анонимен

преди 5 години

До 364И как смятал, да го постигнеш. Ако се заговори на сутринтa, че може би ще има национализация в идните месеци, до обяд всичко ще бъде изнесени от България

359

Циник

преди 5 години

Аааахахаха....xиените с бентлитата са го измислили пак! Държавата ( от която крадат яко...крадат и еврофондовете...както писа Биволь ) им подготвя БЕЗПЛАТНО роби...те не плащат и стотинка....ама искат веднага след завършването да им сложат прангите, да ги жигосат , и да ги юркат.Еееййй, толкова дебеловрата наглост на едно място - само в БАлгария.Племеничката ми учи в Цюрих...отличничка е ...влезе с изпити и конкуренция..*** ще и кажа - да се върне , да работи за Бенчо и Миньо...да е патриот..

358

Анонимен

преди 5 години

Аз съм за, да се плаща добре на кадър и те кадри. Ни на некъдърниците - те са си числа ли леглото, като са пили и друслаи в гимназията, а сега са част от ластика на София Нощ и Ден. За просото и глупавите - Нищо. Само хляб.

357

Ели

преди 5 години

Затова правим следното 51% държава, 49% - частен сектор.Особено дейности касаещи Нац. Сигурност.Здравеопазване, енергетика, водна инфраструктура, високи технологии, качество на храни - селско стопанство. Военен сектор - производство на оръжия. Сигурност - престъпност .ПравосъдиеВ тези сектори трябва да има визия за минимум 20 г. напред.Сега какво?Газпром кани Булгаргаз на преговори преди месец.Булгаргаз не преговаря, изведнъж топла вода и газ, парно - поскъпват с 9%.Не стават така нещата

356

Мандахерц

преди 5 години

Ми *** "бизнесмени", като имаш кадърен човек и не му плащаш или го спираш да се развива заради някой свой човек(на шурея баджанака на директора) и той ще избяга пък махнете държавна поръчка и "бизнеса" да спонсорира кадрите си, на готово и без пари искат "бизнесмените" кадри!

355

Пешо

преди 5 години

Образованието е България е порно от най-лошото. "Бизнесът" е същото. Трябва половината население да се изсели за да се сетят "шефчетата" че някои основни неща в държавата са сбъркани.

354

Анонимен

преди 5 години

Бизнес в България??? Български "бизнесмени"??? Има ли такова нещо? За да разберете, застанете на летището и задавайте въпроса на тези, които заминават.

353

Анонимен

преди 5 години

Егати напредъка българската олигархия и едра буржоазия преоткри крепостничеството и робството от времето на феодализма и го периложи на собствения си народ.В Дания бразованието е безплатно и никой не мисли да бяга защо ли, ми защото имат работа след това и то с това което са учили без ограничение в сферите.Пък това се дължи на факта че те нямат на власт олигарси феодали да ги експлоатират.

352

Ели

преди 5 години

Когато държавата няма икономическа стратегия, и кои отрасли да се развиват, липсват специалисти. Затова Л. Живкова навремето започна чрез фондации да изпраща лекари на специализация в чужбина.умен човек.От 5-ти клас се вижда, какви дарби има детето.Ако иска да е лекар - биология, химия, език и става професионалист. Изучава само тези предмети.А не да носи тежки раници и да бъде кадър с богата обща култура.Образованието е сериозна инвестиция, дори монтьор и т.н.

351

Ели

преди 5 години

Целта на университета е даде основа, базисни познания, след което се развиваш сам, всеки архитект, инженер, лекар, биолог, физик и т.н. върви по този път, ако желае да е професионалист и учи цял живот.Много гении получават по-рано знания, дете на програмист от 5 г. почва с програмите в бъдеще е на по-високо ниво от колегите. Учени дори са прекъсвали образованието си, когато няма какво да научат.В момента нямаме ядрени физици, архитекти, лекари - защото нямаме дългосроч. икон. стратегия.

350

ЖОРО

преди 5 години

Ами тоя като толкова знае, защо не каже на бизнеса, вместо да кара коли за по 100 000 хиляди, да развърже кисиите и да вземе да плаща на служителите си както плащат в другите държави и да видим тогава дали младите ще бягат.Ама по лесно е държавата да ги изучи, а бизнеса да ги ползва и пак да си кара колите.Е няма да стане.

349

Анонимен

преди 5 години

Като почне да плаща бизнесът стипендии на ученици и студенти, както и нормални заплати на работещите, тогава да си отваря гагата и да вади претенции! Аман от наглеци!Моето образование е платено от родителите ми. Никой частник стотинка не се е бръкнал. Откъде- накъде ще имат претенции тия зверове ненаядени и крадливи?!Децата ми учат сега в чужбина и се надявам да останат да живеят и да работят в нормални държави поне те, след като ние не успяхме да се спасим по-навреме.

348

370,

преди 5 години

Както за останалите, така и за лекарите не е правилно. Слабата държава няма нито образование, нито кадри. Да са мислили мутрите навреме, преди да се разбяга всичко качествено. Като почнат да плащат и спрат да се подиграват с хората, може и да проимат такива. До тогава - да фалират! Съвсем заслужено им е.

347

Анонимен

преди 5 години

Мутренският бизнес, т.к. у нас друг няма, да си гледа работата. Щу съм първата, която ще оспори подобно ограничение, прието със закон, в СЕС. Никой не може да налага такова ограничение. Бизнесът ще има претенции, когато сам плаща по договор на даден студент, т.е. когато му отпуска стипендия. Всички останали, учещи и завършващи тук, ще работят там, където ще се чувстват най-добре. Който иска крепосничество - да върви Ким Чен поредний.

346

Един

преди 5 години

Този *** не знае ли, че робство по нашите земи няма откак съществува България.Да вземат т. нар. "работодатели" да плащат нормални заплати, като в Словакия и Полша. Или да закриват "бизнеса" за да освободят ресурс за по-способните от тях. И ако вярва втова което е казал, най-добре да смени доствчика на наркотици...И да, алчността е това дето ще разруши страната ни, ненаситната алчност...

345

абсурдистан

преди 5 години

А не може ли бизнесът да заплаща образованието на кадрите от ,които има нужда ?За лекарите е правилно -трябва да остават в Бг поне 5 год.Иначе излиза ,че най-бедния народ обучава студенти за бизнеса и за най-богатите държави . и за същия тоя "народ" няма лекари ,а ще му вдигнат такса здраве с още 12 %

344

Бобчо

преди 5 години

След 8 години стаж по специалността най-накрая намерих време и сили да завърша висше по специалността си. Първия ми опит беше веднага след средното и го прекъснах за да си работя по специалността и не съжалявам. Та записах аз задочно и си го завърших. И заключението за мен е, че образованието ни не струва. От 64 колеги в началото, завършихме 44. От тия 44, четирима работим по специалността, другите са магазинери, берат ягоди в Англия, има един стана гумаджия...

343

Анонимен

преди 5 години

Прочетох цялата дискусия от първия до последния коментар и останах с впечатлението, че банда алчни социопати нямат нужда от качествени служители, а от данъчни облекчения и държавни субсидии за да може не само те да карат мерцедеси, а и те и любовниците им да карат ферарита. Е, няма да стане. Да ми обяснява полуумен идиопат, че не ставам за нищо, след като го знам с какъв успех е завършил основното и средното и как е изкарал университета при тоя недостиг на студенти, е, сори, ама не става ;))

342

Анонимен

преди 5 години

България е държава, която се е утрепала от инвестиции в хора, инфраструктура, здравеопазване, образование... Да се закрият направо училищата, болниците, пътищата, защото от толкова кражби всичко е на зверска загуба и без това. Направо и държавата да се закрие, защото и тя е яко на загуба, само кредити дрънкаме оттук и оттам. И на тоя дилъра му може да му закрие сметката, явно зле му се отразяват тия субстанции дето ползва...

341

Анонимен

преди 5 години

Бизнеса ползва безплатно моето образование, което е изключително скъпо и за което са платили майка ми и баща ми. А кой е кр3тен се видя ;)))