45

Tuba

преди 5 години

До до 20Нещо не си много в час. А помисли пак!

44

Инспектор

преди 5 години

До Емо 29 Защо да ставаме рано като ние държавните служители започваме работа от 9 часа ? Кеф.

43

Анонимен

преди 5 години

Седнали сте да ревете, как ще си лягате с кокошките, ако се стъмва по-рано - вие ток нямате ли? Сега щом се стъмни, и по леглата, така ли? Глупости на търкалета!

42

Анонимен

преди 5 години

"Сутрин рано стават много малка част от нас"......................................Забравяш невръстните дечица, които посещават детска ясла или градина и тези, които започват училище от 07:30 ч. При оставане на лятното време през зимата, ще се наложи младите родители да ги будят от сън посред нощ и буквално след няколко месеца първи ще се вдигнат на протести.

41

Пешо

преди 5 години

Чудесно! Направо не мога да повярвам, че хората са проявили акъл и не само ще престане тази смяна, но и ще оставят по-доброто време. Напук на всички *** пенсионери, които бълнуват за астрономическо истинско време. Няма истинско време, пенсии, всички са истински! Важно е кое ни е най-удобно, ефективно и полезно, а не какво е било като сте били малки.

40

Xman

преди 5 години

И защо правят това Големият въпрос. Качили кой знае какво ще стане. Мрънкат за това от година и още нищо не са направили.

39

Ким Чен Ун

преди 5 години

Понеже сайтът им за гласуване даде фира и много хора не можаха да си дадат гласа за или против местенето на стелките на часовниците .Та се наложи да намеря сайтът на ЕС , им написах че гласуването не е вярно ,като им обясних причините за моето мнение .И хората ми отговориха след три дни ,като потвърдиха че в много държави е имало срив на сайтът за гласуване .А това какво мисля аз по въпроса си е мое лично мнение . И изключително вежливи бяха към мен и моето писмо .

38

Ким Чен Ун

преди 5 години

От както свят светува си има едно време и това е астрономическото зимно време .И стига вече с тези изкуствени летни времена .До гуша ми дойдоха изкуствени ци.ци ,изкуствени джуки , изкуствени пи.шки и тем подобни тъпотии . А иначе за пръв път европейската комисия взе правилно решение че всяка държава да реши сам за себе си с кое време ще ползва .Явно моето писмо до Ес е помогнало поне малко за това решение

37

Анонимен

преди 5 години

В Швеция сутринта в 3.30 беше светло лятото, пък не са умрели. Айде стига сте се излагали, кога щяло да става светло и кога тъмно.Връщате времето каквото е било преди да започне тази простотия и край. Няма какво да се разтягат локуми. Пък Юнкер пак се изказал неподготвен. Представете си: в Румъния 5 часа, в България 4 часа, в Гърция пак 5.Пък са на един и същ меридиан.Идиотщина.

36

Анонимен

преди 5 години

аз си искам зимното време! С него съм се родил и израстнал, биологичният ми часовник го иска, иначе се обърква целия организъм! Не зная защо казват, че северните страни предпочитали лятното часово време. Нормално при тях през зимата се съмва в 9 сутринта и мръква в 3 след обед, а през лятото в 11 часа лятно време лягат с превръзки на очите защото още е светло и не могат да заспиват лесно. При лятно разписание през зимата ще се съмва в 10. Голямо предимство!

35

Анонимен

преди 5 години

По добре така да си остане както досега със зимно и лятно време!

34

Анонимен

преди 5 години

На лятно време GMt + 3 22.06 слънцето изгрява в 0528 и залязва в 205122.12 слънцето изгряеа 0810 и залязва 1737Зимно време GMT +222.06 слънцето изгрява в 0428 и залязва 195122.12 слънцето изгрява в 0710 и залязва в 1637По рационално ще се използва дневната, светла част по лятно време. Ако остане астономическо време ще трябва да се върнем няколко века назаде и да ставаме и лягаме с кокошките. Ще забравим за нормално вечерно излизане по светло. Сутрин рано стават много малка част от нас

33

Умен

преди 5 години

Русия от няколко години си остана на лятното време и никой не се оплаква. Само в този форум дъвчат, не астрономическо, бе галактическо...Да си остава лятното и край!

32

мдааааа

преди 5 години

До Емо 28 Казваш, зимата да почнем да си лягаме в 17:00 , защото тогава е тъмно като в рог - това ни чака , ако оставим зимното

31

Анонимен

преди 5 години

За софтуера не е проблем, има си таблици за часовите зони и за лятното изместване ( ако се прилага, много страни не го прилагат и сега).Ъпдейтва се това и алгоритмите продължават да работят.

30

898998

преди 5 години

До Емо 29 Спи се с час по-малко само през нощта , когато местим стрелките напред .

29

да си кажа

преди 5 години

Трябва да се остави лятното . Ако е зимното - В началото на септември ще се стъмнява в 18:30 , лятото ще съмва в 04:00 ,а ще мръква около 20:00Ако оставим лятното и зимата ще мръква след 17:30 / в най-тъмните месеци / . Вярно - малко късничко ще съмва - 08:30 / средата на декември - средата на януари / - но се търпи

28

Емо

преди 5 години

Личи си, че много от коментиращите нито стават рано, нито са наясно с "времето". Лятно време слънцето изгрява около 6 ч, с изключение на един къс период от май до юли. Това е 5 ч по астрономическо време,т.е разсъмванетокато процес започва 20-30 мин. по-рано. Но август вече е с около час по-късно. А иначе реално лятото спим с час по-малко, защогто ставаме с 1 час по-рано - 6 ч. е реално 5 по астрономическото време. Това е и нашето вътрешно, биологично време. Оттам идва вредата за здравето.

27

Емо

преди 5 години

Трябва да отпадне така нареченото лятно, тъй като е противоестествено. На което което някои му казват зимно, всъщност е нормалното време, астрономическото, нашето поясно време, при което в 12.00 наистина слънцето е на-високо; а по-ранното стъмване вечер през зимата е съобразено с намалената активност на организма през зимата. А изместването на времето с час напред лятото е адски вредно за организма. Особено осезаемо се усеща от работещите на смени от 12 ч. Противоестествено е лятото да е светло до 22 ч., това обърква биоритмите на организма. И разбира се най-лошото на лятното време е, че се сп

26

Митко Манафов

преди 5 години

Бях в Норвегия две години. Искам да кажа за зимното време----от 31 октомври. когато се връща един час назад, до 31 март, ЗИМНОТО ВРМЕ Е МНОГО ПОДТИСКАЩО, ОСОБЕНО В СЕВЕРНА И СТУДЕНА ДЪРЖАВА.ДАНО ДА СЕ СПРЕ ТОВА МЕСТЕНЕ НАЗАД, НЕМОЖЕ В 4ЧАСА ДА СЕ СТЪМНЯВА..ИСКАМЕ ПОСТОЯННА СВЕТЛИНА И ЛЯТНО ВРЕМЕ !А НАПРОЛЕТ ДОРИ С ДВА ЧАСА ДА СЕ ДАВА НАПРЕДЕ ! И ЮНИ МЕСЕЦ ДА СТОИМ ДО 23 ЧАСА НА ПЛАЖА В ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА !