66

Анонимен

преди 5 години

Вече не се сеят много домати, защото е трудоемко. Българската лютеница се прави с китайско доматено пюре, което е много изгодно. Като сложиж и 30 % нишесте, става още по печелившо.

65

Павел

преди 5 години

До кирилКириле,Ок си, ама я ми кажи кой трябва да дойде?

64

анонимен

преди 5 години

На истина са скъпи зеленчуците но доста от нас които сме си на село не искат да садят и отглеждат зеленчуци и животни "е по ми е лесно да отида на пазара и си купя."

63

кирил

преди 5 години

Май пак някой ще си ходи отново.И май този път ще му е за последно

62

Тъпи

преди 5 години

Дигодина и пенсионерите ще си отидат от глад .Правителството и народните избраници ще се возят безплатно със служебни автомобили,командировки,конференции с безплатна вечеря и много много безплатно.

61

От 65

преди 5 години

До Анонимен 68. В случая говорим за един и същи продукт не става въпрос за сравняване на полски червен консервен домат с български розов домат. И само между другото бая български розови домати изядох тази година за по 3-4 лева килото и въобще не могат да се сравнят с тези на тъщата, дето ги гледа в градината. Да не говорим, че тази година не можах да попадна на нито една вкусна диня или пъпеш, нищо че купуваш от скъпите български сортове !

60

Тъпи

преди 5 години

Капиталисти добре дошли или вече сте добре настанени в България. Правителството изгони малкия и среден български бизнес .Правителството изгони много българи от българия само и само да присвояват от Еврофондовете и суми под масата за добре дошли Капиталисти Милионери и Милиардери които изнясат оборотите и печалбите .Къде са българските търговци и производители в Големите ,малките градове ,и селата ?РАДВАМ СЕ ЧЕ АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО СМЕ ИЗВЪН ОБИЧАНА И ПРЕКРАСНА БЪЛГАРИЯ

59

Анонимен

преди 5 години

Хаха, естествено че вносът определя цените! Ако го няма, родния търговец и по 10 кинта за кило домат ще се пробва. Мизерници...Само мрънкат това онова, субсидии ниски, добива нисък, дъждове, слънце... всичко за идеята да вдигнат цените. Качеството пък едно от най-ниските възможниМиналата седмица ядях "скъпи" домати у Гърция за 1,3 евро килото. Толкова вкусни у нас тази година не съм ял. Нека им е скъпо и зле

58

Анонимен

преди 5 години

Цените в България се определят от лакомията на търговците. Ако спрем да купуваме, всичко ще си иде на мястото. Ще си ядат пластмасовите чушки и домати, и омекналите дини

57

Купувач

преди 5 години

В Одрин половината автомобили са български, с регистрации от Бургас, Хасково, Кърджали, дори от бившите производителни райони Пловдив и Пазарджик, че и от София. Всичко живо купува домати, сирене, кисело мляко, месо, дрехи от Турция, че е по-евтино, а и по-добро. Останалото емигрира и не се кани да се връща тук.По пазарите и редица магазини в чужбина храната е по-евтина и качествена от нашата. За Западна Европа говоря. Ми вдигайте си цените.Само не знам на чий гръб ще лежите вече. Не останаха!

56

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен74Къде си виждал в България пустееща нива?Ти си един градски партиен секретар, който не знае от кой край се държи лопатата.

55

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПри соца пенсионерите сами си отглеждаха доматите, не бяха мързеливи готованци като тебе.

54

Анонимен

преди 5 години

До систематаЕ сега при капитализма и демокрацията работите почти безплатно по цял свят берете ягоди, а в България платените и собсвените ниви пустеят.

53

Анонимен

преди 5 години

До Само в БългарияТи май хич не си умен.Консервните полски домати са едно, розовите български - друго.Непродадени български домати не остават. Така, че защо да се свалят цените?Като не можеш да си позволиш хубавите и скъпи български, нагъвай полски.Никъде не е казано, че всички трябва да ядем едни и същи.

52

Търговец

преди 5 години

Който не му харесва да не купува, никой не задължаваме насила да купува. Койт иска евтино да ходи в Северна Корея.

51

Анонимен

преди 5 години

Типичен бг-земеделец, проблемът са му малините, че не успяват да изкарат печалба, хахахаАз от статията разбрах че всички в бг печелят много повече от миналата година именно заради високите цени на вносне стоки. Защо винаги бг-производителите така правят сметките че тяхната продукция да е по-скъпа от вносната- независимо на каква цена се внася.

50

Само в България

преди 5 години

Страхотна логика извадихте. Внасяш по-евтина продукция отвън и местния производител вдига цените. Защо ми се струва, че когато пазара е залят от по-евтина вносна продукция местния производител би трябвало да продава малко по-евтино ? Нали това е принципът на пазарното стопанство или май е време да признаете, че у нас действащо пазарно стопанство няма, а има само картелни уговорки ?

49

системата

преди 5 години

Дайте ми безплатна чужда земя и безплатни бригадири да работят като при соца и ще има български домати.

48

хаха

преди 5 години

До РеалистТи помниш ли как беше производството пи социализма?Бяхте откраднали земята от хората.и насила карахте ученици, студенти, работници да работят ангария на полето за 40ст на ден.А готовата продукция излиташе за да храни партините ръководители на СССР.Иска ти се някой пак да работи безплатно, нали ко мунде про кажено?

47

Реалист

преди 5 години

Така е при демокрацията и пазарната икономика в България - производство няма, вкл. и от селското стопанство, разпродава се каквото се натрупа при социализма, но то все някога ще свърши и тогава няма да има и внос, защото няма да има с какво да се плати този внос.