187

Анонимен

преди 5 години

До 183В моята фирма имаме зам.регионален "меринджей" с 12000 лева заплата. Успя, защото преспа с 54 годишната регионална менаджерка. Освен дипломаата с оценка 3.20, имаше и плочки на корема, защото предполагам, че като не ходиш на лекции, трбява да висиш някъде ... е той е висял по финтесите. Пред 11 месеца се кълнеше, че ще стане мулти милионер. Купи 3 биткойна ... Когато бяха по 16 000 долара. Всички му спестявания ... Тоя ли да слушаме ?

186

Куренцо Лапас

преди 5 години

Данъка трябва да е процент и този процент трябва да е плаващ!Хора без криминални прояви по малък данъкЗа семейства с деца също по малък данъкЗа хора с висше образование също..Така Киро Каратиста охрана криминален тип,ерген и без образование да плаща повече данък дохода Иван инженер,без криминални прояви и с 2 деца по малък данък..

185

Анонимен

преди 5 години

До Бай ИванБай Иване ... Само простотията ти е по-голяма от глупостта. Ако на до 509 лева, нямаш данък, при доход от 510 лева, ПАК НЯМА ДА ИМАШ данък на 509-те лева. Ще платиш 10 стотинки, върху левчето данък отгоре. Ама ти кога ли си плащал данък, че да я знаеш тая работа.

184

Анонимен

преди 5 години

До ЕлиТе това го казват в САЩ. Я отиди в Италия и кажи някъде, пред публика, *** без полиция, че веки трябва да си плати всички данъци. Такъв бой ще ти хвърлят, че ще се схващаш вскеи път, когато чуеш "капочино" или "пица".

183

Анонимен

преди 5 години

При соца вярно, че освен 10% ДОД имаше още една ставка. Удържаха 14%, но за доходи извън основния трудов доход. Например сключваш договор да работиш 10 г. на определено място (обикновено сел. стопанство) и на получените 3000 лв за договора ти удържат 14% данък. Или ако си футболен съдия от хонорара ти за мача веднага му вземат 14% данък. Но това са редки случаи. А това че от плоския данък бедните обеднявали повече са пълни глупости. Не е там проблемът.

182

Анонимен

преди 5 години

А семейно подоходно облагане кога?Реват,че имало ниска раждаемост,а пък с нищо не подпомагат семействата с деца.

181

Ели

преди 5 години

Ми то в цял свят е кримилинизирано укриването на данъци.Можеш да криеш с години, но хванат ли те затвор!Те затова казват хората "От смcртта и данъците не можеш да избягаш".Ал Капоне го хванаха за укриване на данъци.Твърдо ЗА пригресивен данък.Почваме от депутатите, 6 хиляди заплата, 3 хиляди данък.

180

Анонимен

преди 5 години

От коментарите се вижда следното- хора, работещи в западни фирми и взимащи големи за нашите стандарти заплати, се опитват да обяснят на дивака балкански, че не трябва да е дребен тарикат, а да мисли за бъдещето и за държавата си. Очеизвадно, балкански това не го разбира и затова ще си остане хем беден, хем ***. Вслушвайте се в съветите на успелите. В тях има доста верни неща. Неслучайно те са успели, а вие- не. Залъгвайте си се как всеки успял е с връзки и си пийте ракията...

179

Бай Иван

преди 5 години

До Анонимен177Да разбирам ли ,че нямаш нищо напротив на мен с заплата 509 лева да имам данък 0% ,а ти с доход 511лв да ти удържат 10% данък??

178

До 177

преди 5 години

Казваш, че аз ако взимам 2000 лева, трябва да ме облагат с 15% данък, а ти ако декларираш 510 лева, а взимаш 10 хиляди лева, не трябва да плащаш данък. Е, няма да стане. Трябва да има необлагаем минимум и поне за 510 лева и ти да платиш данък.

177

до 165

преди 5 години

Не искам да се заяждам с теб, но, ако по документи взимаш 510лв. (минимална заплата), например, а ти дават 1500лв. ти е доста изгодно сам да се доусигуриш. Но вие, тарикатите, така обичате- уж взимате 510, а реално- 1500. Никой работодател няма да откаже да ти даде 1400, но да те осигури той на 1500. Ама искате да си приберете тия 100лв.. Нищо, че можете и самички да се доосигурите. Не се оправдавайте, че е смешно. Тарикати сте и си заслужавате и ниските заплати, и ниските пенсии.

176

Анонимен

преди 5 години

Плоският данък в България не е сам за себе си, а е част от цяла система. Доста елементарно и невярно е разсъждението - плоския данък взима от бедните и дава на богатите. Които искат да има необлагаем минимум, се правят, че не виждат, че в България в частния сектор над 60% от доходите не се декларират и за тях не се плащат осигуровки и ДОД, вкл. и от работодателя, което е чиста загуба за работниците, но те си мислят, че са на кяр. Трябва сумите до 600 лева да се облагат с 50% ДОД, а не с 10%.

175

Анонимен

преди 5 години

ПЛОСКИЯТ ДАНЪК Е НАЙ ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИНА.БРАВО НА ОРЕШАРСКИ ЧЕ ГО ВЪВЕДЕ.

174

Анонимен

преди 5 години

Плодкият данък НЕ е данък върху ТРУДА, а ДДФЛ (данък върху доходите на физическите лица), т.е. включва и други доходи, напр. от наем и др. Прогресивното облагане е по-справедливия данък и се прилага в много страни. У нас може да се въведе примерно доходи до 510 лв. да са необлагаеми; от 510 до 1500 лв. да се облагат с 10 %; от 1501 до 3000 лв. с 15%; от 3001 до 5000 лв. с 20% и от 5001 лв. нагоре - с 25%.

173

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 172И какво, като назрява недоволство ? Какво ще стане ? Ще попсуват, ще попротестират и ще се приберът по кущята .... Ей това ще стане.

172

Анонимен

преди 5 години

До беден.В северните страни са щастливи, защото учителя, не взима 700 лева, докато кодърчето с 2 години стажи 1.5 години курсове взима 3000 лева. Там е по-скоро - Учителя взима 2200, а кодърчето взима 3000 лева. Ама у българия, кой да ти мисли за учители, мед сестри, пожарникари и прочие ... Не е , като да значима част от народа, само като цифра, или да извършват някаква жизненоважна обществено полезна дейност ...

171

До к

преди 5 години

Преди 1989 данъка на големите доходи беше по-голям, ако не бъркам, за сумите над 1000 лева, данъка беше по друга скала. Това са ми спомените по моя фиш за заплатата, когато взимахме големи премии, а ние ги взимахме след края на проект, който можеше да е и две години.

170

Анонимен

преди 5 години

При плоския данък богатите стават по-богати, а бедните по-бедни. Итересното е че плоския данък беше гласуванот БСП. Депутатите са им милионери, иначе са социалисти. Пак гласувайте за тях.

169

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 171Бедните пълнят хазната, защото работещите бедни са на- многочислени. Ако държавата чака на "умните с дипломите", които не носят никаква добавена стойност, то тя ще фалира.И точно на Горанов трябва да му дойде на ума, че е врвме да увеличи МРЗ още сега, защото назрява огромно недоволство.Синдикатите се опитват да залъжат народа с необлагаем минимум и прогресивен данък. За ада няма протести.

168

Анонимен

преди 5 години

До много сте зле бе..Не им обръщай внимание на тр.оловете.Много защитават статуквото, ама заради сегашната система точно работещите избягаха зад граница. И има глад за работещи, произвеждащи хора. Няма глад за хора с купени дипломи. Безполезните чиновници на бюро стоят в Бг, щото за нищо друго не стават.