167

Анонимен

преди 5 години

Необлагаемият минимум ще е за всички, независимо от заплатата. След необлагаемият минимум ще има скала за облагане. Сега вземат най-много от бедните. Горанов каза, че без облагане на бедните бюджетът няма да прави излишък и ще има дефицит.

166

Непозната

преди 5 години

Здрасти, Минке! Те сега ли го разбраха това?

165

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 159Не е вярно, че под масата давали пачки с пари извън декларираната заплата. Частникът прави всичко възможно, за да ореже парите, които плаща. Ако са дават някакви пари в повече, това е в строителството, но и строителството вече не е толкова доходоносно.

164

беден

преди 5 години

Аз инам революционна идея!Всички професии да са на една заплата,примерно 1000лв!Така ИТ,инж.,доктори,миньори,овчари,продавачи,сервитьорки,стругари,охранители, изобщо всички на една заплата!На всички да се взима 10% и така всички ще имат еднакъв доход и еднакъв данък така е най справедливо!

163

к

преди 5 години

До Анонимен"Пълни измишльотини, при соца никога не е имало различни скали за данъци, данъка беше плосък."ИМАШЕ !имаше около 1% частници - например обущари - те плащаха друг данък, имаше данък и върху машините които ползваш ако си частник но това не засягаше 99% от народа, защото 99% от доходите на хората бяха от ранотна заплата и НЯМАШЕ ДДС !!!индивидът от неизяснен етнос - Иван Костов бъведе ДДС - обяснението беше 1е видите ли трябвло да създадем независима централна банка с ДДС-то

162

Анонимен

преди 5 години

До 159Тези бедни дето взимали под масата, те са притиснати от "бизнесмените-работодатели", за да не им плащат по-големи осигуровки. Да не мислиш, че за тях това е добре и един ден ще взимат и мизерни пенсии.

161

много сте зле бе..

преди 5 години

Щели сме да видим ,като тези който получават големи заплати избягат --- да ама май ще видим да бягат тези дето произвеждат и не са велики вишисти .... и после вишиста дето е началник цех обикаля и реве че няма средни техници и оператори и низш според неговата велика диплома персонал ,както си и става.... Е точно това дразни производителя че неговия началник взима 3 пъти колкото него... да ако на мен ми дават 10 х , атои взема 30 х е едно ,а ако аз вземам 600 лв и мизерствам ,а той взема 4000

160

до 162

преди 5 години

Доста са ти криви сметките. Не се учудвам, че взимаш ниска заплата...

159

Анонимен

преди 5 години

Плоският данък го въведаха БСП и Станишев. Няма друга държава в света, на която ЛЯВА партия, която трябва да се бори за правата на РАБОТНИЦИТЕ, да е ЗА плоския данък.

158

ВЪПРОС

преди 5 години

Преди няколко Месеца , един човек се опита да каже в Ефир на Национална Телевизия истината за Данъците в България . Истината е - за да вземеш чисти 1000 лева , трябва да произведеш Продукт за 1520 лева , т.е Данъка върху заплатите е близо 52 % . Такъв Данък няма и в Най-богатите Държави .

157

Анонимен

преди 5 години

Плоският данък почти винаги ощетява бедните. Тук той беше въведен от БСП /БКП/ - ония, дето отивали при хората... дето разправят, че били социална партия... ония с многото милионери...

156

До 158 x

преди 5 години

Работя от 1979 година. Имаше различни скали за облагане в зависимост от дохода, но бяха много малки процентите, почто не се чувстваше този данък. Когато имахме премии, данъка за над определена сума беше по-висок.

155

Анонимен

преди 5 години

Така. Заплатата ми е петцифрена. Плащам до стотинка всяка удръжка. Просто в такава компания работя- не укриваме нищо. Искам да знам за какво плащам данък над максималния осигурителен праг, след като държавата нищо не ми дава над тази сума (има таван на пенсиите)? Паралелно с това. Масово данъци се укриват от "ощетените" "бедни". Взимат уж по 510лв., а под масата лапат още 2 пъти по толкова. Наглост. То си е за тях де- един умен човек не би укрил и стотинка.

154

х

преди 5 години

До До 147 К"Бъркаш. Про соца имаше прогресивно-подоходна скала с малко на брой различни скали на облагане"ГЛУПОСТИ !!!!има 11 години трудов стаж до 1989 !!!ти ли знаеш по добре от мен какви данъци сам плащал !?имаше различни данъци за различните доходи !!!имаше часници - те плашаха по друга данъчна скала 99% от хората в България доходите им бяха от работна заплата и ВСИЧКИ плашахме 10+2.5% плосук данък !още не сме измряли тези дето помним "лошия" комунизън ....

153

Анонимен

преди 5 години

До До 147 КНе, заблудил си се. При соца имаше плосък данък, никога не е имало прогресивен данък.

152

Анонимен

преди 5 години

ДДС е въведен за пръв път някъде 60те години на миналия век във Франция и става много популярен в добрия капитализъм, после се разпространява повсеместно. И прогресивния данък е въведен от либералите и капиталистите да се преразпределят и оскубят доходите на работниците които могат и с по малко, а да не се закачат печалбите на капитала, за тях и за банкерите - само плосък и нисък данък, даже някъде е и 5%, а в някои страни в ЕС 0% за печалби от акции, по няколко милиона часни лица и данък 0%.

151

електроинженер

преди 5 години

До ГробокопачАбсолютно съм съгласен с теб!Да станеш електроинженер е много лесно!Връзваш 2 кабела и токо хуква по кабело! ;)) Това да си овчар е много трудно!Учи се дълги години,трябва да можеш да бройш поне до 100-200,да вървиш след тях и да ги завръщаш,да псувашш яко,да спиш под дебело дърво и да не те хване пневмония, и най -вече да не ги загубиш абе даже неговата трябва да е 1500лв а моята 500лв така е справедливо ...;))

150

До 147 К

преди 5 години

Бъркаш. Про соца имаше прогресивно-подоходна скала с малко на брой различни скали на облагане. Повечето хора ги облагаха по най-ниската скала и това създаваше илюзия, че е плосък данък.

149

Анонимен

преди 5 години

До 148Дааа и лечението беше безплатно като във Великобритания.

148

Анонимен

преди 5 години

До 142Повечето стани, след една сума махата тези данъци и минават на корпоративен. В Дания е за суми над 20 000 лева на месец. т.е. До 20 000 лева плащаш едни данъци, после всичко останало е в отделна граха и плащаш 22% данък.