18

Вини

преди 5 години

Гледайте филм,Боржиите ще ви стане ясно,за катола,лицемерие

17

Ха-ха

преди 5 години

Разликата между мафията и католическата църква не е кой знае колко голяма.Ако се разрови някой сериозно в делата на Ватикана,ще изскочат потресаваще неща.Обаче омертата там е даже по силна...Е поповете не се стрелят като мафиотите,а само се тровят.

16

Анонимен

преди 5 години

Честно казано, истински вярващ и морален едновременно католик не съм виждал до сега. Много вярващите се молят преди да ядат, ходят на църкви, спазват разни църковни ритуали, но като мине това с църквата са по - неморални от всичко други в пъти. И после отиват си клатят децата. И тези на комшията. И тези на съседа по скамейка в църквата. И после пращат своите да ги клати местния католически свещеник за да ги държи в правата вяра... И накрая отиват при сестрите си да си довършат...

15

Agnosis

преди 5 години

Всяка организирана форма на религия е мафия. Власт, влияние, средства, движимо, недвижимо имущество, разпределени между много малък кръг от хора. От другата страна са обикновените хорица, над които не се упражнява физическо насилие (поне не винаги), но за сметка на това им се внушава постоянно чувство за вина, непълноценност, страх от "божии" наказания тук и в отвъдното.

14

Анонимен

преди 5 години

Ей изядохте го Папата че се изказал против мафията.Сега вече ми е ясно защо Мафията винаги печели изборите в Бг.Защото племето си харесва мафиоти, и всякакви други идеали за които хората по света се борят са страшно неразбираеми за бай ***

13

Анонимен

преди 5 години

До 7Преди голямата рецесоя САЩ е бил заливан от италиански бежанци прогонени от мафията.Буквално са им вземали всичко а отгоре на това са ги карали да плащат такса защита която често е надминавала 50% от доходите им.На отказалите им се случвали много бързо много лоши неща.Плащащите фалирали след няколко месеца защото в повечето случаи били бедни земеделци,занаятчии или работници.Мафията е романтично нещо,но само в книгите и филмите.Братска подкрепа и така нататък.В реалноста-кръв и мизерия.

12

Анонимен

преди 5 години

Ми те мутрите организирани от комунистите действаха и действат в момента по същият начин,както италианската мафия.Последния пример Митьо Очите и бандата му с налаганият им данък спокойствие.А за групировките през 90 те години да не говорим.

11

Анонимен

преди 5 години

А като ги познаваш така добре мафиотите, защо ги галиш по кратуните? Нашият баш мафиот света проглуши, че си му опростил греховете и се помисли за Господ! Разкай се!

10

Burzum

преди 5 години

Ама ,че *** коментари....не се учудвам, че ви управлява мафията....

9

Анонимен

преди 5 години

"защото с живота си богохулства срещу името на Бог-любов" - тоя *** един път в речите си не спомена името на нашия Господ - Иисус Христос. ?Това не е свещенно лице а проводник на сатаната!

8

Анонимен

преди 5 години

Така е, който спи с деца мафията го праща на лечение.

7

до 5

преди 5 години

По време на голямата рецесия предизвикана от немафиотите. Ал Капоне е раздавал храна на бедните в ресторантите си. То и Робин Худ може да е бил мафиот като е убил свещеника на местния феодал, айде нема нужда.

6

Анонимен

преди 5 години

Истинският мафиот е само италианец католик. Другите са имитатори и фалшиви.

5

Анонимен

преди 5 години

Единствено Мусолини се е справял с мафията, а мафията помага в борбата с фашизма и нацизма на съюзниците. Италианската мафия е една от антифашистките организации.

4

Анонимен

преди 5 години

Като се имат предвид кръстоносните войни и Инквизицията, не виждам какво по-различно правят мафиотите, само че с голямо закъснение във времето. Въпреки жестокостта, някой път чувството им за справедливвост е на много високо ниво спрямо правораздаването. Да не забравяме и банката на Ватикана.

3

Чърчил

преди 5 години

"Това което е добро за човека не е добро за Бог и това което е добро за Бог не е добро за човека" Никос Казандзакис

2

Анонимен

преди 5 години

Покайте се грешници и се бичувайте за да изкупите греховете си.

1

Анонимен

преди 5 години

А да наричаш сексът с малки деца божия любов не е ли богохулство?Ами да целуваш краката на разни избягали затворници и бивши терористи дошли да цицат социални помощи и да изнасилват бели жени не е ли богохулство?И след това да обясняваш как на тоя свят нямало зло?Папа ментак.