245

много е елементарно

преди 5 години

българите работят навънка всякаква работа от строителството до полето понеже хората плащат прилични заплати Като почнат и Българските работодатели да плащат добре няма да има недостиг на работници

244

Pesho

преди 5 години

Пълни глупости. Увеличете заплатите и веднага ще намерите работници. Работодателите са скръндзи и искат да вкарат евтина работна ръка от вън от колкото да увеличат заплатите. Я да видим ако направят заплатите европейски колко бързо ще намерят работници.

243

икономист

преди 5 години

До Анонимен 247Прав/а си, но не само средната интелигентност на българина е паднала, а и на младите хора в западните страни също! Иначе как така медицински кадри от България и Румъния се уреждат на работа в германски болници, ако има качествени местни кадри? И не само интелигентността пада, ами и като цяло нивото на човешкия ресурс е паднало. За всяка една професия са необходими комплекс от качества, за да можеш да я вършиш, не само интелигентност! Интелигентност не се придобива с учене!

242

Анонимен

преди 5 години

Протеста го организира Цвъ,за да махте ББ,евати цирка!

241

Славчо

преди 5 години

Най искренно пожелавам на бг работодателите техните дечица след време да работят за заплати от 600 ,700лв а те да карат с минимални пенсии за да видят колко е прекрасен живота в милата ни родина ! А аз още октомври стягам куфарите за чужбина че с тея заплати тук не се живее !

240

вгз

преди 5 години

На бизнеса му трябват крепостни селяни с по 750 лв. заплата.

239

Не съм българин

преди 5 години

Няма толкова пр_ст народ,като българския!Как може да прецакаш собствената си държава?Сами се затрихте-от много акъл...

238

@

преди 5 години

Каквото си направиш сам, никой не може да ти направи.Управляващите от всички цветове за последните 30 години се занимават само с лично облагодетелстване. Последните години е тотален неприкрит грабеж - еврофондове, митници, тайни цигарени фабрики, фалшив алкохол, източване на ДДС в милиарди...Построиха т.н. "латино американски модел" - супер богати и супер бедни. Няма средна класа.Прогониха над 2 милиона българи в активна възраст - 1/3 от населението.Сега вият, нямало хора...

237

Анонимен

преди 5 години

При соца имаше виетнамци, ама имаше индустрия свят да ти се завие. Сега имаш нужда от сервитьорки и хотелиерки с "разширени" функции... В нефтохим Бургас работеха 20 000 човека - към 10 ПЪТИ повече отколкото сега...

236

Анонимен

преди 5 години

Искахте феминистка демокрация и свобода на избора на джендъра и права и т.н. Обаче забравихте, че истинските неща стават най - вече с труд и след това с тарикатлък. Сега вместо да си внасят работници, да организират платени квалификационни курсове и продължително следдипломно обучение. Това донякъде ще компенсира липсата на старание в годините до 12 клас и ще повиши в някаква степен интелигентността на хората.

235

Анонимен

преди 5 години

Средната интелигентност на незаетите е паднала драстично, понеже умните бягат, а с персонал с ниско ай кю работа не се върши. Проблема е, че бизнеса твърде дълго и твърде жестоко тормози качествените си кадри и те решиха да се изнесат. А същия този бизнес не обърна внимание на факта, че децата в училище не учат, което води до рязко понижаване на средното интелектуално ниво на техните бъдещи служители. Сега да си берат гайлето. Украинците и виетнамците не са по - умни от българите.

234

Анонимен

преди 5 години

Хората от война бягат и заобилят България, а тези си въобразяват, че ще дойдат нови за да мизерстват с трохите, които им дават т.н работодатели.

233

Един от Северозапада

преди 5 години

Свършиха ли безработните по махалите, че опряхте до внокс на работници??? Или те , от махалите, са научени последните 30 години само да взимат, и да гласуват платено, за кой даде повече? Всичко им се дава, последните години, затваря си властта очите това, какво става при тях.А половината българи -навън, в чужбина, строят, орат, сменят памперси.....Докато учителката с 750 лева тук е принудена да иде да сменя памперс на фалирала гъркиня, за 800 евро месечно-така ще е у нас, не уважаеми работодат

232

Анонимен

преди 5 години

МАЛКО СПОМЕНИ ОТ СОЦА- ТОГАВА ИМАШЕ ВНОС НА РАБОТНЦИ ОТ ВИЕТНАМ- ТРИ ЕТАЖА ОТ ВЕДОМСТВЕНИТЕ БЛОКОВЕ НА ЗАВОДА,КОЙТО ГИ ВНЕСЕ БЕХА ОТДЕЛЕНИ ЗА ВИЕТНАМЦИТЕ, ТЕ БЯХА МИЛИ И ВЪЗПИТАНИ МЛАДИ ХОРА. СЕГА НЕ ИМ ИЗПЛАЩАТ ПОСЛЕДНИТЕ ЗАПЛАТИ ЗАЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ПО ДОГОВОР ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА И РАБОТНИЦИТЕ НЯМА КАК ДА СИ ПОИСКАТ ЗАПЛАТИТЕ.

231

USA

преди 5 години

Вижте си цените и заплатите. За основни нужди, данъци и сметки трябват на човек по 1100-1200 лв. По добре да ви стана роб и да ме храните, топлите и обличате от колкото да бачкам за 500-800 лв. Бил съм прекалено квалифициран, но заплатата била толкова. Еееее

230

Типичен турчин

преди 5 години

Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!

229

Анонимен

преди 5 години

Бай Хуу й ЗАЕДНО С гЕРДЖИКОВ,се канят да даВАт ДВОРЦИТЕ НА и имотите на Мадридския мошениик,защото знае,че чрез съда не може да ги вземе,защото не са негови.Предатели,крадци,мошеници!БСП защо спи?

228

Анонимен

преди 5 години

До вгзТогава първо герберите трябва да отидат под земята,защото точно там са комунистите и техните наследници.

227

вгз

преди 5 години

Б С ПВ Г ЗС най-топли чувства към цоциалистите и техните поддръжници.Единствената хубава и правилна идея от времето на цоциализма:"Всички достойни комунисти дружно под земята!"

226

Анонимен

преди 5 години

До бай ИванВ България не е имало комунизъм(имаше социализъм)..............затова не е имало и комунисти!Разбра ли, бай Иване???