11

Цар на волята си

преди 5 години

Днес попаднах на новината за откриването на играта в НДК и се зачетох в статяита и коментарите. Българи, играта си я купих преди две седмици и за разлика от разбирача, който нито я е държал в ръцете си, нито я е виждал на живо, съм я играл. Спукахме се от нови и нови игри вече две поредни съботи и недели! Да, това са карти, но в тях е вложен огромен смисъл. Всяка карта е образование, а правилата са такива, че никога не омръзва! Подкрепяйте такива проекти, подкрепяйте България и българщината!

10

Коментатор

преди 5 години

Изгледах филма за полковник Серафимов, много е добър, въздействащ, трябва да се прожектира и в училищата. Знаех за полковника от историята, но краткият филм не само опресни знанията ми, даде ми повече. Браво на авторите. До 5:Вместо да учиш децата си, че са роби и да им внушаваш омраза и прочие, нека да видят филма. Миналото не е повод за омраза, това са уроци, които са безценни. И мюсюлманите празнуват Освобождението, вярвай ми.

9

До 5

преди 5 години

Винаги се питам нашите съседи и те ли са били в робство?! Те изграждат държавите си (говоря за всички балкански страни без Т-я) смело и с яснота за бъдещето, само ние твърдо и упорито рушим собствената си държава. Роби та роби. Е, добре, какво печелиш от това като втълпяваш на детето си, че дедите му са били роби.

8

Стоян

преди 5 години

Хахаха! Разгледах играта и ми хареса! Учениците са я мислили главно за ученици, а като гледам секцията с коментари тук е добре и другите да я вземат и се образоват. Интересно кой в България ще има финансите да направи игра в стил Уаркрафт и след това да я продадае за над 30 кинта при положение, че масово хората недоволстват като им искаш пари за нещо различно от алкохол и цигари. А тесногръдите фанатици да не смеят да четат на Вазов Под ИГОТО, че заглавието ше ги засегне. АХАХАХА, смешно еееее

7

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Не е точно така. Защото при "Иго"-то няма кръвен данък и продажба в робство по пазарите на Османската империя. От Wikipedia : "Състояние на чуждо държавно управление, при което дадено население е обезправено и лишено от възможността за самостоятелна политическа, икономическа и културна изява."

6

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен #5: Иго = робство!

5

Анонимен

преди 5 години

Аз се отказах като прочетох "Османско иго". Поздравления за ентусиазма, но само с него не става. За съжаление в днешните времена на усилено налагане на толерантност и коректност Историята страда много. Аз лично избягвам такива преиначавания. Моите деца знаят, че е имало робство, а не иго, присъствие и т.н. Доказателства за това са стотиците писания на автори от "онова време". Щом за тях е било робство, значи и за нас трябва да е така.

4

Жоро

преди 5 години

И аз като 3 исках веднага да я купя и също се разочаровах. Стандартна въпрос-отговор игра. Минута е много с карти. Виждали ли сте настолната warcraft? Гигантска като карти, сгради, фигурки. Като ще крадете - хванете механиката на най-успешните борд игри (няма смисъл колелото да се измисля пак) и адаптирате българската история. Малко сценарии и битки имаме, нали? Браво за идеята и реализацията, няма спор! Но това е "прахосъбирачка".

3

Анонимен

преди 5 години

отворих да я купя веднага. Ако не е за ученици, кой ще седне да я играе?От чист патриотизъм един два пъти.Напълнили една кутия с карти /90 със събития/ и 30 специални, каквото и да означава и айде.Измислите нещо по-интересно другия път, а тази игра да е бонус към него.Аз лично се отказах, съжалявам. Иначе шапка ви свалям за ентусиазма.

2

Браво

преди 5 години

Браво !!!

1

от сидниАав$тралия

преди 5 години

е то тая игра я пишат гоУемите на световната сцена, а българите са само евтини изпълнители. И между другото не сме имали по слаби журналисти от 681г.