17

Зозо

преди 10 месеца

С герб сме постоянно на дъното по всичко

16

Реалист

преди 10 месеца

Втората лъжа е за "замърсяването заради колите". От общото "замърсяване заради колите" с фини прахови частици (ФПЧ), 96% е заради самото движение на колите, което вдига във въздуха ФПЧ, както го правят и вятъра, пешеходците, велосипедистите и т.н. 4% от това замърсяване приписвано на колите е заради двигателите с вътрешно горене, което е средногодишно е 2,28% от общото замърсяване с ФПЧ. Една електрическа кола замърсява с ФПЧ почти колкото и кола с бензинов или дизелов двигател, защото се движи.

15

Щирлиц

преди 10 месеца

Преди родните заводи замърсяваха въздуха,отдавна вече не работят.Та сега какво замърсява,а?Магистралките на Боко,КТБ,нелегалните цигари?Шушумиги долни.

14

Реалист

преди 10 месеца

Въздухът е мръсен, защото ни лъжат, че колите били най-голямия замърсител. За София в това има две лъжи. Първата е, че казват 57% от замърсяването е заради колите, а 43% заради печките на твърдо гориво, но тези проценти ги дават средногодишно, а печките замърсяват много само 2-3 месеца в годината и най-много в най-студените дни. Това означава, че в зимните месеци с наднормено замърсяване, замърсяването от печките на твърдо гориво е средно 80% от замърсяването, а в пикови моменти и над 95%. Втора

13

Ха-ха

преди 10 месеца

Автомобилите са най-малката грижа. Трябва да се забрани отоплението на твърдо гориво - въглища, дърва и т.н. Ама как ще забранят на братчедите и тем подобнви да горят гуми, парцали и каквото намерят. Как наистина някой не се сети да изхвърли амонит. Ама и той не гърми на огън :)

12

Анонимен

преди 10 месеца

Дишали сме най мръсен въздух. Господа къде са ни горите, не забелязвате ли , че повечето от половината са изсечени и изнесени в Гърция, Иналия, Германия. Вижте оголените склонове на Родопите, Стара планина, Странджа - не пътувате ли или не ви прави впечатление?

11

ГЭРБ

преди 10 месеца

Важното е, че ще строим АЕц БеляНЕ, и че ще върнем наборната военна служба!

10

Трол

преди 10 месеца

Предлагам тия с кюмбетата на твърдо гориво да минат на амонитови пръчки, така въздуха ще стане по-чист.

9

Мишо

преди 10 месеца

Уникална простотия!
Най-големия проблем не са дървата, а въглищата. Изгарянето на въглища трябва да бъде забранено.
Втория най-голям проблем са старите коли без катализатори и филтри за твърди частици.
Трябва да се забрани вноса на употребявани коли под евро 5.
Трябва да има сигурни контролни органи за проверка на изгорелите газове на колите.
Трябва да се направят социални лизинги до 10 години и всеки ще може да си купи нова кола до дири това да е дачия, фиат или лада.

8

Анонимен

преди 10 месеца

Направете заплатите Европейски и 80% ще се отопляват със климатици 10%на газ и 10% на парно

7

Анонимен

преди 10 месеца

Пелети се правят и от слънчогледови люспи.

6

Анонимен

преди 10 месеца

Защо не ревахте през лятото че въздуха е мръсен нали автомобилите били виновни за мръсният въздух. Лято никои не измери замърсяване защо ли. Защото автомобилите не чадят както дървата и въглищата. Към нас с печките тази година ще се присъединят цяла армия греещи се с печки. Това ще е благодарение на ниските цени на ел.енергията. До преди няколко години си греехме апартаментите с климатици но се отказахме щото с дървата е по топло и евтино. С парното хем мръзнеш хем плащаш по 2 000 лв на година.

5

Анонимен

преди 10 месеца

Тези от Европейската сметна палата лъжат. Баце всеки ден ни казва че сме цъфнали и вързали.Пълни глупости ние сме най така каза Баце.

4

Анонимен

преди 10 месеца

До анонимен

Според теб, от какво се произвеждат пелетите?

3

анонимен

преди 10 месеца

трябва да се забрани отоплението на дърва защото за мърсява въздуха трябва да се отопляваме на електричество,парно и на пелети защото пелетите са химически чисти и не само,че не замърсяват въздуха а го и пречистват.

2

Греек

преди 10 месеца

Тези от ЕС знаят ли, че обикновените бьлгари се отопляват на твьрдо гориво. Като искат да ни дадат от техния евтин газ и да спрат да ни напьват.

1

Boko bo

преди 10 месеца

Не е вярно! Това са лъжи на опозицията. Комунистите имат агенти под прикритие в ЕП,ЕК, МФВ,СВ,НСИ и отделно Путин с неговата хибридна война срещу Запада ни облъчва с неверни данни за това как България е на дъното на всяка 1на класация по всеки 1 показател.