60

Анонимен

преди 5 години

Колкото до автоматичните скорости - удобство и по-голяма безопасност. Защо по-голяма безопасност? Изследвания в областта на шофирането показват, че на всеки три секунди шофьорът взима средно 12 решения. Колкото повече са решенията, толкова по-голяма е вероятността за грешка. Като замениш ръчната скоростна кутия с автоматична ти се налага да взимаш по-малко решения за единица време. Затова и броят на грешните решения намалява, т.е. безопасността е по-голяма.

59

Гост

преди 5 години

от 1988 г. карах само ръчки до преди шест месеца, над 2 млн.км. съм минал и повече не искам и да си помисля за ръчни скорости.

58

Анонимен

преди 5 години

По-голямата част от причините завършват със следното: "Това все пак зависи от класа и цената на автомобилите, при по-високия клас и цена на колите с автоматични скорости това не е така".Всъщност, дори и при автомобилите с ръчни скорости нещата също зависят от класа и цената им.Изводът: не купувайте евтини коли.

57

Механика

преди 5 години

Статията е смехотворна, важи за миналото хилядолетие. В момента автоматиците са много по добри от ръчките по всяка точка, без паленето с бутане. То и ръчка кой ли кара в днешно време, освен някви потни заварчици, които нямат 5 лв за цигари.

56

Ха-ха

преди 5 години

Като чете коментарите,човек остава с впечатлението че повечето от пишещите тук вземат заплати от 3000 нагоре*.Обаче статистиката казва друго-80% карат стари коли,т.е. доходите са много по-надолу.В тоя контекст определено автоматикът е или проблемен,или недостъпен.*Дето се вика-IT-тата и бизнесмените са мнозинство във форума,а сиромасите-рядкост,хи-хи.

55

Анонимен

преди 5 години

В САЩ всички карат автоматик, сигурно щото са по *** от нас нали?

54

Анонимен

преди 5 години

Автоматика е за жени ,*** и мързеливци....Точка...

53

Кифладжията

преди 5 години

До до 44Ще карам ръчка, не защото не мога да си позволя автомат, а защото предпочитам парите, които ще дам за него, да ги вложа в тунинг на джипа. Разбра ли?

52

Анонимен

преди 5 години

До СъстезателчеЗа WRX съм съгласен. Но съгласи се че едно Форестър че или оутбек е по добре да е с автомат.

51

Анонимен

преди 5 години

Няма тръпка на каране без ръчкане.

50

Анонимен

преди 5 години

Тия които плюят по автоматика никога не са карали нещо по различно от Москвич. То за и за това Москвича е спортен модел на трактора, щото се предлага само ръчка.

49

Анонимен

преди 5 години

Аргументи от 1 до 7 + 14-ти са съвсем неадекватни и направо нелепи!Или ааторът има опит от автомат. скорости поколение 80-те на XX век,или просто - "гроздето му е кисело"😂

48

до 44

преди 5 години

Ами то значи, ти не си за Мерцедес, ти си за Голфче или някоя полицейска Астра :)Карай каквото можеш да си позволиш и дерзай за автоматик!

47

Анонимен

преди 5 години

До Кифладжиятами той майстора по-долу хубаво казва човека, че си изхранил децата с ремонт на автоматици.

46

Състезателче

преди 5 години

До Анонимен 42Точно Субару WRX ръчни скорости карам. Е, няма такъв кеф! Специално си я купих заради ръчните скорости - губи се идеята спортна кола и смешни автоматици, ***...като някакъв дядка със забавени реакции ще съм с тоя автомат, мани тая работа!

45

ПРЕПАТИЛ

преди 5 години

До Анонимен 36ПРИ РЕМОНТ на автоматична скоростна кутия, само отварянето и, за да установят повредата струва 900 лв. Отделно плащаш повредените части за смяна.

44

Кифладжията

преди 5 години

ИЗВИНЕТЕ, ОБАЧЕ:-Мерцедесов автомат: пълна профилактика и смяна на масло = над 300 ? и то на прИмоция-друг 4х4 автомобил с ръчна - 4л масло и развиване на 2 пробки = 40 ?"Открийте 10-те разлики!!!"

43

Анонимен

преди 5 години

До Майстор механикНема лошо и други хора са изхранили деца, но докато си им лежал под колите омазан в масло, а те са си карали автоматите и са позлвали удобствата, защото могат да си го позволят, ако света следваше логиката ти, тогава да се качваме на каруците, че там няма въобще двигател и трансмисия.

42

Анонимен

преди 5 години

Съветвам хората ришили да си продадат колите да запомнят тази статия и да я рецитират и така може да се намери човек който да се излъже и да им купи колата.

41

Анонимен

преди 5 години

освен автоматика,настройваш на круизконтрол например на 110 и не си в нарушение на магистралата ,колата дори сама си държи зададената скорост без газ,а в населено място 49.